Merken campers

Knaus caravanOp je zoektocht naar een geschikte camper ben je vast talloze merken campers tegengekomen, en is het je even gaan duizelen. Troost je maar met de gedachte dat er weliswaar nog veel meer merken zijn dan jij hebt gezien, maar dat het verschil tussen heel veel merken niet zo heel erg groot is.

Van deze talloze merken campers en kampeerauto’s zijn een groot deel afkomstig uit de caravanbranche, anderen meer uit de autobranche, maar er zijn ook merken die alleen campers maken, of zich specialiseren in campers die helemaal op maat van de klant worden gebouwd.

De meeste grotere campermerken hebben allerlei soorten campers in hun programma, van buscamper tot grote integraal camper, en spelen continue in op de ontwikkelingen in de markt. Andere merken bouwen een specifiek soort camper, vooral op het gebied van buscampers zijn er veel specialisten.

Merken

Wij gaan hier geen merken beoordelen, daarvoor zou je eens op ons Camperforum rond kunnen neuzen. Qua indeling en beleving van de camper moet je toch zelf je keuze maken, en laat je op andere manieren uitgebreid voorlichten over de spedifieke voor- en nadelen van een bepaald merk.

Voor een overzicht van de modellen van de bekendste merken kun je kijken op onze pagina met de nieuwe modellen van de populairste merken. Van veel modellen is daar ook een virtuele rondleiding beschikbaar, waarmee je als het ware in de camper rond kunt kijken.

We hebben ook een overzicht met links naar de websites van (bijna) alle campermerken en -fabrikanten.