Dethleffs campers

Meer informatie


Dethleffs campers logo

De campers van het Duitse merk Dethleffs zijn een begrip onder Europese camperaars. Dethleffs, tevens de uitvinder van de caravan, bouwt inmiddels al meer dan 90 jaar campers, aanzienlijk langer dan andere camperbouwers. Anno 2023 staan de campers van Dethleffs bekend als innovatief, modern en comfortabel.

Omvangrijk camperprogramma

Zoals we van Dethleffs gewend zijn is het camperprogramma voor het kampeerseizoen van 2023 bijzonder uitgebreid, zij het wel wat minder uitgebreid dan vorig modeljaar. De afgelopen jaren heeft Dethleffs diverse nieuwe camper modellen aan het gamma toegevoegd. Aan de andere kant zijn er nog iets meer modellen verdwenen bij Dethleffs.

Modellengamma Dethleffs 2023

Het modellengamma is voor modeljaar 2023 weliswaar niet uitgebreider worden, maar wel meer marktconform. De Dethleffs halfintegraal, integraal, alkoof campers zijn in diverse indelingen en met uiteenlopende opties verkrijgbaar. Er zijn de afgelopen jaren weliswaar een paar series campers verdwenen bij Dethleffs, zoals de Magic Edition, Grand Alpa en de Advantage Edition. Ook heeft Dethleffs de nog niet eens zo lang geleden geïntroduceerde Globeline – de eerste Dethleffs camper op basis van de Mercedes Sprinter – onlangs weer uit het programma gehaald. Maar het programma Dethleffs (bus)campers is ook weer aangevuld. Dethleffs voegde een paar jaar geleden bijvoorbeeld diverse jubileummodellen aan het programma toe. De Just 90 en Pulse Classic 90 zijn ook nu nog verkrijgbaar. Alleen is het Fiat Ducato basisvoertuig van die modellen steeds moeilijker leverbaar. Dat betekent Dethleffs een alternatief in de vorm van de Just Go - op basis van de Ford Transit - moest introduceren.

Noviteiten Dethleffs campers seizoen 2023

De afgelopen jaren breidde Dethleffs haar camperprogramma regelmatig uit met twee nieuwe modellen. Dat waren bijvoorbeeld de Pulse, Just 90 en Pulse Classic. Daardoor werd het programma heel omvangrijk. Daarom koos Dethleffs er weer voor om haar modellengamma te stroomlijnen en dus iets minder omvangrijk te maken. Voor modeljaar 2023 heeft Dethleffs minimale aanpassingen aan de campermodellen doorgevoerd, maar introduceert het ook twee nieuwe modellen. Vanwege de moeilijke verkrijgbaarheid van de Fiat Ducato (en soortgelijke voertuigen van Citroën en Peugeot) gaat Dethleffs namelijk ook campers op basis van de Ford Transit bouwen. Dit zijn de Just Go, een betaalbare maar compleet uitgevoerde halfintegraal camper voor beginnende camperaars. Ook de Globevan is nieuw. Dit is een compacte buscamper – ook wel camperbusje genoemd - die Dethleffs op basis van de Ford Transit Custom gaat bouwen.

Dethleffs (half)integraal campers

Het camperprogramma van Dethleffs bestaat in modeljaar 2023 zodoende uit de series Globebus, Just 90, Just Go, Trend, Pulse en Pulse Classic. Op zich heeft Dethleffs nog meer modellen, zoals de Esprit, Alpa en Globetrotter maar die zijn niet in het leveringsprogramma van de Nederlandse importeur opgenomen. Daarnaast zijn er nog de buscampers van Dethleffs, te weten de Globetrail en de nieuwe Globevan. Omdat veel Dethleffs campers verkrijgbaar zijn als integraal en halfintegraal camper is het modellenpalet van Dethleffs in modeljaar 2023 nog steeds omvangrijk te noemen.

Globebus

De Dethleffs Globebus is een heel compact gebouwde integraal camper. Daarmee moet de Dethleffs Globebus een compromis bieden tussen ruimte en wendbaarheid.

Just 90

De Dethleffs Just 90 is het instapmodel van de Duitse fabrikant. Hiermee wil men startende camperaars een voordelige naar compleet uitgeruste camper bieden. Deze betaalbare halfintegraal camper heeft een fris interieur en een complete standaardrusting.

Just Go

Met de Dethleffs Just Go introduceert de Duitse camperfabrikant een alternatief voor de Just 90 die op basis van de Ford Transit wordt gebouwd. Ook de Just Go is bedoeld voor beginnende camperaars die een betaalbare maar complete en moderne camper zoeken.

Trend

De Dethleffs Trend campers zijn verkrijgbaar als halfintegraal en integraal camper. De Dethleffs Trend is aantrekkelijk geprijsd, biedt veel ruimte en is verkrijgbaar in een grote hoeveelheid indelingen, waaronder een aantal met hefbed.

