Nieuwsrubrieken
Hoe ons vakantieland ook ons nieuwe thuisland werd
Polen 
Ons verhaal van onze reis naar Polen 15,5 jaar geleden...

Bijna 16 jaar geleden, kwamen wij op het idee om nu eens niet met het vliegtuig naar ver buitenland te gaan. Maar te gaan kamperen met een auto met camper-unit op de bak. Planning:
Duitsland, waarbij we Berlijn zouden bezoeken, Polen( waren we nog nooit geweest) door Tjechie en Duitsland weer terug.
We hadden prachtig weer vanaf de 1e dag. Op verschillende plaatsen in Duitsland een dag gestaan Blijft toch een prachtig land zodra je de snelweg verlaat. Uiteindelijk richting Berlijn.
Was die dag 32 graden ondanks de airco puffend in de wagen.
Bij Berlijn aangekomen, nergens een bewaakte parkeerplaats voor onze auto met unit.  Het was warm.Dat is ook niet alles als je een stad wil bekijken. Dus bsloten we door te rijden naar Polen met het doel daar een camping te vinden. Een aantal plaatsen met campings in kleine dorpen opgezocht in het campingboek van de ANWB. Maar deze campings bestonden niet meer door gebrek aan bezoekers. Uiteindelijk bij JeleniaGora aangekomen, daar zou een camping zijn , helaas konden we niet onder de poort door. De beheerder vertelde zeker te weten dat bij Lwowek een camping zou zijn. Nou mooi niet meer. Her en der vragen bij de benzinepomp. Werden we verwezen naar Brunow 2.5 km verder. Geen camping. ER stonden mensen met elkaar te praten, wij vroegen opnieuw naar een camping. Nou die was er niet, maar de ene man opende het hek van zijn tuin en zei: Hier mag u overnachten, wij blij want het was al 10 uur s,avonds we waren moe. We zetten de pootjes uit van de unit en slapen. De volgende morgen werd ik wakker van een koe die al monkelend langs onze unit liep. Bleek wel aan een touwtje te staan maar was heel nieuwsgierig wat dat vreemde ding in zijn graasgebied deed. Om te kort te gaan, prachtig. Het beviel ons zo dat we vroegen of we langer mochten kamperen tegen betaling. Nou dat mocht, we kregen stroom en water uit het woonhuis. Zo ontstond een  langdurige vriendschap. We zetten onze stacaravan er neer. Na 5 jaar kochten we achter de boomgaard grond en begonnen onze kleine boerencamping die nu bijna 11 jaar draait. Wij komen 4x per jaar naar Nederland op vakantie en Polen is ons thuisland geworden.
 
 
0 Beoordelingen 
Jouw beoordeling 
Om een beoordeling te plaatsen moet je rechts bovenaan even inloggen
 
 
Melding maken bij dit Reisverhaal
 
Melding*
Melding maken bij deze Camperplaats
 
Melding*
Melding maken van Camperplaats Beoordeling
 
Melding*
Melding maken van Reisverhaal Beoordeling
 
Melding*
Toelichting*