Chausson campers

Meer informatie


Chausson campers

Campers van het Franse merk Chausson: in Nederland zijn ze nog niet heel bekend, maar in Frankrijk zijn de campers van Chausson razend populair. Ondanks het feit dat het Franse merk niet erg bekend is in Nederland, bestaat het merk inmiddels al meer dan 100 jaar, waarvan het al zo’n 40 jaar campers produceert. Chausson produceert uitsluitend campers - zowel halfintegraal- en integraal campers alsmede buscampers -  en maakt deel uit van de Trigano-groep, een van Europa’s grootste ondernemingen op het gebied van recreatievoertuigen en tevens moederbedrijf van merken zoals Challenger en Adria.

De geschiedenis van Chausson

Net zoals veel andere merken, introduceerde Chausson pas in de jaren 80 haar eerste camper, de Odyssee 4000 buscamper. De Odyssee was een groot succes en niet veel later begon de Franse camperproducent ook alkoof-, halfintegraal- en integraal campers te produceren. Door de decennia heen groeide Chausson uit tot één van de bekendste Franse campermerken. Anno 2021 produceert en verkoopt het Franse merk jaarlijks zo’n 5000 campers, een aantal dat elk jaar toeneemt. Dit leidt ertoe dat Chausson campers ook steeds populairder worden in andere landen, waaronder in Nederland en België.

Chausson campers modeljaar 2022

Het leveringsprogramma van Chausson voor dit seizoen, 2021, is omvangrijk. In Nederland is het programma aangepast, maar het bestaat alsnog uit diverse serie halfintegraal- en integraal campers en camperbussen. In totaal bestaat het leveringsprogramma van Chausson voor 2022 uit vier series en 20 verschillende indelingsvarianten, die bovendien in uiteenlopende uitrustingsniveaus beschikbaar zijn. Chausson heeft voor de 2022-modellen diverse updates aan de bestaande modellen doorgevoerd. Daarnaast is er een nieuwtje in de vorm van de compacte X550 waarmee Chausson de wendbaarheid van een buscamper met de ruimte van een halfintegraal camper combineert. Vorig kampeerseizoen heeft het Franse merk haar leveringsprogramma ingrijpend gestroomlijnd. Toen voegde Chausson maar liefst tien indelingen aan de semi integraal campers toe, waarvan vier compleet nieuw waren. Daar waren ook een paar grotere modellen bij, zoals de Chausson 648 en Chausson 788. Na al die wijzigingen doet Chausson het dit seizoen – behalve dan met de introductie van de nieuwe X550 – wat rustiger aan.

Geen compleet nieuwe campers maar nieuwe namen

Wie bekend is met het vroegere leveringsprogramma van Chausson, zou de indruk krijgen dat de Franse camperproducent haar gehele assortiment heeft omgegooid. Maar dit komt vooral doordat Chausson afscheid heeft genomen van diverse modelnamen. Zo heten de Twist en Twist Max buscamper vanaf vorig modeljaar “Vans”. Ook modelnamen zoals Flash, Welcome en Exaltis zijn verdwenen, in plaats daarvan heten deze campers voortaan semi- of halfintegralen en integralen.

Uitrustingsniveaus gewijzigd

Ook de uitrustingsniveaus zijn vorig kampeerseizoen aanzienlijk veranderd. Bij de buscampers hebben kopers de keuze uit de Road Line, Road Line VIP en Road Line Premium niveaus. Voor de halfintegrale modellen kan er gekozen worden uit de First Line, Titanium VIP en Titanium Premium. Ten slotte is er bij de Chausson integraal campers slechts één uitrustingslijn verkrijgbaar, de Premium Line.

