Bürstner campers

Meer informatie


Bürstner campers nieuw gebruikt

Bürstner campers en buscampers staan bekend om hun moderne, markante uiterlijk, sfeervolle interieur met een echt 'thuisgevoel' diverse slimme, innovatieve oplossingen. Hoewel de eerste Bürstner-campers ‘pas’ in de jaren ‘90 op de markt kwamen, behoort Bürstner al jaren tot de populairste camperbouwers van Europa. En met goede reden. De campers van Bürstner worden geroemd om hun uitstekende bouwkwaliteit, praktische indelingen en innovatieve oplossingen.

Uitvinder van de halfintegraal en cross-over campers

Het Duitse merk staat bekend als de uitvinder van zowel de halfintegraal camper als de zogenaamde crossover camper. Eind jaren 80 introduceerde Bürstner als een eerste halfintegraal camper. Later, in 2008, was Bürstner het eerste campermerk dat een halfintegraal camper met een hefbed boven de zitgroep introduceerde. Dit concept groeide uiteindelijk uit tot de komst van de zogenaamde crossover camper. Dit zijn iets hoger gebouwde halfintegraal campers met een al of niet elektrisch bediend hefbed boven de zitgroep. Hiermee kan men er extra slaapplaatsen realiseren zonder dat dit ten koste gaat van de interieurruimte.

Modeljaar 2023: Nog steeds negen series Bürstner (bus)campers

Natuurlijk houdt Bürstner zich niet alleen bezig met halfintegraal en crossover campers. Zo maakt Bürstner ook integraal campers. Voorheen was dat de chique Elegance, tegenwoordig is dat de moderne en meer betaalbare Lyseo I. Bovendien zet Bürstner flink in op buscampers. Het leveringsprogramma van de Bürstner campers voor kampeerseizoen bestaat uit negen (bus)camperseries: vier buscampers, één serie integraal campers alsmede vier series half integraalcampers. Hiermee is het modellengamma minder uitgebreid dan voorgaande jaren. Bürstner heeft het programma de afgelopen jaren flink gestroomlijnd. Daarmee zijn er een aantal bekende series verdwenen. Denk hierbij aan de Argos, Ixeo T en Edition 30, die sinds vorig modeljaar niet meer in Nederland verkrijgbaar zijn. Ook de Elegance is uit het programma geschrapt, evenals de Travel Van. Ook de Bürstner Delfin zien we niet meer terug. De recent geïntroduceerde Copa buscamper is ook uit het Nederlandse camperprogramma van Bürstner verdwenen.

Noviteiten Bürstner campers 2023

Naast het toevoegen en schrappen van verscheidene (bus)campers zijn er nog tal van andere wijzigingen doorgevoerd, onder andere op gebied van benamingen. De Bürstner Lyseo Time Limited is omgedoopt tot de ‘Limited T’ en is uitsluitend als halfintegraal leverbaar. Daarnaast gaat de ‘standaard ‘Lyseo’ voortaan door het leven als de ‘Lyseo TD’. Van de Lyseo TD introduceert de Duitse camper- en caravanfabrikant dit jaar de Harmony Line-variant, die optioneel met de Mercedes Sprinter als basisvoertuig kan worden geleverd. Verder is de Lyseo I integraal camper onlangs aan het camperprogramma van Bürstner toegevoegd. Nieuw dit seizoen is de innovatieve Lyseo Gallery TD. Deze nieuwe half-integraal camper heeft een bijzonder en inmiddels ook bekroond ontwerp. Boven de cabine heeft deze camper een zogenaamd ‘Gallery Roof’. Dit is een pneumatisch uitklapbaar hefdak waarmee je – net als bij een alkoof camper - twee extra slaapplaatsen boven de cabine hebt. Er is dit ook een geheel nieuwe serie buscampers bij Bürstner, de Lineo, die op basis van de Ford Transit wordt gebouwd. Bürstner wil met de Lineo het programma niet alleen uitbreiden. De Fiat Ducato, het meest gebruikte basisvoertuig voor campers, is momenteel moeilijk leverbaar. Daarom wijken veel camperproducenten uit naar andere basisvoertuigen zoals de Ford Transit. De Bürstner Lineo zal binnenkort ook beschikbaar zijn met een volledig elektrische aandrijving.

