Knaus campers: alle nieuwe 2023-modellen of tweedehands

Meer informatie


Knaus campers nieuw tweedehands

Knaus campers worden steeds populairder. Zo’n tien jaar geleden kwam de oorspronkelijk Duitse caravan- en camperfabrikant in handen van een Nederlandse investeerder. Sindsdien boekt Knaus opmerkelijke successen. De toegenomen populariteit van de Knaus campers én buscampers is mede te danken aan de transformatie die het Duitse merk ondergaat, namelijk die van een traditioneel merk naar een modern, fris en innovatief merk dat aantrekkelijke, marktconforme campers maakt. En dat werpt zijn vruchten af. We zien steeds meer Knaus campers op de weg en het merk behoort tot de meest verkochte campermerken van Europa.

Knaus “Camper van het jaar” en “Kampeerauto van het jaar”

Zoals veel andere camperfabrikanten begon Knaus oorspronkelijk met het bouwen van caravans. Pas in 1988 bracht Knaus haar eerste camper op de markt, de Knaus Traveller genaamd. Deze eerste Knaus campers was direct een hit: het model werd talloze keren verkocht en werd in het jaar van zijn introductie benoemd tot “camper van het jaar”. Sindsdien heeft het merk haar programma flink uitgebreid. Een van de nieuwste modellen van Knaus, de Tourer Van 500 MQ, is onlangs nog door de NKC uitgeroepen tot de “Kampeerauto van het jaar 2023”.

Modellengamma Knaus 2023

Het assortiment anno 2023 is omvangrijk en bevat allerlei type campers, waaronder buscampers, halfintegraal campers en integraal campers. In totaal bestaat het programma uit veertien camperseries. Drie hiervan zijn buscampers (Caravaning Utility Vehicle (CUV)), vier halfintegraal campers en drie series integraal campers. Door het schrappen van de welbekende Knaus Traveller zijn er sinds een paar jaar geen alkoof campers terug te vinden in het modellenpalet. Ook verschillende andere modellen zijn de afgelopen jaren geschrapt, zoals de Sun Ti en de Sky I integraal campers. Maar Knaus heeft recentelijk ook diverse nieuwe campers aan het programma toegevoegd. De Knaus Van TI Plus bijvoorbeeld, een van de weinige campers die op basis van de MAN TGE-bestelwagen gebouwd wordt. Ook bracht Knaus niet zo lang geleden een nieuwe integraal camper uit, de L!ve I. In modeljaar 2023 breidde Knaus het programma uit met de prijswinnende Tourer Van, een ultracompacte, innovatieve halfintegraal camper op basis van de VW Transporter.

Noviteiten Knaus campers seizoen 2023

De grootste noviteit bij de Knaus campers van modeljaar 2023 is de Knaus Tourer Van. Dit is een wat kleinere halfintegraal camper die dankzij een aantal slimme oplossingen alles biedt wat je in een halfintegraal camper zou mogen verwachten. Met name de compacte 500 MQ-indeling valt op vanwege de variabele badkamer. Beide indelingen bieden een bed van acceptabele afmetingen, een WC/wasruimte met douchegelegenheid, een keukenblokje en een zithoek. Een andere nieuwe Knaus camper op basis van een Volkswagen basisvoertuig is de Tourer CUV. Deze is nog niet in het leveringsprogramma opgenomen maar biedt dankzij een hefdak over de gehele lengte van het voertuig een veelbelovende combinatie van een buscamper en een compacte halfintegraal camper.

Knaus (half-)integraal campers

Het programma ‘normale’ campers van Knaus in modeljaar 2023 bestaat in grote lijnen uit de volgende camper series: L!ve, Sky, Van en Sun. Binnen deze series zijn er weer de nodige varianten en indelingen mogelijk waardoor het camperprogramma van Knaus behoorlijk omvangrijk is. Daarnaast is er dus de nieuwe Tourer Van.

L!ve (TI/I/Wave)

Ook in seizoen 2023 is de Knaus L!ve het instapmodel van de Duitse fabrikant. De L!ive is verkrijgbaar in drie varianten: als halfintegraal camper (TI), cross-over camper (Wave) éen als integraal camper (I).

Tourer Van

De eind vorig jaar geïntroduceerde Knaus Tourer Van is een innovatieve, compacte halfintegraal camper die Knaus op basis van de Volkswagen Transporter T6.1 bouwt. Deze in twee indelingen verkrijgbare camper heeft een aantal slimme, ruimte besparende oplossingen.