Pulse

De Dethleffs Pulse is een van de modernste campers van Dethleffs, waarmee de Duitse fabrikant zijn visie op de hedendaagse camper wil demonstreren. Deze integraal camper, die volgens de allerlaatste trends is ingericht, biedt een huiselijke sfeer met grote ramen voor een prettige lichtinval.

Pulse Classic 90

De Dethleffs Pulse Classic 90 is een jubileummodel dat is afgeleid van de eerdere Dethleffs Pulse Classic. De jubileumuitvoering van deze populaire halfintegraal camper biedt een extra complete uitrusting en is verkrijgbaar in vier verschillende indelingen, waaronder een met eilandbed. Deze zijn allen ook verkrijgbaar met een hefbed boven de zitgroep.

Dethleffs buscampers

Het heeft heel lang geduurd voordat Dethleffs buscampers aan ging bieden. En dat terwijl Dethleffs al ruim 15 jaar buscampers bouwt. Dat komt omdat Dethleffs die alleen voor andere merken bouwde. Maar nu de vraag naar buscampers groter dan ooit is, introduceerde Dethleffs ook zijn eigen buscampers. Na de Globetrail volgde dit seizoen ook de Globevan.

Globetrail

De in 2021 geïntroduceerde Dethleffs Globetrail is verkrijgbaar in twee indelingen/lengtematen. De kleinste is voorzien van een dwarsbed, de grotere van twee enkele bedden. Klanten konden eerst kiezen uit een Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer basisvoertuig. Dethleffs biedt nu ook een variant op basis van een Ford Transit aan.

Globevan

De Globevan is een wat kleinere buscamper, en wordt daarom ook wel camperbusje genoemd. Ondanks de compacte afmetingen biedt hij - dankzij het hefdak - vier slaapplaatsen en maximaal zes zitplaatsen. Dethleffs bouwt de Globevan op basis van de Ford Transit Custom en biedt hem aan in één indeling en in twee uitvoeringen: de Globevan Camp One en de completer uitgevoerde Globevan Camp Two.

Actueel aanbod Dethleffs campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

