Verenigingen en clubs

Heb je ook een eigen site met ‘iets over campers’ of weet je nog een leuk adres? Laat het even weten, dan zetten we je erbij!

In Nederland zijn twee kampeerauto-verenigingen actief:

NKC

De NKC, Europa’s grootste camperclub, is hét platform van en voor camperliefhebbers. Deze vereniging, opgericht in 1976, heeft ruim 50.000 leden en behartigt de belangen van de camperaar op gebied van mobiliteit, innovatie en camperplaatsontwikkeling. De NKC geeft het magazine Kampeerauto uit en organiseert groepsreizen over de hele wereld. Met de camperroutes van de NKC maak je zelfstandig prachtige, goed voorbereide campertrips volgens de meest actuele route van de groepsreizen. Liever helemaal op de bonnefooi op reis? Middels de door NKC ontwikkelde app Campercontact vind je moeiteloos een camperlocatie in Europa die bij je past.

Kortom, de NKC informeert, inspireert en brengt camperaars met elkaar in contact. Avonturiers van alle leeftijden, genietend van de vrijheid en het gemak dat een camper hen biedt. Via de NKC Academy & Events worden praktische en informatieve workshops en trainingen gegeven voor onbezorgd camperen. Bovendien biedt de NKC een camperverzekering onder eigen label, dat speciaal is afgestemd op de behoefte van camperaars.

Voordelen van het lidmaatschap:

  • Negen keer per jaar het magazine Kampeerauto
  • Veel korting op campings en voordelen met de NKC/CCI-combicard
  • Veel ledenvoordeel, waaronder korting op ferry overtochten, camperbeurzen, producten van NKC-partners, camperrijvaardigheidstraining, C1-rijbewijs en gratis gebruik van een online leeromgeving voor C1-theorie.
  • De app Campercontact met bijna 30.000 camperlocaties in Europa
  • Gratis algemeen, technisch en juridisch camperadvies
  • Jaarlijks de ACSI CampingCard & Camperplaatsen (kortingskaart én boek, zolang de voorraad strekt)
  • Belangenbehartiging camperaars richting overheden
  • Deelname aan groepsreizen of evenementen
  • Verzekeren via de NKC tegen uitstekende voorwaarden en een scherp tarief

Er zijn verschillende soorten lidmaatschap mogelijk vanaf €59 per jaar. Bij inschrijving gedurende het jaar betaal je naar rato. Voor informatie, aanmelding en voorwaarden: kijk op www.nkc.nl.

 

CCN

Van de jonge Camper Club Nederland word je lid voor € 40,00 per jaar. Je ontvangt dan 8 keer het blad Camperkriebels.

De CCN richt zich primair op het aantrekkelijk en betaalbaar maken van de camper als hobby, het samenbrengen van mensen met dezelfde interesse en, heel belangrijk: het stimuleren van een campervriendelijk klimaat in Nederland.
De club heeft daarom als website gekozen voor www.campervriendelijk.nl

Het aantal leden van de CCN groeit gestaag, er zijn een aantal zeer actieve camperliefhebbers aan de slag. Je kunt je nu online inschrijven op www.campervriendelijk.nl.

Belgian Motorhome Club

De Belgische tegenhanger van de CCN en NKC. Ga naar de officiële website.

Vlaamse Kampeertoeristen

De Vlaamse club, met veel informatie op hun website. Ga naar de officiële website.

Dubbellucht

De club “Dubbellucht” voor de liefhebbers van Mercedes- en Hanomagbussen.

Nomade

Fred van Wieringen maakt de homepage van de Hanomag-Mercedesclub “Nomade“.

VW Liefhebbers

Voor VW-liefhebbers zijn er de volgende websites:

Commer Club Nederland

De Commer Club Nederland behartigt de belangen van Commer Karrier en Dodge voertuigenbezitters. Dit is de enige club ter wereld die deze bedrijfsauto’s van de Engelse Rootes-Group vertegenwoordigt.

Bedford Belangen Club

Met een Bedford ben je welkom bij de Bedford Belangen Club.

Oldtimer Caravan Club

De Oldtimer Caravan Club is een vereniging voor bezitters van caravans, vouwwagens en campers van 25 jaar of ouder. De club heeft een eigen internetsite.

Camperclubje.nl

De website www.camperclubje.nl is een virtuele camperclub voor jonge camperaars (tot 40 jaar). Het lidmaatschap is vooralsnog gratis…