Westfalia Kelsey: compacte buscamper met vast toilet en douchemogelijkheid

Westfalia Kelsey buscamper

Westfalia Kelsey: compacte buscamper met vast toilet en douchemogelijkheid

Ook de Duitse buscamperbouwer Westfalia is bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe buscampers op andere basisvoertuigen dan de Fiat Ducato. Zo is de nieuwe, compacte Westfalia Kelsey buscamper gebaseerd op de Ford Transit Custom.

Een vrij uniek aspect van de Westfalia Kelsey is de originele indeling, die bijvoorbeeld ruimte biedt voor een vast cassettetoilet en douche achterin. Dat is iets wat je niet zo vaak ziet in campers van dit formaat.

Ford Transit Custom

Het is overigens geen geheel nieuwe indeling die Westfalia voor de Kelsey heeft bedacht. Deze indeling is afgeleid van de indelingen van de Westfalia Kepler One op een Volkswagen Transporter en de Jules Verne op een Mercedes-Benz Vito basisvoertuig. In dit geval maakt Westfalia gebruik van de Ford Transit Custom met de lange wielbasis. De Kelsey is 5,34 meter lang en is niet hoger dan 2,00 meter waardoor hij in bijna elke parkeergarage past.

Een bijzonderheid aan deze camper is dus dat er een vast cassettetoilet geïnstalleerd is. Het toilet bevindt zich links achteraan, tegenover de hangkast en naast de koelkast. Naast het toilet bevinden zich ook een hangkast en koelkast. Er kan ook gedoucht worden in de ruimte tussen het toilet en de kast of onder de geopende achterklep. In het laatste geval doe je qua privacy natuurlijk wel wat concessies.

Licht en lucht in overvloed

Deze zitgroep aan de linkerzijde bestaat uit een verplaatsbare dwarsbank, tafel en draaibare voorstoelen. Er is gekozen voor een versie met twee schuifdeuren, en dat heeft zijn voordelen. Niet alleen omdat je aan beide zijden de camper in en uit kunt stappen. Wanneer beide schuifdeuren tegelijkertijd geopend worden, creëert dit het gevoel alsof je buiten zit terwijl er veel licht en frisse lucht binnengelaten wordt.

In het woongedeelte van de Kelsey is de keuken gesitueerd aan de rechterkant, net achter de schuifdeur. Het keukenblok is volledig uitgerust met onder andere een driepits kookplaat en een relatief groot werkblad. Aan de voorkant bevindt zich ook nog een handige apothekerskast, die van binnen én van buiten te bereiken is.

Maximaal vier slaapplaatsen

Westfalia Kelsey buscamper Slapen in de Westfalia Kepler doe je door de zitgroep om te bouwen, zodat er een tweepersoonsbed van 1,90 bij 1,20 meter ontstaat. Extra kussens die nodig zijn voor het bed kunnen worden opgeborgen in een smal vak tussen het toilet en de bank. Daarnaast beschikt de Kelsey ook over twee slaapplaatsen in het hefdak. Verder heeft het voertuig een drinkwatertank van 50 liter, een vuilwatertank van 57 liter, een warmwaterboiler van 10 liter en ruimte voor een gasfles van 2,75 kilogram.

Like dit artikel
Tweet dit artikel