Nieuwe Volkswagen campers en tweedehands aanbod

Meer informatie


Volkswagen campers buscampers

Volkswagen campers, wie kent ze niet? De VW buscampers behoren tot de populairste campers onder camperaars, zowel in Nederland als de rest van Europa, of zelfs de hele wereld. De Volkswagen campers zijn wereldwijd bekend en zijn zelfs uitgegroeid tot een waar icoon. Dat geldt voor zowel de oudere Volkswagen campers maar ook nog steeds voor de allernieuwste California campers van Volkswagen.

Geschiedenis: compacte, razend populaire VW campers

Volkswagen campers vinden hun oorsprong in de jaren 60, toen Volkswagen in samenwerking met Westfalia haar eerste camper ontwierp. Deze T1 camper werd al snel opgevolgd door de T2 en later de T3. Vooral het laatstgenoemde model, de T3, was een wereldwijd succes. Het succes van de T3 was slechts het begin. Latere modellen, waaronder ook de huidige VW ‘California’-campers, werden over heel de wereld gekocht en zette Volkswagen als camperfabrikant op de kaart. De California-serie is vandaag de dag nog steeds terug te vinden in het assortiment, zij het (logischerwijze) in een verbeterde, moderne vorm op basis van de VW Transporter 6.1. Een verklaring voor de historische populariteit van Volkswagen campers is het feit dat deze dankzij hun compacte afmetingen ook goed te gebruiken zijn voor dagelijks gebruik. Deze filosofie vormt nog steeds de basis van Volkswagen campers anno 2023.

Grotere camper op basis van VW Crafter

Naast compacte campers bouwt Volkswagen sinds een paar jaar ook grotere campers, op basis van de VW Crafter bestelbus. Deze camper draagt de naam ‘Grand California’ en is te verkrijgen in twee indelingen: een grotere indeling, met meer ruimte en wooncomfort maar minder flexibel voor o.a. dagelijks vervoer, en een kleiner model dat meer weg heeft van de compactere, 'normale' camperbusjes van Volkswagen.

Noviteiten Volkswagen campers modeljaar 2023

De Duitse fabrikant  is met ingang van vorig seizoen weer campers gaan bouwen op basis van de kleine VW Caddy, onder de naam VW Caddy California. Ondanks zijn kleine formaat biedt deze dankzij het nieuwe MGB-Evo platform relatief veel binnenruimte. Desondanks worden er bij een dergelijk kleine camper wel bepaalde luxes opgeofferd: het keukenblok en panoramadak zijn bijvoorbeeld optioneel. Wel is de nieuwe Caddy California standaard uitgerust met slaapruimte voor twee personen. Met ingang van seizoen 2023 heeft de Nederlandse importeur de VW Caddy California ook in het leveringsprogramma opgenomen.

Actueel aanbod Volkswagen campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

Caddy California
Volkswagen Caddy California camper 2022 VW Caddy California
De VW Caddy California is de jongste telg in de VW Camper-familie en de opvolger van de Caddy Beach. In tegenstelling tot de Beach is de California bedoeld voor overnachtingen: de compacte camper heeft twee volwaardige slaapplaatsen. Het grote panoramadak en uittrekbare keukenblokje zijn beide optioneel. Op gebied van uitrusting komt de Caddy California sterk overeen met de Caddy Life. Zo heeft deze de welbekende 75 kW TDI-motor en is de camper verkrijgbaar met alle hulpsystemen die ook terug te vinden zijn op de standaard Caddy.
  • Compacte vrijetijdsauto
  • Twee zit- en slaapplaatsen
  • Optioneel panoramadak en keukenblok
California 6.1
Volkswagen California 6.1 camper 2022 Volkswagen California 6.1 camper 2022
Van de zitgroep tot de keuken en van de slaapruimtes tot de badkamer, de Volkswagen 6.1 California biedt alles wat je van een moderne buscamper mag verwachten. De VW California heeft zit- en slaapruimte voor in totaal vier personen, een compleet uitgevoerde keuken en dankzij het hefdak is er ook extra slaapruimte en stahoogte. Daarnaast is de Volkswagen California 6.1 uitgerust met diverse hoogwaardige systemen, zoals een Composition audiosysteem en elektronische veiligheidssystemen. De standkachel, klimaatregeling en het dubbel glas in de leefruimte zorgen voor nog meer comfort.
  • Compleet uitgeruste allround buscamper
  • Vier zit- en slaapplaatsen
  • Diverse veiligheidssystemen
Grand California
Volkswagen Grand California camper 2022 Volkswagen Grand California camper 2022
Volkswagen heeft ook een buscamper die de filosofie ‘klein maar fijn’ enigszins loslaat. Deze Volkswagen Grand California is gebouwd op de basis van de wat grotere VW Crafter bestelbus met een 130 kW dieselmotor, een 8-traps automaat en voorwielaandrijving. De VW Grand California is verkrijgbaar in twee indelingen, met een lengte van 6,00 en 6,80 meter. Daarnaast is de Grand California voorzien van allerlei snufjes die het rijcomfort en veiligheid verhogen. De langere versie (de ‘680’) heeft het normale verhoogde dak van de Crafter bestelbus en twee enkele bedden met tussenstuk. De kleinere Grand California 600 is uitgerust met een speciaal verhoogd dak met uitbouw boven de voorruit en heeft achterin een dwarsbed.
  • Leverbaar in twee lengtes
  • Verhoogd dak
  • Toiletruimte