Zo gebruikt u uw airconditioning in het vrijetijdsvoertuig optimaal

Truma airconditioning optimaal gebruiken

Met enkele eenvoudige tips kunt u de prestaties van uw airconditioning in het vrijetijdsvoertuig sterk verbeteren.

Advertorial – Met een airconditioning van Truma kunt u altijd uw individuele comfortklimaat aan boord instellen.Het maakt daarbij niet uit, of u een dakairconditioning Truma Aventa of een bergruimteairconditioning Truma Saphir hebt – alle Truma-airconditionings werden speciaal voor het gebruik in uw mobiele thuis ontwikkeld. Ze zijn krachtig, verdelen de koude lucht gelijkmatig in het voertuig en zijn buitengewoon stil. Dus: meteen de airconditioning in het voertuig starten en ontspannen achteroverleunen – met deze tips bereikt u snel uw individuele comfortklimaat.

Niet te sterk afkoelen

Een airconditioning moet niet alleen koelen: hij moet de lucht ook betrouwbaar ontvochtigen. Hoe hoger de kamertemperatuur, hoe lager de luchtvochtigheid moet zijn. Want bij droge lucht kan uw lichaam de overtollige warmte beter aan de omgevingslucht afgeven. Een hoge luchtvochtigheid ervaren mensen bovendien vaak als onaangenaam drukkend. Bij alle airconditionings van Truma zijn temperatuur en luchtvochtigheid perfect in evenwicht.

Ook als het buiten tropisch warm is, mag u uw kampeervoertuig maar matig afkoelen. Experten raden een verschil met de buitentemperatuur van ongeveer zes graden aan. Dat geldt zelfs bij tropische temperaturen van 35 graden in de schaduw. Als het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur te groot is, kunt u makkelijk verkoudheden en problemen met de circulatie krijgen.

Tips om efficiënt te koelen

Houd rekening met deze tips, om de prestaties van uw airconditioning nog te verbeteren en uw vrijetijdsvoertuig nog efficiënter te koelen:

  • Ventileer uw voertuig goed, voor u de airconditioning inschakelt. Hierdoor daalt de temperatuur in het interieur en gaat het koelen des te sneller. Zodra de airconditioning ingeschakeld is, sluit u ramen en deuren weer.
  • Zorg voor voldoende openingen voor de luchtcirculatie, als u bijvoorbeeld tochtstroken gebruikt. Dit voorkomt, dat er zich lucht onder het voertuig opstapelt, de warme afvoerlucht niet kan wegtrekken en de koelprestaties dus verslechteren.
  • Gebruik de Truma iNet Box om uw airconditioning comfortabel met de smartphone of tablet vanop afstand te bedienen. U schakelt het systeem onderweg in en gebruikt uw Truma-toestellen zo prijsgunstig mogelijk. Uw vrijetijdsvoertuig heeft altijd de perfecte temperatuur – en daarbij bespaart u ook nog stroom.
  • Parkeer uw voertuig in de schaduw, om het koeleffect van uw airconditioning in het vrijetijdsvoertuig optimaal te benutten.
  • Bovendien moet u uw voertuig aan de buitenkant extra verdonkeren. Zilveren thermodoeken reflecteren de zonnestralen, waardoor er minder hitte in het voertuig kan binnendringen. Ook vensterbekleding, beschermingsfolie of een buitentent houden de warmte tegen.
  • Reinig het voertuigdak regelmatig. Mos, boomhars of andere donkere verontreinigingen zorgen ervoor, dat het dak sterker opwarmt.

Meer informatie op www.truma.de en www.truma.de/inet

https://www.youtube.com/watch?v=HCo3C3kDgTI

 

 

Advertorial