Weinsberg campers: alle nieuwe 2022-modellen of tweedehands

Meer informatie


Weinsberg campers

De Weinsberg campers vinden steeds makkelijker hun weg naar een overwegend jonge doelgroep. Ook voor het modeljaar 2022 heeft de Duitse camperproducent een uitgebreid, veelbelovend leveringsprogramma gepresenteerd. Zo’n tien jaar geleden introduceerde het Duitse Weinsberg een compleet nieuw programma aan campers. De verrassing was toen groot. Dit omdat de toekomst van Weinsberg campers vanwege de problemen bij eigenaar Knaus-Tabbert toen op losse schroeven was komen te staan. Gelukkig maakte Knaus-Tabbert een doorstart en wist ook Weinsberg deze onzekere periode te overleven. Weinsberg maakte na de doorstart van Knaus-Tabbert zelf ook een nieuwe start en maakt sindsdien betaalbare campers én caravans en richt zich vooral op de jongere, beginnende kampeerders.

Weinsberg onderging grote imagoverandering

Voordat Weinsberg en diens moederbedrijf Knaus-Tabbert in de problemen kwamen, stonden Weinsberg campers bekend als luxe, vrij conventionele kampeerwagens, voornamelijk gericht op het hogere middensegment. Anno 2022 is dit compleet anders en bestaat het programma vooral uit aantrekkelijk geprijsde campers. Hiermee tracht de Duitse camperfabrikant te concurreren met andere campermerken in het budgetsegment zoals Carado, Sun Living en Sunlight.

Leveringsprogramma Weinsberg campers modeljaar 2022

Welke modellen vinden we allemaal terug in het actuele leveringsprogramma van Weinsberg? Voor seizoen 2022 bestaat het programma bij de Weinsberg campers uit twee series buscampers - de Carabus en CaraTour - en vijf series campers - de CaraCompact, CaraLoft, CaraSuite, Carahome en de recent aan het programma toegevoegde Weinsberg CaraCore integraal camper. Overigens zijn er ook buscampers, die Weinsberg 'Caravaning Utility Vehicles' (CUV) noemt, terug te vinden in het Weinsberg-assortiment.

Productnieuws Weinsberg (bus)campers

Onlangs heeft Weinsberg haar buscampers, de eerder genoemde CaraBus en CaraTour, herontworpen. Hiermee werden deze buscampers een stuk functioneler en moderner. Zo staan de meubels nu op een handig railsysteem en zijn de buscampers voorzien van betere isolatie. Daarnaast is er een nieuw uitvoering van Weinsberg buscampers verkrijgbaar, de [Outlaw]-versie. In deze nieuwe uitvoering zijn de kampeerbussen nóg praktischer. Dit omdat deze versie een extra hoog geplaatst dwarsbed heeft, waardoor er onder het bed meer ruimte is voor een extra grote garage. Deze ruime garage biedt ruimte aan twee racefietsen, mountainbikes, scooters of motoren. Bovendien kan er bij zowel de CaraBus als CaraTour gekozen worden voor een hefdak. Dit CUV-hefdak is voor alle lengtes verkrijgbaar. De Weinsberg CaraHome en CaraCore zijn komend seizoen nog lichter dankzij de naar eigen zeggen revolutionaire Superlight technologie. Voorts zijn er de nodige verbeteringen aan de badkamer en het gaskastje in de CaraLoft en CaraSuite. De CUV's (buscampers) van Weinsberg zijn voorzien van talrijke modificaties en nieuwe opties.