Bürstner campers 2023-modellen

Vergeleken met de voorgaande jaren is het 2023-camperprogramma van Bürstner behoorlijk uitgebreid. Met name bij de buscampers heeft het programma van Bürstner een flinke groei doorgemaakt. Er zijn de afgelopen jaren helaas ook enkele bekende namen verdwenen aangezien de Duitse fabrikant zich genoodzaakt zag om het ook wel heel erg omvangrijke leveringsprogramma flink te stroomlijnen. Zo zijn de Argos, Ixeo T en de Edition 30 uit het leveringsprogramma gehaald. De Delfin, een bekende naam van vroeger, was vorig jaar terug bij Bürstner maar is ook alweer verdwenen. Ook op het gebied van compacte halfintegraal campers heeft Bürstner het programma gewijzigd. De compacte Travel Van kreeg vorig seizoen een betaalbaarder zustermodel Nexxo Van. Dit seizoen is alleen die laatste over. De Bürstner Lyseo Time Limited camper heet sinds een tijdje Limited T door het leven en is alleen als halfintegraal camper leverbaar. Voorts is de Lyseo omgedoopt naar Lyseo TD. Daarvan is er ook een aparte Harmony Line variant. Nieuw dit seizoen is de innovatieve Lyseo Gallery TD, een halfintegraal camper met een handig opblaasbaar slaapdak boven de cabine.

Bürstner half-integraal campers

Omdat Bürstner al geruime tijd geen alkoof campers meer in het programma heeft, begint het camper programma van Bürstner daarom bij de halfintegraal campers. Daarvan zijn in Nederland de volgende modellen opgenomen:

Nexxo Van

De Bürstner Nexxo Van is een extra compacte halfintegraal camper, die op een Citroën Jumper basisvoertuig is gebouwd en leverbaar is in vijf indelingen. Ondanks het compacte formaat is de Nexxo Van ook met een eilandbed verkrijgbaar.

Limited T

De Bürstner Limited T camper is de opvolger van de Lyseo Time Limited. Deze betaalbare, compleet uitgeruste halfintegraal campers zijn voortaan het nieuwe instapmodel van het Bürstner camperprogramma.

Lyseo TD

Ook de Lyseo TD is een serie betaalbare halfintegraal campers. Deze is in een groot aantal indelingen verkrijgbaar en kenmerkt zich door de lichtgewicht bouwwijze. Daardoor hebben de Bürstner Lyseo TD campers een flink laadvermogen.

Lyseo Gallery TD

De nieuwe, innovatieve Bürstner Lyseo Gallery TD heeft een pneumatisch uitklapbaar hefdak boven de cabine. Daardoor combineert de Lyseo Gallery TD de mogelijkheden van een alkoof camper met die van een halfintegraal camper.

Bürstner integraal campers

Het topmodel van Bürstner is de recent nog geheel vernieuwde Elegance integraal camper. Hiervoor bleek in Nederland te weinig belangstelling te zijn zodat die hier niet meer in de showroom staat. In Nederland is daarom nog maar één serie integraal campers van Bürstner verkrijgbaar.

Bürstner Lyseo I

Bürstner Nederland heeft de mooie maar kostbare Elegance uit het programma gehaald en vult het programma weer aan met een integraal camper in het middensegment. De nieuwe Lyseo I staat op een Fiat Ducato en heeft onder meer een isolerende, dubbele bodem.

