De terugkeer van de alkoof camper: LMC Tourer A 690 G

LMC Tourer A 690 G alkoof camper voor 6 personen en rijbewijs B
De terugkeer van de alkoof camper: LMC Tourer A 690 G

Nadat de alkoof campers enige tijd uit de schijnwerpers zijn geweest bij LMC, zien we nu de terugkeer van dit klassieke model in de vorm van de Tourer A 690 G. Dit model biedt niet alleen de enorme hoeveelheid ruimte die de klassieke alkoof camper kenmerkt, maar ook een behoorlijke hoeveelheid comfort.

Het interieurdesign van de LMC Tourer A 690 G springt onmiddellijk in het oog. LMC heeft zich duidelijk gericht op het creëren van een gevoel van ruimtelijkheid en huiselijkheid. Met een zorgvuldig ontworpen interieur dat ruimte biedt aan maar liefst zes personen, kan deze camper dankzij de lichtgewicht bouwwijze met een normaal B-rijbewijs worden bestuurd.

Truma iNet

Als we kijken welke technologie er wordt gebruikt, is goed te zien dat de Tourer A 690 G klaar voor de toekomst is. Hij is uitgerust met het geavanceerde Truma iNet-systeem, biedt deze camper een niveau van gemak en controle dat tot voor enkele jaren nog volstrekt ondenkbaar was. Gebruikers kunnen de verwarming en gasvoorziening beheren met slechts een paar tikken op hun smartphone, wat zorgt voor een zorgeloze ervaring, ongeacht de bestemming.

Ruimte voor 4-6 personen

Maar naast de technologische snufjes kenmerkt de LMC Tourer A 690 G zich ook door doordachte ontwerp en ruime interieur, en is het ook duidelijk te zien dat LMC veel aandacht heeft geschonken aan het gebruikersgemak. Bij de indeling van de LMC Tourer A 690 G staan functionaliteit en comfort duidelijk voorop, waarbij de slimme indeling zowel ruimte als de nodige privacy biedt aan alle reizigers. De ruime alkoof boven de cabine biedt slaapruimte voor twee personen. Achterin bevindt zich een stapelbed, dat ook plaats voor twee personen biedt.

De comfortabele zithoek aan de linkerzijde, die gemakkelijk om te bouwen is tot een extra slaapplaats voor twee personen, biedt zitruimte voor vier personen. Omdat hier, wat we wel vaak bij andere alkoof campers zien, tegenover de zithoek geen extra langsbank is, zijn er dus geen zes zitplaatsen, tenzij we de voorstoelen ook meerekenen. Ook een alkoof camper heeft immers niet onbeperkt ruimte.

Aan de rechterzijde bevindt zich de complete keuken met grote koelkast, en de slim ontworpen badkamer bevat zowel een toilet als een douche.

Rijbewijs B

Het eerste waar we bij campers voor grote gezelschappen aan denken is het gewicht, wat invloed kan hebben op het benodigde rijbewijs. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze is de MTM van de LMC Tourer A 690 G maximaal 3500 kilo, zodat een rijbewijs B of BE voldoende is om deze camper te mogen besturen.