Van (I, TI, TI Plus, Wave)

De Knaus Van-serie is een serie compacte gebouwde (half)integraal campers op basis van de Fiat Ducato en Mercedes Sprinter. Ze kenmerken zich door moderne bouwwijze en zijn net als de Knaus L!ve verkrijgbaar in drie varianten.

Sky (TI, Wave)

Al vele jaren behoort de Knaus Sky TI tot de meest verkochte halfintegraal campers van Duitsland. De Knaus Sky TI is verkrijgbaar in een grote variatie aan indelingen en in twee varianten: als normale halfintegraal camper (Sky TI) en als cross-over camper (Sky Wave) met een hefbed boven de zitgroep.

Sun I

De Sun I is al enige tijd het absolute topmodel van Knaus. Deze luxe integraal camper valt in het exclusieve ‘Liner’ segment en kenmerkt zich onder meer door het moderne design met een modern en harmonieus front.

Knaus buscampers

Ook dit seizoen bestaat het programma buscampers van Knaus uit drie series. Knaus noemt deze overigens CUV’s. Die afkorting staat voor Caravaning Utility Vehicles. Die drie series zijn de BoxLife, BoxStar en BoxDrive waarvan de twee laatste twee series ook als XL-variant verkrijgbaar zijn. Knaus bouwt vanwege de beperkte verkrijgbaarheid van de Fiat Ducato steeds meer campers met de Volkswagen Transporter. De BoxDrive buscamper wordt echter op basis van de MAN TGE, het zustervoertuig van de VW Crafter, gebouwd. Verder zijn de meeste Knaus buscampers ook met het moderne CUV-hefdak verkrijgbaar. Het CUV-hefdak biedt aanzienlijk meer mogelijkheden dan een normaal hefdak. Zo biedt het ook openingen voor toevoer van de warme lucht uit de camper, een cabrioletfunctie, sfeerverlichting en USB-aansluitingen.

BoxLife

Het instapmodel van de Knaus buscampers is de BoxLife. Deze veelzijdige buscamper is verkrijgbaar in vijf indelingen, die alle standaard zijn voorzien van een hefbed achterin. Daardoor kan er in de Knaus BoxLife zo nodig een heleboel bagage kan worden meegenomen.

BoxStar (XL)

De BoxStar is een luxe buscamper op basis van de Fiat Ducato. Knaus levert hem in diverse indelingen met een dwarsbed achterin, een tweepersoons stapelbed, hefbed voorin of enkele bedden. De Boxstar XL-versie heeft een extra hoog dak met uitbouw voor nog meer stahoogte en ruimte.

BoxDrive (XL)

De Knaus BoxDrive staat zoals gezegd op de MAN TGE bestelwagen, welke kan worden geleverd met de modernste assistentiesystemen. De Knaus BoxDrive onderscheidt zich dankzij het recent vernieuwde, multifunctionele interieur door zijn vele gebruiksmogelijkheden. De BoxDrive XL is een extra ruime variant met een extra hoog dak met uitbouw.

