Freedom buscamper van Affinity biedt vrijheid in een betaalbaar en compact jasje

Freedom buscamper van Affinity
Freedom buscamper van Affinity biedt vrijheid in een betaalbaar en compact jasje

Wie op zoek naar een buscamper die betaalbaar, praktisch en wendbaar is, zal zijn ook ongetwijfeld laten vallen op de nieuwe Freedom-camper van Affinity. Deze Poolse buscamperspecialist, onderdeel van de Kabe Group, introduceert het submerk Freedom voor een instapmodel buscamper.

Deze buscamper is specifiek ontworpen voor avontuurlijke jonge koppels of kleine gezinnen die een compacte en functionele camper zoeken zonder de hoofdprijs te betalen. De Freedom-camper biedt volgens Affinity een unieke combinatie van functionaliteit, degelijkheid en een scherpe prijs. Bovendien heeft men gekozen voor een formaat dat zowel compact en wendbaar is, maar ook voldoende ruimte voor een keuken en badkamer biedt.

Flexibel, praktisch en avontuurlijk ontwerp

Zoals gezegd springt de Freedom buscamper, die op de CMT in Stuttgart werd geïntroduceerd, in het oog met zijn compacte afmetingen. Affinity heeft voor de Freedom gekozen voor de kortste variant van de Fiat Ducato. Met een lengte van nog geen 5,5 meter is hij wendbaar en gemakkelijk te manoeuvreren, zelfs in drukke stedelijke omgevingen. De relatief grote inwendige breedte maakt een dwarsbed mogelijk en geeft de Freedom daardoor behoorlijk wat ruimte.

Het interieur wijkt behoorlijk af van wat we als een ‘standaard indeling’ voor dit formaat buscampers kunnen beschouwen, maar is toch verrassend praktisch. Hij doet enigszins denken aan die van de Weinsberg Caralife 630 LQ. Het meest opvallende aan het inrichtingsconcept van de Freedom camper is het ontbreken van een doorgang tussen de cabine en het woon/slaapgedeelte. Dat geeft het interieur van de camper wel wat extra ‘wand’ waar men dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Daar vinden we namelijk zowel het keukenblok als de badkamer, beide met een heuse ’tegelwand’.

Het dwarsbed is deels opklapbaar en kan ook als loungebank dienen. Direct voor het bed bevindt zich een standaardzit, die omgebouwd kan worden naar een eenpersoonsbed. De tafel voor de zitgroep kan onder het dwarsbed worden weggeschoven. Op die manier biedt de Freedom behoorlijk wat leefruimte en flexibiliteit.

Bewust met een vleugje Ikea en DHZ

Omdat Affinity zich met de Freedom richt op de wat jongere camperaars, die ook wel interesse hebben in het zelf tot camper ombouwen van een bestelbus, heeft men hier men de afwerking bewust rekening mee gehouden. De gebruikte kleuren en materialen: wit, grijs en blank hout geven een klein beetje de indruk alsof de inrichting een combinatie is van spullen uit dat grote Zweedse woonwarenhuis en de bouwmarkten. Niets is minder waar, de afwerking van het interieur is van hetzelfde niveau als de andere buscampers van Affinity. Het voordeel van die lichte kleuren is trouwens dat het interieur een goede ruimtelijke indruk geeft.

Betaalbaar, dus iets meer basic

Waar Affinity wel een beetje op heeft bezuinigd, is de basisuitrusting. De Freedom-camper moest immers betaalbaar te zijn, en dat betekent dat je niet alle toeters en bellen zult vinden die wellicht bij duurdere campers aanwezig zijn. Echter, juist dit basic karakter kan de Freedom-camper voor de doelgroep juist aantrekkelijk maken. Zij kiezen er vaak bewust voor om de camper, die een hoogwaardige afwerking, een inventief design en een grote mate van flexibiliteit combineert, te personaliseren naar smaak en budget.

Dat maakt de Freedom buscamper is een verrassend goed doordachte camper in het instapsegment, wat hem interessant maakt voor jonge, actieve kampeerders die op zoek zijn naar avontuur, flexibiliteit en betaalbaarheid.