Bürstner buscampers

Bürstner heeft een aantal jaren het programma buscampers opnieuw opgezet. De eerdere City Car buscampers werden door Bürstner toen vervangen door de Campeo en Eliseo. Later kwam daar nog de compacte buscamper Copa bij, die vervolgend nog werd aangevuld met de stoere, sportieve Copa Trail. Maar in Nederland is de Copa-serie vervolgens toch weer uit het programma gehaald. Maar er is dit seizoen ook een nieuwe serie buscampers bij gekomen. Deze Bürstner Lineo wordt op basis van de Ford Transit gebouwd.

Bürstner Campeo

De Bürstner Campeo combineert naar eigen zeggen de voordelen van een buscamper met de designfilosofie van Bürstner. De slimme overgang van cabine naar woongedeelte verbetert het ruimtelijke gevoel van deze buscamper.

Bürstner Campeo 4×4

Wie niet alleen op geasfalteerde wegen wil rijden, heeft in de stoere Bürstner Campeo 4×4 met vierwielaandrijving een prima alternatief. De Bürstner Campeo 4×4 wordt gebouwd op een Citroën Jumper-basisvoertuig.

Bürstner Eliseo

De compleet uitgeruste Bürstner Eliseo buscampers zijn recent vernieuwde. Ze zijn verkrijgbaar met een- of tweepersoonsbedden, een optioneel hefdak, een ‘baruitvoering’ met wandkast en tafel of met een extra hoge koelkast. Ze hebben standaard cassettevensters, dimbare indirecte verlichting en een groot dakluik.

Bürstner Lineo

De Bürstner Lineo is de nieuwste aanwinst in het buscamperprogramma van de Duitse camperproducent. De Lineo is een compacte buscamper op basis van de Ford Transit. Hij heeft een klassieke indeling met voorin de zitgroep en de keuken en de badkamer in het midden. Achterin bevindt zich een dwarsbed.

Actueel aanbod Bürstner campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