Actueel aanbod Knaus campers

Bekijk al het aanbod

Modellen

L!ve (TI, I, Wave)
Knaus L!vecamper (TI, I, Wave) 2022 Knaus L!vecamper (TI, I, Wave) 2022
De L!ve is het nieuwe instapmodel van Knaus. De L!ve omarmt Knaus’ nieuwe imago compleet. Deze nieuwe, budgetvriendelijke camper is avontuurlijk, levendig, modern en comfortabel. Of zoals Knaus zelf stelt, “campers om de vrijheid te proeven, van het leven te genieten en om de wereld te ontdekken”. Opvallend genoeg boet dit instapmodel, ondanks zijn lage prijs, niet in op gebied van uitrusting. De scherp geprijsde Knaus L!ve campers zijn verkrijgbaar als semi-integraal (TI), cross-over of integraal campers. De L!ve is tevens leverbaar in 12 verschillende indelingen.
 • Instapmodel met scherpe prijsstelling
 • Halfintegraal, integraal en cross-over camper
 • Scherpe prijs maar met complete uitrusting
Van TI
Knaus Van TI camper 2022 Knaus Van TI camper 2022
Met de Van TI combineert Knaus uiterst compacte afmetingen met relatief veel woon- en bergruimte. Dankzij deze combinatie is de Knaus Van TI uitermate geschikt voor lange, avontuurlijke reizen waarbij zowel leefcomfort als flexibiliteit, compactheid en wendbaarheid benodigd zijn. De Van TI wordt gebouwd op basis van de oude vertrouwde Fiat Ducato. Voor de Van TI maakt Knaus gebruik van een moderne, gewichtsbesparende bouwwijze. Door zijn lage basisgewicht beschikt de compacte Van TI over een relatief hoog laadvermogen. Dit modeljaar is de Van TI leverbaar in twee indelingen - de 550 MD (langsbed) en de 650 MEG (enkele bedden).
 • Compacte halfintegraal camper
 • Lichtgewicht bouwwijze voor een hoog laadvermogen
 • Leverbaar in twee indelingen
Van TI Plus
Knaus Van TI Plus camper 2022 Knaus Van TI Plus camper 2022
De Van TI Plus is de eerste camper die Knaus op basis van de MAN TGE bouwt, een bestelbus die te vergelijken is met de VW Crafter. Hierdoor is de Van TI Plus voorzien van voorwielaandrijving, optionele achter- en vierwielaandrijving en de modernste (veiligheids)systemen. Evenals de normale variant met het Fiat Ducato basisvoertuig is de TI Plus extra compact vormgegeven. De Knaus Van TI Plus is leverbaar in twee indelingen. De TI Plus 650 650-indeling is voorzien van enkele bedden, de grotere 700 LF-indeling van een langsbed en een zogenoemde face-to-face zitgroep.
 • Compacte halfintegraal op basis van de MAN TGE
 • Ook met face-to-face zitgroep
 • Leverbaar met Frans bed en enkele bedden
Sky (TI, Wave)
Knaus Sky camper (TI, Wave) 2022 Knaus Sky camper (TI, Wave) 2022
De Knaus Sky TI behoort tot de meest verkochte halfintegraal campers van Duitsland. Vanwege zijn grote populariteit is de Sky TI leverbaar in diverse indelingen en wordt de modelserie regelmatig voorzien van een nieuw exterieur en interieur. Zo werd onlangs de achterkant van de Knaus Sky TI uitgerust met fraaie Cate Eye Evolution-verlichting terwijl hij dit seizoen ook een FoldXPand-achterkant krijgt. Overigens is de de Knaus Sky niet alleen verkrijgbaar als halfintegraal camper (Sky TI), maar ook als cross-over camper (Sky Wave). Deze Knaus Sky Wave heeft o.a. een verhoogd dak waardoor er extra ruimte is voor een hefbed.
 • Meest verkochte halfintegraal camper van Duitsland
 • Groot panoramisch dakluik
 • In ‘Wave’-uitvoering met hefbed
Van I
Knaus Van I camper 2022 Knaus Van I camper 2022
Met de Van I herdefinieert Knaus de term ‘compact’. Deze integraal is namelijk één van de meest compact gebouwde integraal campers die momenteel verkrijgbaar is. Ondanks zijn bescheiden afmetingen voelt de Knaus Van I van binnen erg ruimtelijk aan. Zo is de ergonomie goed doordacht en hebben de ontwerpers een slimme oplossing gevonden voor het hefbed. Op gebied van comfort valt er ook niet te klagen. De panoramische voorruit en de comfortabele voorstoelen (van Grammar) maken het rijden met de Van I extra prettig. Net zoals bij de halfintegraal Van TI heeft Knaus voor de Van I een gewichtsbesparende bouwwijze toegepast. Hierdoor is het laadvermogen meer dan toereikend, ondanks de beperkte MTM (maximaal toelaatbare massa).
 • Extra compact gebouwde integraal camper
 • Vier zit- en slaapplaatsen
 • Hoog laadvermogen dankzij lichtgewicht bouwwijze
