Het Chinese Deddle RV wil de Europese markt betreden

Het Chinese Deddle RV wil de Europese markt betreden
Het Chinese Deddle RV wil de Europese markt betreden

Vrij conventioneel ogende, grote, luxe campers tegen scherpe prijzen. Dat is waarmee de Chinese camperfabrikant Deddle RV voet op Europese bodem wil zetten. De drie luxe campermodellen, genaamd DL9, DL7 en DX6, beloven comfort en kwaliteit tegen een concurrerende prijs. Dat zou ze tot een interessante optie kunnen maken voor kampeerders die op zoek zijn naar waar voor hun geld.

Deddle RV is een relatief nieuw bedrijf, opgericht in 2019, maar heeft in China al naam gemaakt met zijn luxe campers. Het merk richt zich op het bieden van moderne, comfortabele campers met een complete uitrusting, tegen een prijs die lager ligt dan die van veel Europese merken. Of dat voldoende is voor een succesvolle marktintrede zal nog moeten blijken. De campers waren afgelopen zomer voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. De eerste dealer, in Zuid-Duitsland, is inmiddels aangesteld.

Drie modellen

De drie campermodellen die Deddle RV in Europa introduceert, zijn de DL9, DL7 en DX6. De DL9 is het instapmodel met een prijskaartje van € 69.999 (in China, hier zal de prijs al gauw richting de ton gaan). De DL7 biedt net wat meer luxe en de DX6 is het topmodel met alle denkbare opties.

Alle drie de modellen zijn voorzien van slide-outs, die zorgen voor extra leefruimte in de camper. Ze hebben ook panoramische daken die voor een lichte en open sfeer zorgen. De interieurs zijn naar eigen zeggen modern en stijlvol ingericht met hoogwaardige materialen. Maar vergeleken met de interieurs die we bij Europese fabrikanten zien, zijn ze toch behoorlijk conventioneel.

Interessant alternatief voor prijsbewuste kampeerders?

De scherpe prijzen van Deddle RV-campers maken ze een interessante optie voor kampeerders die op zoek zijn naar waar voor hun geld. De kwaliteit van de campers lijkt goed te zijn, met solide basisvoertuigen van Iveco. Maar of de inrichting en uitrusting helemaal voldoen aan de Europese maatstaven, is nog afwachten. Zo bevindt de kookgelegenheid zich, conform Chinese gewoonten, achter een luik aan de buitenzijde van de camper.

Uitdagingen in een concurrerende markt

Deddle RV betreedt een Europese campermarkt die al sterk concurrerend is. Gevestigde merken hebben een jarenlange reputatie opgebouwd en bieden een breed scala aan campers aan. Deddle RV zal zich dus moeten onderscheiden om een succes te worden in Europa.

Een van de uitdagingen voor Deddle RV is het opbouwen van een dealernetwerk in Europa. Op dit moment zijn de campers nog niet in Nederland te koop, maar daar lijkt verandering in te komen. Het merk heeft de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler op de Europese markt, en dat betekent dat er de komende jaren fors zal worden geïnvesteerd in marketing en service.

Toekomstperspectief

De komst van Deddle RV naar Europa is een interessante ontwikkeling die de campermarkt kan beïnvloeden. De belofte van luxe, comfort en scherpe prijzen klinkt ergens heel aantrekkelijk, maar of er veel Europese kampeerders voor zullen vallen, valt te betwijfelen.

Het hangt van meerdere factoren af of Deddle RV erin slaagt om een vaste voet aan de grond te krijgen in Europa. De kwaliteit van hun campers bijvoorbeeld, de effectiviteit van hun marketing en service, en de mate waarin ze zich kunnen aanpassen aan de Europese markt. Daarom is het nog te vroeg om te zeggen of Deddle RV een succes wordt in Europa. Evengoed is het zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden.