Lagere motorrijtuigenbelasting elektrische campers dankzij tijdelijke gewichtscorrectie

Tijdelijke gewichtscorrectie motorrijtuigenbelasting voor elektrische campers

De droom van een eigen camperbus is voor veel avontuurlijke kampeerders dichterbij dan ooit. Met een elektrische camperbus ben je niet alleen onafhankelijk en vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar rijd je ook met een fluisterstille aandrijving en draag je bovendien bij aan een schonere planeet.

Maar de hoge aanschafprijs hield voor veel mensen de droom al aardig buiten bereik. Het aangekondigde einde van de vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor elektrische voertuigen maakte het nog even erger. Maar dat verandert nu, dankzij een nieuwe regeling van de overheid. Er is er de komende jaren een flinke korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische voertuigen en camperbusjes.

Camperbusjes, elektrisch of niet, hebben niet altijd een camperkenteken

In Nederland kennen we het ‘kwarttarief’ voor de motorrijtuigenbelasting van campers. Dit houdt in dat je per kwartaal slechts een kwart van het reguliere tarief voor een personenauto betaalt. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet de camper voldoen aan bepaalde eisen van de RDW en de Belastingdienst. Helaas vallen elektrische camperbusjes in veel gevallen niet onder dit gunstige tarief. Dit komt doordat ze door hun ombouw van busje naar camper én het zware accupakket een stuk zwaarder zijn dan gewone campers. Daardoor vallen ze in een hogere tariefgroep met een aanzienlijk hogere motorrijtuigenbelasting.

Tijdelijke tegemoetkoming via gewichtscorrectie

Om de aanschaf van elektrische voertuigen te stimuleren, heeft de overheid een systeem van gewichtscorrectie voor elektrische auto’s geïntroduceerd. Dit houdt in dat het gewicht van de accu’s niet volledig meetelt bij het bepalen van de tariefgroep voor de motorrijtuigenbelasting. Hierdoor worden elektrische voertuigen in feite ‘lichter gewogen’, waardoor ze in een lagere, voordeligere tariefgroep terechtkomen. Deze gewichtscorrectie is tijdelijk en wordt de komende jaren afgebouwd. In 2024 bedraagt de korting 40%, in 2025 35% en in 2026 30%.

Wat betekent dat voor de prijs van jouw elektrische camperbusje?

Laten we een voorbeeld nemen: een populaire elektrische camperbus weegt al gauw 3.000 kilo of meer. Zonder gewichtscorrectie zou je voor zo’n voertuig (uitgaande van het tarief voor benzinemotoren) al gauw meer dan 600 euro per kwartaal aan motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Maar met de gewichtscorrectie scheelt dat enorm. Dit maakt de aanschaf van een elektrische camperbus een stuk aantrekkelijker, vooral in de komende jaren dat de overgangsregeling geldt.

Ook de toekomst van campers is elektrisch

Elektrische camperbusjes zijn de toekomst van het kamperen en camperen. Dat zal uiteindelijk ook voor buscampers en campers gaan gelden, al is de veel gebruikte gewichtsgrens van 3500/4250 kg (voor rijbewijs B) dan wel een uitdaging. Ze zijn niet alleen schoner en stiller dan campers met een verbrandingsmotor, maar ze bieden ook een unieke rijervaring die je dichterbij de natuur brengt. En met de nieuwe regeling van de overheid is elektrisch camperen nu (weliswaar tijdelijk) voordeliger dan ooit.

De foto van de Ventje ID.Buzz is ter illustratie