Actueel aanbod Weinsberg campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

CaraCompact
Weinsberg CaraCompact camper 2022 Weinsberg CaraCompact camper 2022
De compacte Weinsberg CaraCompact halfintegraal camper wordt door velen camperaars gezien als dé perfecte halfintegraal camper. De reden: de CaraCompact is een slag ruimer dan een buscamper, maar desondanks compact en wendbaar. Voor dit seizoen is de Compact leverbaar in twee indelingen: de 600 MF en de 600 MEG. Het verschil tussen deze is de indeling van de slaapruimte. Daar waar de 600 MF indeling voorzien is van een tweepersoons langsbed, is de 600 MEG uitgerust met enkele bedden. Beide indelingen hebben de welbekende zitgroep, welke eenvoudig omgebouwd kan worden tot een derde slaapplek.
 • Compact gebouwde halfintegraal camper
 • Met enkele bedden of dwarsbed
 • Maximaal drie slaapplaatsen
CaraCompact [Edition Pepper]
Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper] camper 2022 Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper] camper 2022
Met de CaraCompact [Edition Pepper] wist Weinsberg letterlijk en figuurlijk de Europese markt te veroveren. De [Edition Pepper] was namelijk Europa’s meest verkochte camper! Het is daarom geen verrassing dat Weinsberg dit actiemodel ook in 2022 in haar leveringsprogramma heeft opgenomen. Net zoals de ‘standaard’ CaraCompact is de [Edition Pepper] verkrijgbaar in de 600 MF of 600 MEG indeling. Wat de [Edition Pepper] onderscheidt zijn de tweede garagedeur, speciale 16 inch velgen en de opvallende graphics. Daarnaast is de [Edition Pepper] luxer uitgerust, onder andere met een navigatiesysteem, luifel, 21,5” LED-TV en Truma iNet-systeem.
 • Actiemodel: extra compleet en scherp geprijsd
 • Meest verkocht camper van in Europa
 • Peugeot onderstel met 160 pk motor
CaraLoft
Weinsberg CaraLoft camper 2022 Weinsberg CaraLoft camper 2022
De Weinsberg CaraLoft is dé allround halfintegraal camper in het programma van het Duitse merk. Deze ‘jack of all trades’ is dit modeljaar leverbaar in drie indelingen: één met enkele bedden, de andere twee met een Frans bed. De vreemde eend in de bijt is de CaraLoft 650 MF indeling. In tegenstelling tot de andere indelingen vind je bij deze het keukenblok niet aan de rechterzijde van de camper, maar aan de linkerkant - direct achter de zitgroep. Hiermee is er aan de rechterkant ruimte vrijgespeeld voor een extra bank, die onderdeel uitmaakt van de zitgroep. Dit heeft als extra voordeel dat de zitgroep omgebouwd kan worden tot een volwaardig tweepersoonsbed. Hiermee is de 650 MF de enige CaraLoft indeling die aan vier mensen slaapplaats biedt.
 • Allround halfintegraal camper
 • Attractieve prijsstelling
 • Leverbaar met dwarsbed, Frans bed en enkele bedden
CaraSuite
Weinsberg CaraSuite camper 2022 Weinsberg CaraSuite camper 2022
Met de CaraSuite richt Weinsberg zich op campers in het hogere middensegment. De Weinsberg CaraSuite, welke als het topmodel van de halfintegraal campers van de Duitse camper- en caravanfabrikant kan worden beschouwd, is net zoals de CaraLoft leverbaar in drie verschillende indelingen. Elk van deze drie biedt zit- en slaapruimte aan vier mensen, maar is uitgerust met verschillende bed-opstellingen. Zo heeft de ene indeling een langsbed en de ander een dwarsbed. Ten slotte is er een indeling met enkele bedden. Daarnaast worden alle CaraSuite-versies gebouwd op basis van de Fiat Ducato en hebben ze een extra ruime garage.
 • Leverbaar in drie indelingen
 • Cross-over camper, dus met hefbed
 • Op Fiat Ducato chassis
CaraHome
Weinsberg CaraHome camper 2022 Weinsberg CaraHome camper 2022
