Nieuwsrubrieken

Luxemburg

< Ga terug naar Camperplaatsen & camperplekken: alle bestemmingen

Noord LuxemburgHet Groothertogdom Luxemburg, met ruim een half miljoen inwoners, is na Malta het kleinste landje van de Europse Unie. De officiële talen zijn Luxemburgs, Frans en Duits.

Het noordelijk deel van Luxemburg maakt onderdeel uit van de Ardennen. Dit gebied, met een gemiddelde hoogte tussen de 400 en 500 meter, bestaat uit beboste bergen, heuvels en rivierdalen.

Zuid-LuxemburgHet zuidelijke Luxemburg (foto rechts) is heuvelachtig, minder ruig en daardoor geschikter voor landbouw. Hier wonen dan ook de meeste mensen en je vindt hier meer industrie dan in het noorden.
Zie ook Camperforum-topics over Luxemburg!

Links

Luxemburg van noord naar zuid

ClervauxClervaux
Het stadje aan de rivier de Clerve ligt in een schilderachtig en bosrijk dal. De oude stadskern, de Altstadt, is een bezoek waard. Opvallend zijn de Abdij St. Maurice en uiteraard het indrukwekkende kasteel uit de 12/15e eeuw. In de omgeving zijn talloze wandelroutes.
Web: Destination Clervaux

Vianden
Stadje aan de Ourthe, op de grens met Duitsland. Fraaie kasteelruïne die je kunt bezichtigen. Ook hier een bijzonder klooster, fraaie bouwkunst uit de 11e eeuw. Bij Vianden bevindt zich verder een survivalpark en een waterkrachtcentrale.
Web: Vianden Luxemburg

Diekirch
DiekirchMet ruim 6400 inwoners is Diekirch een wat groter maar wel pittoresque stadje. Het ligt aan de rivier de Sûre. Bekend vanwege de brouwerij Diekirch en een autovrij oud stadskwartier; wandelen en winkelen, restaurantjes etc. Daarnaast diverse musea: de brouwerij, historische voertuigen, Ardennen-offensief.
Web: Diekirch Toerisme

WijnmuseumEhnen
Langs de Moezel, tussen Remich en Wormeldange, ligt het plaatsje Ehnen met een interessant wijnmuseum.
Er is een parkeerplaats bij, langs de Moezel, waar overnachten gedoogd schijnt te worden.


EchternachEchternach

In Echternach, met ruim 16.000 inwoners een wat grotere plaats, vind je het General Patton Museum.

Beoordeel dit artikel
 
Like dit artikel
Tweet dit artikel