AL-KO Air Premium X4 luchtvering voor campers

Campersite.nlDe Air Premium X4 is het nieuwe concept in luchtvering, dat AL-KO op de CMT 2010 in Stuttgart zal presenteren, al was er afgelopen najaar op de Caravan Salon ook al een glimp van te zien.

 

AL-KO’s variant op het gebied van hoogwaardige luchtveringssystemen biedt een een volautomatische en elektronisch geregelde 4-voudige luchtvering voor twee- en drieassige AL-KO AMC chassis op de basis van een Fiat Ducato, Peugeot Boxer of Citroen Jumper in de X250 versie. Zowel de voor- als de achteras beschikken daarbij over een volledig automatische luchtvering.

De grootste voordelen van dit systeem zijn het grote veercomfort van het volledig luchtgeveerde onderstel, de seriematig ingebouwde hoogteregeling en de constante, beladingsonafhankelijke hoogte van de camper. Dat laatste wordt gegarandeerd door de volautomatische niveauregeling op de voor- en achteras.

 

Andere voordelen zijn de snelheid van de niveauregeling door de seriematige luchtcilinder die op peil wordt gehouden door een stille en trillingsarme compressor, de 4-voudige stuurelectronica en de absoluut onderhoudsvrije techniek.

 

Na het starten van de motor regelt de electronica, onafhankelijk van de belading, de standaard rijhoogte in en stelt een constante afstand tussen de weg en de onderzijde van het chassis in. Hiervoor worden de veerbeweging van de wielen door de electronica permanent geanalyseerd. Mocht de belading van de camper onderweg veranderen, dan stelt de electronica de luchtvering weer automatisch op de standaardhoogte zonder dat dit wordt beïnvloed door oneffenheden in de weg.

 

Campersite.nlDe hoogte van de camper kan middels een wipschakelaar op het dashboard door de bestuurder eenvoudig worden aangepast, de wijzigingen worden door een LED display aangeduid. De hoogteverstelling kan worden aangepast tot een rijsnelheid van maximaal 25 km/uur, daarboven gaat de automatische regeling in werking.

 

Optioneel is er voor de Air Premium X4 ook een Auto-Level-Functie leverbaar waarmee de camper op de plaats van bestemming met één druk op de knop (de rode op de foto), voor zover de ondergrond dat natuurlijk toelaat, waterpas wordt gezet.

 

Meer informatie staat in deze PDF brochure.