De Weinsberg CaraHome is de enige alkoof camper in het 2022 leveringsprogramma. Dankzij de twee extra slaapplaatsen boven de cabine is dit model ideaal voor gezinnen van maximaal zes personen. De CaraHome is dit modeljaar 2022 verkrijgbaar in vier indelingen: 550 MG, 600 DKG, de nieuwe 650 MEG en de 650 DG. De 700 DG is komen te vervallen. Elk van deze indelingen wordt gebouwd op een Peugeot-basis met Euro 6 dieselmotor. Dit chassis is uitgerust met alle noodzakelijke veiligheidssystemen. Denk hierbij aan Intelligent Traction Control, Hill Assist, afstandswaarschuwing en rijbaanassistentie.
 • Alkoof camper, dus ideaal voor gezinnen
 • Peugeot onderstel met de modernste veiligheidsvoorzieningen
 • Tot maximaal 6 personen
CaraCore
Weinsberg CaraCore camper Weinsberg CaraCore camper
De CaraCore is de jongste telg van de Weinsberg-familie. Deze camperserie combineert vooruitstrevend exterieur design met een erg luxe uitvoering en een hoge mate van comfort. De Weinsberg CaraCore wordt gebouwd op het welbekende Fiat Ducato-chassis en is leverbaar in drie indelingen: de 650 MF, de 650 MEG en 700 MEG. De 650 MF is de enige variant die een dwarsbed heeft, de andere twee hebben enkele bedden (die overigens ook als dwarsbed kunnen worden gebruikt). Het interieur van de comfortabele CaraCore is ruimtelijk en prachtig afgewerkt met hout en lichtere tinten op de meubelfronten.
 • Scherp geprijsde integraal camper
 • In drie indelingen
 • Modern, markant uiterlijk
CaraBus
Weinsberg CaraBus buscamper 2022 Weinsberg CaraBus buscamper 2022
Niet zo lang geleden introduceerde Weinsberg twee nieuwe buscampers - CaraBus is één hiervan. De Weinsberg CaraBus is een multifunctionele buscamper, waardoor die niet alleen ideaal zijn voor reizen, maar tevens voor dagelijks gebruik. De afgelopen jaren heeft Weinsberg de CaraBus buscamper meerdere malen opgewaardeerd. Zo werd de CaraBus beter geïsoleerd en zijn de verswatertank en waterleidingen vorstvrij ingebouwd. Hierdoor is deze kampeerbus ook prima geschikt voor winterse kampeeravonturen.
 • Compacte, multifunctionele buscamper
 • Goed geïsoleerd
 • Ook met dubbel stapelbed en 4 slaapplaatsen
CaraTour
Weinsberg CaraTour buscamper 2022 Weinsberg CaraTour buscamper 2022
De CaraTour is de andere onlangs geïntroduceerde Weinsberg buscamper. Ook de CaraTour omarmt het idee van multifunctionaliteit. Echter, op gebied van styling en design wijkt de CaraTour sterk af van de CaraBus. Qua technische details komen beide modellen wél sterk overeen. De CaraTour is leverbaar in maar liefst zeven verschillende indelingen, waarbij de klant keuze heeft uit dwarsbedden of enkele bedden. Bovendien is er een indeling met dubbele stapelbedden verkrijgbaar. Evenals de CaraBus is de CaraTour gebouwd op de basis van de Fiat Ducato.
 • Uitstekend geïsoleerd, dus ook voor de koude seizoenen
 • Op basis van betrouwbare Fiat Ducato
 • Met enkele bedden of dwarsbed
CaraBus / Caratour [Outlaw edition]
Weinsberg CaraBus / Caratour [Outlaw edition] buscamper 2022 Weinsberg CaraBus / Caratour [Outlaw edition] buscamper 2022
Liefhebber van motorrijden en/of mountainbiken? Het Weinsberg [Outlaw] concept is ontworpen met deze liefhebbers in gedachte. De Weinsberg Outlaw buscamper, waarbij de koper kan kiezen tussen een CaraBus of CaraTour basis, is namelijk voorzien van een enorme 4.500 liter metende garage. Deze biedt ruimte aan twee mountainbikes, scooters of motorfietsen, die je eenvoudig naar binnen inrijdt. Om meer ruimte te creëeren voor de garage, is het bed hoger geplaatst. Dit gaat overigens wel ten koste van de ruimte boven het bed zodat je niet meer rechtop in bed kunt zitten. Verder is de [Outlaw]-editie uitgerust met een normale zitgroep voorin en een praktisch keukenblok.
 • Motorfietsen of mountainbikes mee in de camper
 • Extra grote garage en groot bed
 • Leverbaar in Carabus en Caratour-uitvoering