Just 90
Dethleffs Just 90 camper 2022 Dethleffs Just 90 camper 2022
De Dethleffs Just 90 werd in modeljaar 2021 geïntroduceerd als jubileummodel én als nieuw halfintegraal instapmodel. Met de Just 90 richt Dethleffs zich op startende, veeleisende camperaars die opzoek zijn naar een moderne, compleet uitgeruste camper met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. De half integraal camper is voorzien van een fris, ruimtelijk opgezet interieur met grijze accenten. Kopers hebben keuze uit maar liefst zeven verschillende indelingen met verschillende bedden en een face-to-face zitgroep. Daarnaast is bij alle indelingen een optioneel 2-persoons hefbed verkrijgbaar.
 • Betaalbaar instapmodel
 • Scherpe prijs en complete uitrusting
 • Ter ere van 90-jarig jubileum
Just Go
Dethleffs Just Go 2023 Dethleffs Just Go 2023
De Dethleffs Just Go is een betaalbare halfintegraal camper die is afgeleid van de populaire Just 90. Vanwege de beperkte verkrijgbaarheid van de Ducato koos Dethleffs voor Just Go de Ford Transit als basisvoertuig. Ook de Just Go is gericht op beginnende doch veeleisende camperaars. De Just Go is er in drie indelingen met één- en tweepersoonsbedden en is leverbaar in twee uitvoeringsvarianten met diverse optionele extra's zoals een zonnepaneel, krachtigere motor of een elektrisch bedienbaar hefbed. Het Winter Comfort Pakket zorgt voor een uitstekend wooncomfort, ook onder winterse omstandigheden.
 • betaalbare halfintegraal camper op Ford Transit basis
 • Instapmodel voor beginnende camperaars
 • In drie indelingen en twee uitvoeringsvarianten
Trend
Dethleffs Trend camper 2022 Dethleffs Trend camper 2022
De Dethleffs Trend is een nieuwkomer in de Dethleffs-familie. De serie werd een aantal jaar geleden geïntroduceerd en werd onlangs uitgebreid met alkoof- en halfintegraal campers. Mede hierdoor is de Trend uitgegroeid tot een van de meest uitgebreide, complete reeks campers van het Duitse merk. De Dethleffs Trend campers staan bekend om hun aantrekkelijke prijskaartje en het uitgebreide aanbod aan indelingen. Voor veel van deze is overigens een optioneel hefbed verkrijgbaar, net zoals bij de Just 90 het geval is. Hierdoor kan in één letterlijke (en figuurlijke) handomdraai het aantal slaapplaatsen worden uitgebreid. Net zoals vorig jaar is er dit kampeerseizoen een speciale jubileum-uitvoering van de Trend beschikbaar.
 • Betaalbare camper in het middensegment
 • Leverbaar als (half)integraal en alkoof camper
 • Veel keus in indelingen
Pulse
Dethleffs Pulse 2023 Dethleffs Pulse 2023
Evenals de Trend is de Pulse een van de nieuwere Dethleffs campers. De Pulse-serie werd in 2020 geïntroduceerd en bestaat momenteel alleen nog uit integraal campers. Met de Pulse laat de visie van Dethleffs over de toekomst van campers zien. Van de lichte aardetinten in het interieur tot de spectaculaire lichtinval, in de Pulse zijn de allerlaatste trends verwerkt. Dit is natuurlijk ook terug te zien in het exterieur: de Pulse campers zijn strakker vormgegeven dan andere Dethleffs campers.
 • Trendy camper met modern maar sfeervol interieur
 • Op basis van Fiat Ducato
 • Laat de visie van Dethleffs over de toekomst van campers zien
Pulse Classic 90
Dethleffs Pulse Classic 90 2023 Dethleffs Pulse Classic 90 2023
De Dethleffs Pulse Classic 90 is een jubileumversie van de Dethleffs Pulse Classic. Die is op zijn beurt weer een ‘klassiekere’ variant van de normale ‘moderne’ Pulse. Deze heeft een tijdloos, klassieker interieur. Bovendien is dit -in tegenstelling tot de normale Pulse - een half integraal camper. Het onderscheid qua interieurdesign zit hem vooral in de constructie van de bovenkasten en hun deurtjes, die bij de Pulse Classic wat conventioneler zijn uitgevoerd. De Pulse Classic 90 is verkrijgbaar in één indeling maar die heeft wel het populaire queensbed. Het exterieur kenmerkt zich door de afgeronde achterzijde en het aerodynamische front.
 • Jubileumversie van de Dethleffs Pulse Classic
 • De ‘klassiekere’ variant van de normale ‘moderne’ Pulse
 • Met queensbed
Globebus
Dethleffs Globebus 2023 Dethleffs Globebus 2023
De Dethleffs Globebus is een serie halfintegraal en integraal campers. Dankzij hun compacte afmetingen zijn Globebus-modellen geschikt voor allerlei wegen, van brede snelwegen tot smalle, bochtige wegen in de Alpen. Ondanks zijn compacte afmetingen is de Globebus ruimtelijk en comfortabel. De campers hebben een stahoogte van 198 cm, een grote garage en een royale L-zitgroep. Kopers hebben keuze uit diverse indelingen, onder andere met een eilandbed, frans bed of enkele bedden. De standaarduitrusting van de Globebus is zeer uitgebreid te noemen, maar voor de meer veeleisende camperaars is er ook een optioneel GT-pakket beschikbaar.
 • Compacte bouwwijze voor grote wendbaarheid
 • Garagedeur aan iedere zijde
 • Dwarsbed, eilandbed of enkele bedden
Globetrail
Dethleffs Globetrail 2023 Dethleffs Globetrail 2023
De Globetrail is de eerste buscamper die de naam Dethleffs draagt. Maar de Dethleffs Globetrail komt wel met de jarenlange ervaring die Dethleffs op dit gebied heeft. Hij biedt veel bergruimte en de inrichting is smaakvol met een sfeervolle kleurkeuze en afwerking. De badkamer is ruim en de keuken is voorzien van grote lades, een 84 liter koelkast/vriezer, indirecte verlichting en een uittrekbare kast. De camper heeft een uitklapbare lattenbodem voor optimaal slaapcomfort en een extra, zwenkbaar blad onder de tafel. Kopers kunnen kiezen voor een Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer en een Ford Transit basisvoertuig.
 • Op basis van Fiat Ducato, Citroën Jumper, Peugeot Boxer of Ford Transit
 • Interieur met sfeervolle kleurkeuze en afwerking
 • Veel bergruimte en optimaal slaapcomfort
Globevan
Dethleffs Globevan 2023 Dethleffs Globevan 2023
De Dethleffs Globevan, een wat kleinere buscamper op basis van de Ford Transit Custom, is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Dankzij het hefdak biedt de compacte Dethleffs Globevan vier slaapplaatsen en maximaal zes zitplaatsen. De ene uitvoering, de Globevan Camp One, heeft een redelijk sobere basisuitrusting. Dan is de Ford Transit uitgerust met een noodrem-, helling- en zijwindassistent en achteruitrijcamera. De Camp Two biedt meer luxe, zoals diverse extra bestuurdersassistenten en een uitgebreid audio- en navigatiesysteem. De achterbank van de Globevan kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed. Langs de linkerzijde bevindt zich een opbergmeubel en diverse verwijderbare opbergboxen. Er is geen keukenblokje, je kunt er wel een kookplaatje plaatsen.
 • Compacte buscamper op basis van de Ford Transit Custom
 • Tot vier slaapplaatsen en zes zitplaatsen
 • Tee uitvoeringsvarianten