Nexxo Van
Bürstner Nexxo Van camper 2022 Bürstner Nexxo Van camper 2022
De Bürstner Nexxo Van is een nieuwe, compacte halfintegraal camper met een aantrekkelijk prijskaartje. De Nexxo Van is 2,20 meter lang en verkrijgbaar in vijf indelingen. Eén van deze heeft zelfs een eilandbed - een unicum voor campers van dit formaat. Het grote verschil tussen de Nexxo Van en de duurdere Travel Van is het onderstel. Daar waar de Nexxo Van is gebouwd op basis van de vertrouwde Fiat Ducato, staat de Nexxo Van op het chassis van de Citroën Jumper. Hiernaast is de uitrusting van de Nexxo Van wat minder compleet. Dit kan gelukkig worden opgelost met een van de verkrijgbare pakketten, zoals het Comfort-pakket, Citroën Interieurpakket, Winterpakket en het Veiligheidspakket.
 • Betaalbare, extra compacte halfintegraal camper
 • Op basis van Citroën Jumper
 • Ook met eilandbed
Limited T
Bürstner Limited T camper 2022 Bürstner Limited T camper 2022
De Bürstner Limited T is een doorontwikkeling van de Lyseo Time Limited halfintegraal camper. De Limited T-modellen zijn zowel compleet uitgerust als betaalbaar, worden gebouwd op basis van de Fiat Ducato en zijn beschikbaar in vier indelingen. Deze hebben een lengte van 6,98 tot 7,411 meter en zijn allen te herkennen de grijze, metallic cabine, opvallende graphics en speciale bekleding. De uitrusting is zeer compleet te noemen. Zo is de halfintegraal standaard uitgerust met airconditioning in de cabine, een skyroof, zonnescherm, achteruitrijcamera en comfortabele koudschuimmatrassen.
 • Betaalbare, maar zeer complete camper
 • Speciale bekleding en graphics
 • Op basis van Fiat Ducato met airco
Lyseo TD
Bürstner Lyseo TD camper 2022 Bürstner Lyseo TD camper 2022
De Lyseo TD-serie is een van de jongere telgen in de Bürstner-familie. Het Duitse merk bouwt deze halfintegraal op een innovatieve wijze, waardoor ze een relatief hoog laadvermogen hebben. De Lyseo TD-serie biedt in principe voor ieder wat wils: er zijn verschillende modellen leverbaar, in tal van indelingen en varianten. Het is dan ook geen verrassing dat deze campers tot de meest populaire campermodellen van Bürstner behoren. In totaal is de Lyseo TD verkrijgbaar in maar liefst negen voertuigen én is er een variant die op het chassis van de Mercedes Sprinter staat, de Lyseo M genaamd.
 • Middensegment alkoof en (half-)integraal camper
 • Lichtgewicht bouwwijze voor hoger laadvermogen
 • Ook met het Bürstner Harmony Line interieurconcept
Lyseo TD Harmony Line
Bürstner Lyseo TD Harmony Line camper 2022 Bürstner Lyseo TD Harmony Line
Voor de veeleisende camperaar ontwikkelde Bürstner de Lyseo TD Harmony Line - een extra luxe uitvoering van de ‘standaard’ Lyseo TD. De Lyseo TD Harmony Line combineert de vele voordelen van de Lyseo TD met een chique interieur en nóg completere uitrusting. Denk hierbij aan een nieuwe ‘Thermo-Floor’, die de camper nog beter isoleert, en een geheel vlakke, doorlopende vloer.
 • Middensegment alkoof en (half-)integraal camper
 • Bürstner Harmony Line interieurconcept
 • Sfeervol, chique interieur en extra compleet
Lyseo TD Gallery
Bürstner Lyseo TD Gallery 2023 Bürstner Lyseo TD Gallery 2023
De basis van de Bürstner Lyseo Gallery TD wordt gevormd door de ‘normale’ half-integraal camper Lyseo TD. Wat de Bürstner Lyseo Gallery bijzonder maakt is het unieke, pneumatisch uitklapbaar hefdak boven de cabine. Dat ‘Gallery Roof’ kun je eenvoudig binnen 90 seconden uitklappen via een gepatenteerd procedé. Het hefdak heeft stabiele, isolerende wanden en een venster. In uitgeklapte toestand is het inwendig 110 centimeter hoog en biedt het ruimte aan twee extra slaapplaatsen, die je door middel van een trap vanuit de cabine kunt bereiken.
 • Uniek ‘Gallery Roof’
 • Bekroond ontwerp
 • Combineert de eigenschappen van een alkoof en integraal camper
Lyseo M Harmony Line
Bürstner Lyseo M Harmony Line camper 2022 Bürstner Lyseo M Harmony Line camper 2022
Daar waar de Lyseo TD op het chassis van de Citroën Jumper staat, bouwt Bürstner de Lyseo M Harmony Line op basis van de moderne Mercedes Sprinter. Hierdoor beschikt deze halfintegraal camper over de modernste veiligheids- en assistentiesystemen. De Lyseo M wordt uitsluitend geleverd als Harmony Line en heeft een fraai ingericht, sfeervol en ruimtelijk en hoogwaardig afgewerkt interieur.