Chausson productnieuws 2022

Het 2022-assortiment borduurt dus voort op het succes van afgelopen jaren waarin veel van de recent geïntroduceerde modellen ingrijpend verbeterde versies van bestaande Chausson-modellen waren. Chausson heeft - na de talloze wijzigingen vorig jaar - aan de bestaande modellen vooral kleine wijzigingen doorgevoerd. Maar er is ook een opvallende nieuwtje: de Chausson X550. Dit is een extra compacte camper, nog compacter dan de ‘compacte halfintegralen’ van andere bekende merken. Chausson wil met de X550 de wendbaarheid van een buscamper combineren met de ruimte van een halfintegraal camper. Met dankzij de opvallende kleurstelling was er veel aandacht voor de X550 op de internationale beurzen en in de vakpers.

Actueel aanbod Chausson campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

Vans (buscampers)
Chausson Vans (buscampers) 2022 Chausson Vans (buscampers) 2022
Ondanks het feit dat Chausson tegenwoordig vooral bekend is vanwege de (half)integraal campers, liggen de roots nog steeds bij de buscampers. Chaussons eerste camper was immers een buscamper en door de decennia heen is het Franse merk dergelijke modellen blijven produceren. Vorig seizoen s het buscamper programma aangepast: verdwenen zijn de bekende namen Twist en Twist Max, deze zijn vervangen door de naam Vans. De Chausson buscampers, allemaal op basis van de Fiat Ducato, zijn verkrijgbaar in vijf indelingen en twee of drie uitrustingsniveaus. De lengte van de verschillende Vans-modellen varieert van 5,41 tot 6,36 meter.
 • Vervangt de eerdere Twist (Max) buscampers
 • Keus uit vijf indelingen
 • Leverbaar in drie uitrustingsniveaus
Halfintegraal campers
Chausson halfintegraal campers 2022 Chausson halfintegraal campers 2022
Wij Nederlanders kennen het Franse Chausson vooral van haar halfintegraal campers. Chaussons 2022-lijn van halfintegraal campers bestaat uit maar liefst 10 indelingen. Elk van deze halfintegraal campers is leverbaar in drie uitrustingsniveaus en standaard voorzien van een met glasvezelversterkte polyester opbouw. Kopers campers kunnen zelf kiezen wat voor basisvoertuig hun Chausson halfintegraal camper heeft: er is keus uit een Fiat Ducato- of een Ford Transit-onderstel.
 • Keus uit maar liefst 10 indelingen
 • Fiat Ducato of Ford Transit basisvoertuig
 • Hagelbestendige opbouw
Integraal campers
Chausson integraal campers 2022 Chausson integraal campers 2022
Ook de Chausson integraal campers zijn vorig seizoen ingrijpend vernieuwd. Dit jaar levert Chausson haar integraal campers in twee indelingen: een van 6,49 meter, de ander van 7,46 meter. De kleinste van de twee heeft achterin een bijzonder ruime bad- en kleedkamer en een riant hefbed boven de zitgroep. Het grotere model is uitgerust met twee langsbanken vooraan, daarachter de badkamer en achterin een groot queensbed. Daarnaast zijn alle Chausson integraal campers van Chausson voorzien van een geheel met glasvezel versterkte polyester opbouw, geïsoleerd met styropor schuim.
 • Met ruime badkamer en hefbed
 • Met face-to-face zitgroep en langsbanken
 • Premium Line uitrustingsniveau
X550
Chausson X550 camper 2022 Chausson X550 camper 2022
Qua uiterlijk doet de Chausson X550 denken aan een buscamper maar is een heel compact gebouwde halfintegraal camper. Hij bestaat immers uit een cabine/chassis combinatie en aparte opbouw. De scherpe contouren en compacte afmetingen geven echter de indruk dat het een buscamper is. Dat is ook de bedoeling. De Chausson X550 moet de voordelen van een normale halfintegraal camper combineren met die van een buscamper. Chausson heeft boven de cabine een aerodynamisch verhoogd dak met skyview venster geplaatst. Het interieur van de Chausson X550 biedt relatief veel ruimte. Zo is er een face-to-face zitgroep welke mede dankzij een hefbed slaapruimte voor 4 personen biedt.
 • De wendbaarheid van een buscamper
 • De ruimte van een kleine halfintegraal camper
 • Opvallend en modern design