Griekenland

Frans en Willy Mulder met hun kinderen Mark en Linda Frans en Willy Mulder met hun kinderen Mark en Linda zijn sinds  1972 in totaal al 45 keer op vakantie in Griekenland geweest!

Frans heeft op zijn website kaartjes van Griekenland met aanklikbaar alle camperplekken die ze hebben bezocht!

Links

Griekenland camperland

 Nico Bloot Ook heel veel links en informatie op de website van Nico Bloot.

Speciaal voor de Campersite schreef Nico zijn reisverhalen “2002“, “2003” en “Griekenland 2004“.

Dick de Groot

Dick de Groot stuurde onderstaande tips in de loop van 2001. Hij is op 20 april 2003 overleden. Dick was een zelfbouwer én pionier: hij had met ‘Een kampeerauto in aanbouw’ een van de eerste kampeerauto-websites van Nederland.

Vanuit Venetië naar Patras

Bij aankomst in Patras rechtsaf; op het strand bij Kalogria is een Parkeerplaats (P) waar je mag overnachten.

Katakolo

Katakolo (ten westen van Pirgos) aan de haven. De plaatselijke kapper is voortreffelijk. De prachtige P bij Olympia wordt helaas om 17.00 afgesloten.

Methoni

Op het strand van MethoniVerder zuidwaarts: Methoni, gewoon op het strand met uitzicht op het Kastro.

Koroni

Aan de haven sta je leuk. Petalidi is ook aardig.

Langs de kust van Mani

De buurt van Kalamata is te druk. Koop hier wel minsten 1 kilo olijven! Langs de kust van Mani kun je op veel plaatsen staan. Neo Itilo (tussen Itilo en Areopoli) heeft twee P.’s Het landschap is hier prachtig; bezoek ook Vathia en Porto Kagio, maar overnachtingsplaatsen zijn hier moeilijker.

Githeo

In Githeo kun je aan de haven staan, maar soms word je door de havenpolitie weggestuurd. Betere plek: net voor je (vanuit het zuiden) het stadje ingaat, rechtsaf op een schiereilandje.

Mistras

Naar het noorden: Mistras (bij Sparti) is top-attractie. Je kunt overnachten op de P bij de boveningang.
Zeer goed overnachten is het in Sellasia (ten noorden van Sparti) op het plein. Groet Katharina, Leonardo, Rhea, Costas, Dina en de Pope (verstrekt ongevraagd een door hem gezegend brood).

Elos

Terug naar de kust: aan het einde van de doodlopende weg bij Elos.

Epidauros Limera

Bij Monemvasia stuurt de politie je meestal weg met de tip om het zestig kilometer verderop te proberen. Maar 6 km verder, voor Epidauros Limera kun je op het strand staan.

Leonidi

Naar het noorden zijn mogelijkheden te over, bv bij Leonidi (wel smalle straatjes).

Nafplio

Nafplio: aan de haven. Eet niet bij het bekende O Vasilis: door de bekendheid is de bediening onverschillig geworden en probeert men vlees zo te bereiden dat je net zo goed een natte spons kunt eten.

Epidauros

Epidauros In de buurt van Epidauros (het beroemde theater) kun je terecht ten zuiden van de haven in Palea Epidauros. In het weekend kun je “enig geluid” waarnemen van de disco.

Korinthe

Je mag ook vlak bij de opgravingen in Korinthe staan: tegen de avond met laagstaande zon is dat betoverend. Klim (nee, niet met de auto) vooral ook naar het hoogste punt bij Akrokorinth.

Trapeza

Van daaruit richting Patras vlak voor Trapeza rechtsaf naar het strand. Rustige plek met bomen die de hoognodige schaduw geven. Neem ook het treintje Diakofto-Kalavrita. Tip: rijd naar Kalavrita, daar kun je parkeren; in Diakofto is dat een ramp. En: koop een kaartje eerste klas, dan kun je met leedvermaak kijken naar ordi-nederlanders die op en over elkaar in de tweede-klasse-wagon worden geperst.