Nieuwe indeling in vernieuwde Laika Ecovip-serie

Laika Ecovip H3109

Nieuwe indeling in vernieuwde Laika Ecovip-serie

Laika lanceerde afgelopen zomer de nieuwste generatie Ecovip-campers. De serie telt komend seizoen negen modellen, welke allemaal op basis van de bekende Fiat Ducato worden gebouwd.

De lengte van de nieuwe Ecovip-modellen loopt op van 6,59 tot 7,40 meter. De Fiat Ducato is standaard voorzien van een 120 pk Common Rail turbodiesel motor, voorwielaandrijving en een breedspoor achteras.

Ecovip H3109

De Laika Ecovip-campers zijn verkrijgbaar in uiteenlopende indelingen om zo aan de wensen van nagenoeg alle camperaars te voldoen. Ze zijn er met enkele en tweepersoonsbedden alsmede verschillende soorten zitgroepen. Een aantal indelingen van de vernieuwde Ecovip-serie kennen we al langer, maar er zijn ook nieuwe indelingen. De nieuwe Ecovip H3109 bijvoorbeeld. Deze integraal camper is 6,99 meter lang waarmee hij een mooi compromis tussen wendbaarheid en ruimte vormt. Hij is bovendien voorzien van alle mogelijk comfort. Laika spreekt daarom van een ‘high-end camper’. De H3109 heeft een klassieke L-vormige zitgroep voor vier personen met daarboven een tweepersoons hefbed. In combinatie met de enkele bedden achterin heeft de camper vier slaapplaatsen.

Net als alle Laika-modellen heeft ook de Ecovip H3109 een polyurethaan opbouw met wanden en dak met XPS-polystyreenschuim isolatie. Voor een optimale sterkte, stabiliteit en levensduur zijn het hagelvrije dak en de vloer gemaakt van glasvezel versterkt kunststof en is het onderstel thermisch verzinkt.

Winterbestendig

De Ecovip H3109 is ook ideaal voor gebruik in de winter met een 6 kW kanaalluchtverwarming met geïntegreerde boiler en digitaal bedieningspaneel. Het gehele watersysteem is beschermd tegen bevriezing. De drinkwater- en grijswatertanks zijn in de dubbele bodem geplaatst en daar beschermd door een geïsoleerde en verwarmde polyurethaan mantel. De drukwaterpomp met expansievat bevindt zich in een beschermd, verwarmd compartiment dat gemakkelijk toegankelijk is vanuit de garage aan de achterzijde. De verwarmde en verlichte dubbele bodem is zowel van buiten als van binnenuit toegankelijk en herbergt twee gemakkelijk toegankelijke serviceaccu’s.

Design

Ook de vernieuwde Ecovip-serie is een eigen ontwerp van het in San Casciano gevestigde Laika, dat onderdeel is van de Erwin Hymer Group. De camper heeft een ‘automotive’ look en een elegant front met een polyester voorpaneel, panoramische voorruit, dagrijverlichting en automotive koplampen met dynamische richtingaanwijzers.

Interieur

Binnenin zien we fraai afgeronde meubelen. Deze zijn in twee stijlen beschikbaar: Moka (standaard) met warme bruine en gouden tinten of de lichtere Pero Toscano (optioneel). Kopers hebben daarnaast ook de keus uit een grote verscheidenheid aan stoffen.

De geheel vlakke vloer in het woongedeelte zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid in het hele voertuig. De tafel kan in alle richtingen worden bewogen om de beste gebruiksmogelijkheden in alle situaties te garanderen. De bovenkasten met royale deuren zijn voorzien van ergonomische verchroomde handgrepen en geïntegreerde indirecte verlichting.

Hefbed

Het hefbed is standaard bij de Ecovip-integraal modellen. Dit is volledig geïntegreerd in de bovenkasten en voorzien van een comfortabele lattenbodem, hoogwaardige matras, verstelbare leeslampjes, USB-poorten en dakramen. In het slaapgedeelte achter zorgt de scheidingsdeur voor voldoende privacy en zijn de twee bedden (197 × 82 cm / 192 × 82 cm) bijna net zo ruim als thuis.