Deze winter géén CMT Stuttgart

CMT Stuttgart

Deze winter géén CMT Stuttgart

Helaas kunnen de eerstvolgend edities van de CMT Stuttgart 2021 en TC Leipzig 2020 vanwege de coronapandemie geen doorgang vinden.

Het door kunnen gaan van de twee grootste toeristische beurzen in Duitsland stond vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen werd al steeds twijfelachtiger. Het afzeggen van de merken van de Erwin Hymer Group heeft de organisatie doen besluiten de beurzen nu al te annuleren.

Dat wil zeggen, de TC Leipzig (Touristik & Caravanning) is inderdaad geannuleerd. Deze beurs zou medio november plaats vinden en is de ‘Oost-Duitse’ zusterbeurs van de CMT (Camping, Motor & Touristik) in Stuttgart. De CMT is de grootste Duitse beurs op het gebied van toerisme en kamperen en wordt traditiegetrouw in januari gehouden. Deze beurs wordt verschoven. De organisatie (Messe Stuttgart) is nu aan het kijken of de CMT alsnog in het voorjaar of de zomer van 2021 kan worden gehouden en of men er een succesvol ‘zomerconcept’ voor kan ontwikkelen.

Afzegging Erwin Hymer Group

Ruim een week geleden maakte de Erwin Hymer Group – die dit jaar sowieso alle beursdeelnames had afgezegd- bekend dat het voor al haar merken de deelname aan beurzen in 2021 zou heroverwegen. Ook werd de deelname van alle merken van HMG aan de beurzen T&C Leipzig 2020 en CMT 2021 afgezegd. De Messe Stuttgart, die beide beurzen organiseert, besloot toen ook dat het vanwege de coronapandemie niet verstandig was om de beurzen door te laten gaan.

‘Moeilijke stap’

Als uiteindelijke reden voor de annulering noemt de organisatie het aantal infecties en de ontwikkelingen in verband met de coronapandemie in het gebied van Baden-Württemberg in de afgelopen dagen. Guido von Vacano, lid van het managementteam van Messe Stuttgart “Door de uiterst dynamische en onvoorspelbare ontwikkeling van de coronapandemie hebben we nu besloten deze moeilijke stap voor alle betrokken partijen te nemen. We betreuren de annulering ten zeerste. We hadden de toeristische sector dit broodnodige platform willen bieden en ook reclame willen maken voor kamperen, dat op dit moment zoveel aandacht trekt. Een groot dankwoord aan alle exposanten en partners die ons hun vertrouwen hebben geschonken.”

Van Vacano vervolgt: “We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. In de afgelopen weken en maanden hebben we veel aanmoediging en steun gekregen van alle exposanten en partners, en het aantal inschrijvingen is uitstekend geweest. Ondanks een erkend veiligheids- en hygiëneconcept en de onvermoeibare inzet van alle collega’s vindt ‘s werelds grootste openbare tentoonstelling voor toerisme en vrije tijd helaas niet plaats.”

Foto: Messe Stuttgart