 • Halfintegraal camper op basis van Mercedes Sprinter
 • Lichtgewicht bouwwijze voor hoger laadvermogen
 • Bürstner Harmony Line interieurconcept
Lyseo I
Bürstner Lyseo I 2023 Bürstner Lyseo I 2023
Bürstners nieuwe vlaggenschip, de nieuwe Lyseo I moet de aanwezigheid van de Duitse camperbouwer in de middenklasse versterken. Hij is afgeleid van de populaire halfintegraal Lyseo TD en is komend seizoen verkrijgbaar in vijf indelingen. Hij is verkrijgbaar in een tweekamerconcept, wat we al van de Lyseo TD kennen, met een lounge-zitgroep en hefbed achterin en een L-zitgroep. Daartussen bevinden zich de keuken en de badkamer met aparte doucheruimte. De integraal versie Lyseo I heeft ook een hefbed boven de stoelen van de cabine voorin.
 • Betaalbare integraal camper in het middensegment
 • Ook in een tweekamperconcept
 • Verkrijgbaar in vijf indelingen
Campeo
Bürstner Campeo buscamper 2022 Bürstner Campeo buscamper 2022
Bürstner timmert hard aan de weg op het gebied van buscampers. De Campeo, bijvoorbeeld, werd vorig jaar aan het gamma toegevoegd en combineert de veelzijdigheid en compacte afmetingen van een buscamper met de kwaliteit, betrouwbaarheid en designfilosofie van Bürstner. De Campeo is gebaseerd op de vertrouwde Ducato en is verkrijgbaar in drie indelingen. Een optioneel hefdak is, afhankelijk van de indeling, ook verkrijgbaar en dankzij de uitsparing in het dak boven de cabine voelt de Campeo bijzonder ruimtelijk aan. Als kers op de taart biedt Bürstner van de Campeo ook een actiemodel aan: de Campeo Black Forest.
 • Veelzijdige, compacte buscamper
 • Was/toiletruimte en dwarsbed of langsbed
 • Goede ruimtelijke indruk
Campeo 4x4
Bürstner Campeo 4x4 buscamper 2022 Bürstner Campeo 4x4 buscamper 2022
Voor het kampeerseizoen van 2022 heeft Bürstner de Campeo 4x4 buscamper opgewaardeerd tot een aparte serie. Deze allwheeldrive-variant van de Campeo buscamper is bij uitstek geschikt voor avontuurlijke camperaars die doorgaan waar geasfalteerde wegen ophouden. De Campeo 4x4 is gebouwd op een Citroën-chassis en is toegerust op nagenoeg alle situaties. Ondanks het feit dat de Campeo 4x4 vanaf dit modeljaar door het leven gaat als aparte serie is de buscamper verkrijgbaar in slechts één indeling. Dit is de korte C540 indeling met een dwarsbed.
 • Stoere buscamper met vierwielaandrijving
 • Ontwikkeld voor avontuurlijk ingestelde camperaars
 • Vooralsnog alleen in compacte C540 indeling
Lineo
Bürstner Lineo buscamper op basis van Ford Transit model 2023 Bürstner Lineo buscamper op basis van Ford Transit model 2023
De Bürstner Lineo is de eerste buscamper op basis van de Ford Transit van Bürstner. De Transit is smaller dan de populaire Fiat Ducato en heeft ook een iets kortere wielbasis, wat de Lineo ook iets wendbaarder maakt. Hij heeft een klassieke indeling met achterin een dwarsbed en voorin een zitgroep met dwarsbankje, tafel en de draaibare voorstoelen. Halverwege aan de rechterzijde is de keuken met tweepits gasstel, gootsteen/kraan en compressorkoelkast. Daar tegenover is de badkamer met cassettetoilet, opklapbare wastafel en een douchemogelijkheid. Klanten kunnen kiezen uit drie interieurkleuren en voor het exterieur zelfs uit zes verschillende kleuren.
 • Bürstners eerste buscamper op basis van de Ford Transit
 • Beproefde indeling
 • Keus uit drie interieurkleuren en zes exterieurkleuren
Eliseo
Bürstner Eliseo buscamper 2022 Bürstner Eliseo buscamper 2022
De Eliseo buscampers van Bürstner worden op basis van de Fiat Ducato-gebouwd en zijn verkrijgbaar in vijf verschillende indelingen - één meer dan vorig seizoen. Kopers hebben keuze uit een- of tweepersoonsbedden, een optioneel hefdak, een skyroof en zelfs een uitvoering met wandkast, tafel en/of extra hoge koelkast. De Eliseo buscampers zijn zeer compleet uitgerust, helemaal voor buscampers. Zo zijn ze uitgerust met cassettevensters, een groot dakluik en dimbare, indirect (sfeer)verlichting.
 • Met enkele bedden of tweepersoons bed
 • Altijd voorzien van was/toiletruimte
 • Zeer complete uitrusting en optioneel skyroof