HymerCar buscampers - made by Hymer

Meer informatie


HymerCar buscampers nieuw tweedehands

Hymer heeft naast gewone campers ook buscampers in het programma. Het Duitse topmerk heeft zelfs een heel compleet programma buscampers. Vanwege de omvang van dit programma worden de Hymer buscampers onder de merknaam HymerCar verkocht. Vorig seizoen heeft Hymer het HymerCar programma aangevuld met een premium buscamper, de HymerCar Free. Hier heeft Hymer weer gekozen voor een Fiat Ducato. Tegelijkertijd introduceerde Hymer ook een compacte buscamper, de HymerCar Sydney. Hymer bouwt de HymerCar over het algemeen op basis van een Fiat Ducato. Maar ook wel op basis van de Mercedes Sprinter. Dit onderstel wordt door Hymer de laatste tijd steeds vaker gebruikt. Zo introduceerde Hymer laatst bijvoorbeeld de HymerCar Grand Canyon S, die op een Mercedes onderstel wordt gebouwd. Deze Mercedes Sprinter is onlangs vernieuwd, zodat deze buscamper nu ook voorzien is van de allerlaatste technologie op het gebied van veiligheid. De HymerCar buscampers zijn door Hymer onderverdeeld op basis van het gebruikte chassis en de aanwezigheid van een badkamer. Wie een HymerCar buscamper met badkamer wil, kan kijken naar een Ayers Rock, Grand Canyon, Nevada, Yellow Stone en Yosemite buscamper. Ook de HymerCar Grand Canyon S, die wordt gebouwd op een Mercedes Sprinter chassis, heeft een badkamer. Dat geldt ook voor de nieuwe premium buscamper HymerCar Free. Als je niet echt een badkamer nodig hebt, dan zou je eens naar de HymerCar Sydney kunnen kijken.     De HymerCar buscampers worden tegenwoordig verkocht onder de merknaam Hymer. Zie daarom ook de pagina over Hymer buscampers.

HymerCar Campers 2021 modellen

HymerCar Sydney

 • Compacte buscamper
 • Ook voor dagelijks vervoer
 • Flexibel en multifunctioneel
HymerCar Sydney camper modeljaar 2019HymerCar Sydney camper modeljaar 2019
Ook de Sydney is vorig modeljaar aan in het HymerCar programma toegevoegd. Ook dit seizoen 2018 is de Sydney de enige HymerCar buscamper die geen badkamer heeft. Dat heeft ook weer zijn voordelen, want de Sydney is daardoor wel een stuk compacter. Daardoor is deze buscamper ook heel goed inzetbaar voor dagelijks gebruik. Hymer bouwt ook deze buscamper op basis van een Fiat Ducato. De Hymercar Sydney heeft een korte wielbasis en is nog geen vijf meter lang. Dat maakt het rijden met deze buscamper een stuk eenvoudiger. Hij is niet alleen wendbaar, maar past dankzij de geringe lengte ook op bijna iedere parkeerplek. Bovendien is de HymerCar Sydney ook heel multifunctioneel. Hymer heeft bij het ontwerp van de Sydney veel aandacht besteed aan de flexibiliteit van de camper. Zo zijn er in de Sydney tot maximaal vijf gehomologeerde zitplaatsen. Je kunt de meubels verplaatsen, omwisselen en ook uitnemen, omdat ze op een rail zijn geplaatst.
HymerCar Grand Canyon S camper modeljaar 2019HymerCar Grand Canyon S camper modeljaar 2019

HymerCar Grand Canyon S

 • Mercedes Sprinter chassis
 • Optioneel leverbaar met slaapdak
 • Uitstekende rijeigenschappen
Hymer bouwt haar buscampers voornamelijk op basis van de overbekende Fiat Ducato bestelwagen. De HymerCar Grand Canyon S wordt echter gebouwd op basis van de nieuwste Mercedes Sprinter. Omdat deze een smallere carrosserie heeft, moest er wel het nodige worden aangepast om er een dwarsbed in te kunnen bouwen. De Mercedes Sprinter heeft echter ook weer zijn voordelen, zoals een beter rijcomfort en de modernste veiligheidsvoorzieningen. Net als de andere HymerCar buscampers, biedt ook de Grand Canyon S slaapplaatsen voor twee personen en zijn er vier zitplaatsen. De Grand Canyon S kan eventueel ook worden geleverd met een slaapdak wat het aantal slaapplaatsen op vier brengt.

HymerCar Free

 • Premium model buscamper
 • In modeljaar 2021 met 3 indelingen
 • Optioneel slaapdak
HymerCar Free camper modeljaar 2019HymerCar Free camper modeljaar 2019
De HymerCar Free is het vorig jaar geïntroduceerde topmodel van het HymerCar leveringsprogramma. Deze nieuwe buscamper biedt volgens Hymer alles wat een veeleisende camperaar van een buscamper zou mogen verwachten. Als basis gebruikt Hymer de betrouwbare Fiat Ducato. Doordat deze bestelwagen vrij breed is, kan Hymer achterin de Ducato een ruimtebesparend tweepersoons dwarsbed plaatsen. Wie meer slaapplaatsen wil, kan de HymerCar Free ook uitbreiden met een slaapdak. De HymerCar Free is in modeljaar verkrijgbaar in drie verschillende indelingen. De indelingen daarvan komen sterk overeen, de verschillen tussen beide modellen zit in het formaat van de keuken en badkamer. Twee indelingen hebben een dwarsbed, één indeling heeft enkele bedden die ook als tweepersoonsbed kunnen worden gebruikt. De langere versies hebben wat meer bergruimte terwijl de kortere versie weer wendbaarder is en daarom handiger voor dagelijks vervoer kan worden gebruikt.
HymerCar Ayers Rock, Grand Canyon, Yellow Stone en Yosemite camper modeljaar 2019HymerCar Ayers Rock, Grand Canyon, Yellow Stone en Yosemite camper modeljaar 2019

HymerCar Ayers Rock, Grand Canyon, Yellow Stone en Yosemite

 • Optioneel slaapdak
 • Leverbaar met dwarsbed en enkele bedden
 • Bedden met uitgekiend comfortsysteem
Hymer bouwt deze buscampers op basis van de bekende Fiat Ducato. Deze HymerCar modellen zijn standaard uitgerust met twee slaapplaatsen en vier zitplaatsen. Het aantal slaapplaatsen kan optioneel worden uitgebreid tot vier door een optioneel slaapdak. Zoals we steeds vaker in moderne buscampers zien, zijn ook deze HymerCar buscampers voorzien van een was/toiletruimte. Deze is uitgerust met een cassettetoilet. Omwille van de ruimtebesparing is de wastafel opklapbaar gemaakt. De bedden Ayers Rock, Grand Canyon, Yellow Stone en Yosemite buscamper zijn voorzien van een comfortsysteem voor een optimale nachtrust. Uiteraard hebben deze vier modellen ieder een andere indelingen. Daardoor is er bij deze buscampers keus uit een tweepersoons dwarsbed en enkele bedden.

Actueel aanbod HymerCar campers

Bekijk al het aanbod

Modellen