Veel vernieuwingen bij Laika in modeljaar 2021

Laika Kosmo camper

Veel vernieuwingen bij Laika in modeljaar 2021

De Italiaanse camperfabrikant Laika heeft de 2021-modellen van de Kosmo en Ecovip verbeterd en vernieuwd. De Ecovip is nagenoeg volledig vernieuwd, de Kosmo heeft een nieuw interieur en is ook leverbaar in een Emblema-serie.

Laika, een van de oudste Italiaanse merken in de branche, is meer dan vijftig jaar geleden met het bouwen van caravans. De eerste caravan van Laika was zo licht dat je hem zelfs met een Fiat 500 kon trekken, waar die caravan ook naar werd vernoemd. Later is Laika ook campers gaan bouwen.

Italiaans design gecombineerd met kwaliteit

Het merk stond bekend om het fraaie design maar qua kwaliteit liet het wel eens te wensen over. In 2000 werd Laika opgenomen in de Erwin Hymer Group. Die overname had positieve gevolgen voor de kwaliteit van de Laika campers en heel langzaam positioneerde het merk zich ook in een wat hoger marktsegment. Maar het in San Casciano gevestigde bedrijf blijft ook de nadruk leggen op design en dat wordt geïnspireerd door de Toscaanse levensstijl. Daardoor zijn bij alle Laika campers niet alleen de kwaliteit maar ook de kleuren en vormgeving heel belangrijk.

Kosmo, Evovip en Kreos

Het leveringsprogramma van Laika bestaat in modeljaar 2021 uit de series Kosmo, Evovip en Kreos. De Kosmo is het instapmodel en is verkrijgbaar in drie carrosserievarianten: alkoof, halfintegraal en volledig integraal. Daarnaast is er ook nog een buscamper in de Kosmo serie. De Ecovip-serie is de ‘mid-size’ van Laika en is – net als het topmodel Kreos – leverbaar als integraal en halfintegraal camper.

Laika Kosmo ook als Emblema-versie

In modeljaar 2021 bestaat de Kosmo-serie naast de buscampers uit vier halfintegraal modellen en drie integraal campers. De warme meubelkleuren en kussens van het Italiaanse designhuis Poltrona Frau voegen een flinke dosis Dolce Vita aan het interieur toe. De nieuwe “Emblema”-versies van de Kosmo-serie leggen nog meer de focus op een harmonieuze inrichtingsstijl. Laika levert de Ecovip met een uitgekiend lichtconcept waarbij het woongedeelte in zones wordt verdeeld. Alle LED-spots zijn bovendien uitgerust met een USB-aansluiting om mobiele apparaten op te kunnen laden.

Laika Ecovip geheel vernieuwd

Laika heeft de Ecovip-serie nagenoeg volledig vernieuwd. Ook is er een nieuwe indeling in de vorm van de zeven meter lange L 3009. Deze heeft achterin enkele bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden om zo een tweepersoonsbed te vormen. Optioneel kunnen er nog twee slaapplaatsen worden toegevoegd door middel van een hefbed. De zitgroep heeft een L-vormige zitbank en een tegenoverliggend zitje en biedt meer dan voldoende zitruimte en -comfort. De wasruimte heeft een aparte douche. De deur van de wasruimte kan ook gebruikt worden om de slaapruimte achterin af te sluiten.

Verder heeft de Laika Ecovip een dubbele vloer voor extra isolatie en bergruimte. De verwarmde garage kan worden geladen met 250 kilogram en is ook geschikt voor scooters. Er zijn voor de halfintegraal modellen nog drie nieuwe indelingen beschikbaar; zit zijn de 540, 600 en 641. Bijzonder zijn de compressorkoelkast die van binnen en buiten kan worden bereikt evenals de riante stahoogte van 1,90 meter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel