LMC campers

Meer informatie


LMC campers logo 2022

De campers van LMC worden steeds populairder in Nederland. LMC campers staan bekend om hun sterke prijs-kwaliteit verhouding, kenmerken zich door een tijdloos design en moderne bouwwijze en behoren tot het middensegment. Oorspronkelijk was LMC, van oudsher Lord Münsterland Caravan genoemd, een fabrikant van caravans. Pas in in de jaren 80 waagde de Duitse fabrikant zich ook op de markt van campers. Sindsdien heeft LMC haar gamma bij de campers langzaam maar zeker uitgebreid. Gedurende een periode bouwde de LMC-fabriek zelfs campers en caravans voor TEC. Echter, sinds 2013 worden alle door LMC geproduceerde campers en caravans ook onder haar eigen merknaam verkocht.

Innovatie

LMC wordt geroemd om haar innovatie. Zo introduceerde het een aantal jaar geleden een extra duurzame techniek voor de opbouw van haar campers. Dankzij de toepassing van deze LLT-techniek zijn de opbouwen van LMC-campers geheel houtvrij, vochtbestendig en extra licht van gewicht. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur van de campers, maar ook voor relatief veel laadvermogen. Ter illustratie: Alle LMC campers met een maximaal toegelaten massa (MTM) tot 3500 kilo beschikken dankzij hun lage eigen gewicht over voldoende laadvermogen om met het gehele gezin - inclusief spullen - op vakantie te gaan.

Leveringsprogramma 2022 - LMC buscampers zijn terug

In tegenstelling tot sommige andere camperfabrikanten is het modellengamma van LMC relatief bescheiden. Vroeger had het Duitse merk weliswaar een bijzonder omvangrijk assortiment, maar de afgelopen jaren biedt LMC alleen de campers aan waar veel vraag naar is. Om deze reden bestond het leveringsprogramma vorig jaar uitsluitend uit halfintegraal campers. Vanwege de toenemende populariteit van buscampers heeft LMC besloten dit jaar een serie buscampers te introduceren, de LMC Innovan, genaamd.

Modellen

Ondanks de terugkomst van buscampers in het LMC assortiment is het LMC leveringsprogramma voor kampeerseizoen 2022 bescheiden te noemen. In totaal zijn er vier camperseries:
 • Tourer (instapmodel)
 • Cruiser T (halfintegraal)
 • Cruiser V (compacte halfintegraal)
 • Innovan (buscamper)

Productnieuws LMC campers modeljaar 2022

De Tourer is het nieuwe instapmodel van LMC en daarmee de opvolger van de LMC Element camperserie die dit seizoen in Nederland niet verkrijgbaar zal zijn. Van de in totaal veertien beschikbare indelingen behoren er maar liefst acht tot de nieuwe Tourer-serie. Dit aantal is enigszins vertekend, aangezien LMC elk van de vier unieke indelingen aanbiedt mét (Tourer Lift) of zónder hefbed. De Cruiser T is verkrijgbaar in twee indelingen en de Cruiser V wordt geleverd in slechts één indeling. De nieuwe LMC Innovan buscampers worden in drie indelingsvarianten aangeboden.

Actueel aanbod LMC campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

Tourer (Lift)
LMC Tourer (Lift) camper 2022 LMC Tourer (Lift) camper 2022
De LMC Tourer is het instapmodel van de Duitse fabrikant en de vervanger van de LMC Element, die zelf nog niet zo lang onderdeel uitmaakte van het LMC leveringsprogramma. De Tourer-modellen hebben een hoger laadvermogen dan de Element en elke indeling is verkrijgbaar met een elektrisch hefbed boven de zitgroep (Tourer Lift). In totaal zijn er vier indelingen (acht als je ook elke hefbed-indeling meerekent). De indelingen zónder hefbed zijn met een hoogte van 2,69 meter relatief laag. De hefbedversies zijn een slag hoger, namelijk 2,87 meter.
 • Scherp geprijsd instapmodel
 • Hoog laadvermogen
 • Verkrijgbaar in vier indelingen én met hefbed
Cruiser T
LMC Cruiser T camper 2022 LMC Cruiser T camper 2022
De Cruiser T - de T staat voor Teilintegriert, ofwel halfintegraal - is een oude bekende binnen het LMC modellengamma. De afgelopen jaren is de Cruiser T ingrijpend vernieuwd. Zo is het interieur voorzien van warm beukenhout meubeldecor, indirecte verlichting en fraaie stoffering. Dit kampeerseizoen is de Cruiser T verkrijgbaar in slechts twee uitvoeringen: de T662 G en de T732. De T662 G is bijna zeven meter lang, heeft samen te voegen enkele bedden en is uitgerust met een Variobad - een compacte badkamer met een douche en toilet in dezelfde ruimte. De T732 is een slag groter dan de T662 G en is voorzien van een groter Raumbad met een aparte douche en toilet.
 • Betaalbare halfintegraal campers op basis van Fiat Ducato
 • Lichtgewicht LLT bouwwijze
 • Verkrijgbaar in Cruiser- en Explorer-uitvoering
Cruiser V
LMC Cruiser V camper 2022 LMC Cruiser V camper 2022
Daar waar de Cruiser T een volwaardige halfintegraal camper is, is de LMC Cruiser V - de ‘V’ staat voor Van - juist zeer compact uitgevoerd. In feite combineert de Cruiser V de voordelen van een buscamper met de ruimtelijkheid van een halfintegraal camper. Voor modeljaar 2022 heeft LMC ervoor gekozen de Cruiser V aan te bieden in een enkele indeling, de V 646 G. Deze heeft samen te voegen enkele bedden en is uitgerust met een praktisch Variobad natte cel. Het slaapdak is optioneel.
 • Extra compacte halfintegraal camper
 • Het beste van twee werelden
 • Zo compact als een buscamper, de ruimte van een halfintegraal
Innovan
LMC Innovan buscamper 2022 LMC Innovan buscamper 2022
LMC buscampers zijn terug van weggeweest. De nieuwe LMC Innovan is een betaalbare doch compleet uitgeruste buscamper met een tijdloos interieur, een praktische badkamer, een keukenblok en verscheidene slimme oplossingen. Daarnaast is de Innovan standaard voorzien van een luifel, achteruitrijcamera en een geïsoleerde en verwarmde schoonwatertank. Laatstgenoemde bevindt zich onder het voertuig, waardoor de buscamper over meer opbergruimte beschikt. De Innovan is leverbaar in drie indelingen, elk voorzien van een tijdloos interieur met licht eiken accenten en greeploos, hoekig meubilair.
 • Betaalbare buscamper
 • Drie indelingen
 • Complete uitrusting