Sun I
Knaus Sun I camper 2022 Knaus Sun I camper 2022
De Sun I is het topmodel van Knaus, die in het exclusieve ‘Liner’ segment valt. Deze luxueuze integraal camper is voorzien van alle gemakken. Denk hierbij aan een modern exterieur, een chique uitgevoerd interieur en een zeer complete uitrusting. De Knaus Sun I is verkrijgbaar in verschillende indelingen, waaronder een paar extra compacte. Laatstgenoemde maakt de Sun I tevens de perfecte keuze voor camperaars die op zoek zijn naar een compacte integraal camper in het topsegment. Op gebied van interieur biedt Knaus overigens veel flexibiliteit. Zo kunnen klanten kunnen kiezen uit vijf stofferingsopties. Verder is Knaus Sun I is sinds kort ook leverbaar met 2 assen.
 • Topmodel van Knaus
 • Ook leverbaar voor rijbewijs B(E)
 • Modernste technieken
Tourer Van
Knaus Tourer Van camper 2023 Knaus Tourer Van camper 2023
De Knaus Tourer Van een nieuwe, heel compacte halfintegraal camper op basis van de Volkswagen T6.1. Deze innovatieve, bekroonde camper herbergt verschillende slimme oplossingen. Ondanks de lengte van nog geen zes meter biedt de Knaus Tourer Van dankzij de praktische indelingen en innovatieve oplossingen alles wat je in een halfintegraal camper zou mogen verwachten. Zo heeft de Knaus Tourer Van niet alleen een bed van normale afmetingen maar ook een prima bruikbare badkamer met douchegelegenheid, een praktisch en keukenblokje en een gezellige zithoek.
 • Ultracompacte halfintegraal camper
 • Kampeerauto van het jaar 2023
 • Diverse innovatieve, ruimtebesparende oplossingen
BoxLife
Knaus BoxLife buscamper 2022 Knaus BoxLife buscamper 2022
Met de BoxLife wil Knaus voornamelijk beginnende camperaars aanspreken. De Knaus BoxLife is enerzijds het instapmodel, maar anderzijds ook de meest veelzijdige en flexibel uitgeruste buscamper uit het Knaus-programma. Elk van de vijf indelingen is standaard voorzien van een hefbed achterin, waardoor de BoxLife met een handomdraai geschikt kan worden gemaakt voor (1) een overnachting of (2) bagagevervoer. De 6 meter lange BoxLife 600 ME-indeling is uitgerust met vier volwaardige bedden in lengterichting. Net als bij het grootste model uit de BoxLife-serie, de BoxLife 630 ME, kan de hoeveelheid slaapplaatsen worden uitgebreid naar zeven personen middels een optioneel klapbed.
 • Betaalbare buscamper
 • Veelzijdige en flexibele inrichting
 • Verkrijgbaar met tot wel 7 slaapplaatsen
BoxStar
Knaus BoxStar buscamper 2022 Knaus BoxStar buscamper 2022
Daar waar de Knaus BoxLife zich vooral richt op het lagere middensegment, is de Knaus BoxStar juist ontwikkeld voor het hogere middensegment. Deze luxueus uitgevoerde buscamper is gebouwd op basis van de Fiat Ducato en is verkrijgbaar in drie lengtematen en zes indelingen. Het aantal slaapplaatsen varieert van twee tot vijf, afhankelijk van de gekozen lengte en indeling. Door de vele opties met betrekking tot lengte en indeling is er voor potentiële klanten meer dan genoeg keus. Zo kan er worden gekozen uit uiteenlopende bed-opstellingen, zoals een dwarsbed, een tweepersoons stapelbed, een hefbed of enkele bedden. Knaus verkoopt tevens een vergrote variant van de BoxStar, de BoxStar XL genaamd. Deze heeft een extra hoog dak met uitbouw.
 • Leverbaar in tal van indelingen
 • Tot maximaal 5 slaapplaatsen
 • Als XL-uitvoering met extra hoog dak met uitbouw
BoxDrive
Knaus BoxDrive buscamper 2022 Knaus BoxDrive buscamper 2022
De Knaus BoxDrive is een op de MAN TGE gebouwde buscamper, welke is voorzien van de modernste veiligheidssystemen en een uitgesproken multifunctioneel interieur heeft. Neem bijvoorbeeld het bed achterin de camper. Dit kan op verschillende hoogtes worden gezet, waardoor de bergruimte en onderliggende apparatuur gemakkelijker toegankelijk is. Knaus heeft de BoxDrive recent ook een geheel nieuw, multifunctioneel interieur gegeven. Bovendien is de BoxDrive uitgerust met een zeer complete uitrusting en ‘kleine maar fijne’ oplossingen. Denk daarbij aan de met vilt beklede zijwanden in de bergruimte, zoals ook vaak wordt gedaan bij personenwagens.
 • Veelzijdige buscamper op basis van de MAN TGE
 • Ook in ruimere XL-uitvoering
 • Een echte ‘Caravaning Utility Vehicle’