Weinsberg camper kopen

De Weinsberg campers vinden steeds makkelijker hun weg naar een overwegend jonge doelgroep. Ook voor het modeljaar 2022 heeft de Duitse camperproducent een uitgebreid, veelbelovend leveringsprogramma gepresenteerd. Zo’n tien jaar geleden introduceerde het Duitse Weinsberg een compleet nieuw programma aan campers. De verrassing was toen groot. Dit omdat de toekomst van Weinsberg campers vanwege de problemen bij eigenaar Knaus-Tabbert toen op losse schroeven was komen te staan. Gelukkig maakte Knaus-Tabbert een doorstart en wist ook Weinsberg deze onzekere periode te overleven. Weinsberg maakte na de doorstart van Knaus-Tabbert zelf ook een nieuwe start en maakt sindsdien betaalbare campers én caravans en richt zich vooral op de jongere, beginnende kampeerders.

Filteren
Filteren
Sluiten
Reset filters

Weinsberg onderging grote imagoverandering

Weinsberg

Voordat Weinsberg en diens moederbedrijf Knaus-Tabbert in de problemen kwamen, stonden Weinsberg campers bekend als luxe, vrij conventionele kampeerwagens, voornamelijk gericht op het hogere middensegment. Anno 2022 is dit compleet anders en bestaat het programma vooral uit aantrekkelijk geprijsde campers. Hiermee tracht de Duitse camperfabrikant te concurreren met andere campermerken in het budgetsegment zoals Carado, Sun Living en Sunlight.

Leveringsprogramma Weinsberg campers modeljaar 2022

Welke modellen vinden we allemaal terug in het actuele leveringsprogramma van Weinsberg? Voor seizoen 2022 bestaat het programma bij de Weinsberg campers uit twee series buscampers - de Carabus en CaraTour - en vijf series campers - de CaraCompact, CaraLoft, CaraSuite, Carahome en de recent aan het programma toegevoegde Weinsberg CaraCore integraal camper.

Overigens zijn er ook buscampers, die Weinsberg 'Caravaning Utility Vehicles' (CUV) noemt, terug te vinden in het Weinsberg-assortiment.

Productnieuws Weinsberg (bus)campers

Onlangs heeft Weinsberg haar buscampers, de eerder genoemde CaraBus en CaraTour, herontworpen. Hiermee werden deze buscampers een stuk functioneler en moderner. Zo staan de meubels nu op een handig railsysteem en zijn de buscampers voorzien van betere isolatie.

Daarnaast is er een nieuw uitvoering van Weinsberg buscampers verkrijgbaar, de [Outlaw]-versie. In deze nieuwe uitvoering zijn de kampeerbussen nóg praktischer. Dit omdat deze versie een extra hoog geplaatst dwarsbed heeft, waardoor er onder het bed meer ruimte is voor een extra grote garage. Deze ruime garage biedt ruimte aan twee racefietsen, mountainbikes, scooters of motoren.

Bovendien kan er bij zowel de CaraBus als CaraTour gekozen worden voor een hefdak. Dit CUV-hefdak is voor alle lengtes verkrijgbaar.

De Weinsberg CaraHome en CaraCore zijn komend seizoen nog lichter dankzij de naar eigen zeggen revolutionaire Superlight technologie. Voorts zijn er de nodige verbeteringen aan de badkamer en het gaskastje in de CaraLoft en CaraSuite. De CUV's (buscampers) van Weinsberg zijn voorzien van talrijke modificaties en nieuwe opties.