Boerencampings

Kamperen bij de boer, dat kan natuurlijk ook met de camper. De meeste boerencampings bieden volop gelegenheid om er met de camper te staan, over het algemeen bieden ze alle benodigde faciliteiten voor een camper en ze hechten vaak minder waarde aan vaste aankomst- en vertrektijden als reguliere campings.

Bovendien kan het op een boerencamping gezelliger zijn dan op een camperplaats waar je op een parkeerterrein ‘drie hoog achter’ staat, of moederziel alleen. En de tarieven van de boerencampings zijn over het algemeen zeer voordelig.

In plaats van complete speelparadijzen en disco’s biedt kamperen bij de boer (of op een kleinschalige camping) de puurste vorm van vermaak: de rust en ruimte van de natuur!
Waar anders kun je nog genieten van het leven op het platteland en de gezonde buitenlucht, ver weg van de hectiek van de steden, met alle verkeersdrukte en stress?

SVR en VeKabo

KoeienDe boerencampings en kleinschalige campings hebben zich verenigd in twee organisaties, de SVR en de VeKaBo. Totaal zijn er vele duizenden campings bij deze organisaties aangesloten.

Om in het bestand van de bij de SVR aangesloten campings te kunnen zoeken moet je donateur zijn, dat kost € 10 per jaar.

In tegenstelling tot de SVR hoef je bij de VeKaBo geen donateur te zijn om een camping te vinden, iedereen kan op www.vekabo.nl eenvoudig een camping of andere accomodatie naar wens vinden.

Campings

Wij hebben het overzicht van deze kleinschalige campings en boerencampings in twaalf delen opgesplitst:

Camperplaatsen en Camperplekken in Nederland

Toch maar niet de boer op? Kijk dan even in ons overzicht met camperplaatsen en andere overnachtingsplekken voor de camper in Nederland: