Westfalia kiest voor MAN TGE basisvoertuig voor nieuwe Sven Hedin

Westfalia Sven Hedin camper  2020 MAN TGE

Westfalia kiest voor MAN TGE basisvoertuig voor nieuwe Sven Hedin

De Westfalia Sven Hedin is een welbekende naam onder de camperaars. Het was in het verleden dan ook een van de populairste modellen van Westfalia. Tien jaar geleden werd er besloten de Sven Hedin weer te gaan produceren, op basis van de de VW Crafter.

Ditmaal heeft Westfalia gekozen voor een ander basisvoertuig, namelijk de MAN TGE. De MAN TGE is afgeleid van de Mercedes Sprinter en is dus iets smaller dan bijvoorbeeld de Fiat Ducato. De MAN TGE is uitgerust met tal van hulp- en rijassistentiesystemen.

Geen vaste uitbouw

Omdat de TGE wat smal is, kan er achterin geen dwarsbed worden geplaatst. Aangezien een vaste uitbouw het uiterlijk en de aerodynamica aantast, heeft Westfalia voor de Sven Hedin gekozen voor een pop-out. Een bed van zo’n twee meter lang ontstaat wanneer je een geïsoleerd polyester deel naar buiten schuift. Is het bed niet meer nodig, dan schuif je deze eenvoudig in. Onder het bed is er een opbergruimte met doorlaadmogelijkheid. Voor dit unieke ontwerp heeft Westfalia zelfs een octrooi aangevraagd.

Herzien woon- en keukengedeelte

De ontwerpers van Westfalia hebben alle onderdelen van het woon- en keukengedeelte vernieuwd. Zo is de diepte van het keukenblok verkleind, door de koelkast parallel in plaats van dwars te plaatsen. Hiervoor is door Westfalia en een Europese fabrikant van koelkasten een speciale koelkast ontwikkeld. Het resultaat van deze samenwerking is een innovatie compressorkoelkast met een inhoud 70 liter én extra leefruimte in het woongedeelte.

Achttraps automatische versnellingsbak

De MAN TGE biedt naast verschillende hulp- en rijassistentiesystemen ook de mogelijkheid voor een automatische achttraps versnellingsbak. De cockpit is innovatief en ergonomisch geoptimaliseerd. Het gerenommeerde servicenetwerk van MAN was voor Westfalia een belangrijke reden om de TGE te selecteren. Voor het “warmwaterverwarmingsysteem” maakt de Sven Hedin geen gebruik van gas, maar van diesel. Hiermee is de camper beter geschikt voor gebruik in de winter en heb je aan een gasfles van 2,5 kg genoeg omdat die alleen voor koken wordt gebruikt. Tot slot is de Westfalia Sven Hedin voorzien van riante water- en afvaltanks. Deze hebben een inhoud van respectievelijk 100 en 84 liter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel