Westfalia Projekt GP1 is een kampeerbusje voor alle gelegenheden

veelzijdig Westfalia Projekt GP1 kampeerbusje

Westfalia Projekt GP1, een kampeerbusje voor alle gelegenheden

Als je denkt dat kampeerbusjes alleen voor vakanties geschikt zijn, dan zal je daar wellicht anders over gaan denken bij het zien van de Westfalia Projekt GP1.

Dit veelzijdige conceptvoertuig, gebaseerd op de Ford Transit Custom, is ontworpen om zowel voor het dagelijkse vervoer, in de vrije tijd als tijdens vakanties te gebruiken.

Uitblinker in veelzijdigheid

De GP1 is niet zomaar een kampeerbusje. Met twee schuifdeuren en verwijderbare individuele stoelen, kan de Westfalia GP1 worden omgevormd van een 4- tot 6-zits MPV tot een ruime bestelwagen. Of je nu de kinderen van school haalt, boodschappen doet of op een weekendtrip gaat, de Westfalia GP1 is klaar voor zijn taak.

Ford Transit

De GP1 is meer dan alleen flexibel, maar ook krachtig en efficiënt. De Premium versie heeft vierwielaandrijving, 170 pk en een automatische transmissie, terwijl de Classic versie een handgeschakelde versnellingsbak en voorwielaandrijving heeft. Beide versies zijn gebaseerd op de Ford Transit Custom in de Titanium Line, wat betekent dat ze zijn uitgerust met de beste technologie en functies van Ford.

Design en comfort

Het design van de GP1 is even indrukwekkend als zijn prestaties. Het heeft een hef dak dat met één hand kan worden bediend. Als het dak wordt geopend, biedt het een slaapplaats voor twee personen met een lengte van 2,00 meter en een breedte van 1,27 meter. Achter de stoelen kan een bedmodule worden omgevormd tot twee extra slaapplaatsen op de begane grond, met een ligoppervlak van 1,90 x 1,12 meter.

Inclusief keuken

Maar het is niet alleen het slaapcomfort dat de GP1 onderscheidt. Hij heeft ook een moderne wandkast met een klein keukenblokje, inclusief een kookplaat, waterinstallatie met een gootsteen en verse en afvalwatertanks (25 liter/15 liter). Er is ook een 25 liter compressorkoelbox in een lade, die buiten het voertuig kan worden gebruikt.

De GP1 wordt geleverd met twee 95 Ah AGM huishoudaccu’s die kunnen worden opgeladen via een externe 230 volt aansluiting. Er zijn ook meerdere USB-aansluitingen voor elektronische apparaten, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten, waar je ook bent.

Twee versies

De GP1 is verkrijgbaar in twee versies – Premium en Classic. De Premium versie kost € 77.725*, terwijl de Classic versie verkrijgbaar is voor  €63.890*. Dat is zeker niet goedkoop, maar beide versies hebben wel een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, gezien de veelzijdigheid en functionaliteit die ze bieden.

Westfalia GP1 Classic   Westfalia GP1 Premium
Basisvoertuig Ford Transit Custom (Titanium versie) Ford Transit Custom (Titanium versie)
Motor 136 pk 170 pk
Transmissie Handgeschakeld Automatisch
Aandrijving Voorwielaandrijving Vierwielaandrijving
Zit-/slaapplaatsen 4/4 4/4
Basisprijs € 63.890* € 77.725*

* Dit zijn prijzen zijn exclusief BPM en gebaseerd op het Duitse BTW-tarief van 19%.