De Weinsberg 630 MEG Outlaw heeft grote garage voor motorfietsen of mountainbikes

De Weinsberg 630 MEG Outlaw

De Weinsberg 630 MEG Outlaw heeft grote garage voor motorfietsen of mountainbikes

Er zijn steeds meer camperaars die heel graag hun motorfietsen mee willen nemen op vakantie. De meeste campers, de hele grote campers buiten beschouwing gelaten, hebben daar echter geen ruimte voor.

De Weinsberg 630 MEG Outlaw kan dan uitkomst bieden. Bij deze buscamper is het bed extra breed én extra hoog geplaatst. Met als resultaat een grote garage met genoeg ruimte voor twee motorfietsen, mountainbikes of een quad.

Grote garage

Je kunt motorfietsen aan de achterzijde van de camper zo naar binnen rijden. De garage heeft een inhoud van maar liefst 4.500 liter, zodat hij ook veel ruimte voor andere zaken kan bieden. De vloer is voorzien van sjorrails om de voertuigen goed vast te kunnen zetten. Weinsberg heeft de zijwanden van de garage afgewerkt met CPL en de vloer is voorzien van robuuste traanplaat. Ook heeft Weinsberg de garage bijzonder goed dicht gemaakt zodat de geur van benzine in de garage blijft hangen en niet in het slaap- of woongedeelte van de camper terecht kan komen.

Hoog bed

De Weinsberg 630 MEG Outlaw heeft, net zoals veel andere buscampers, achterin een dwarsbed. Om voldoende ruimte voor de motorfietsen te creëren, heeft Weinsberg het bed heel hoog geplaatst, net als een hoogslaper, zeg maar. Tussen de matras en de hemelbekleding zit maar 56 centimeter dus rechtop zitten is er niet meer bij. Een dakraam en een raam aan de zijkant zorgen voor licht in het slaapgedeelte, zodat de ruimte niet te benauwd lijkt. In en uit bed klimmen via het laddertje vergt ook de nodige behendigheid. De garage is vanwege de motorfietsen relatief groot qua oppervlakte, en het bed daardoor ook. Een bed van 1,97 x 1,70 m is voor een buscamper uitgesproken ruim. Zo ruim, dat je er eventueel met drie personen kunt slapen.

Klassieke buscamperindeling

Direct voor het slaapgedeelte en de garage bevindt zich aan de bestuurderszijde de badkamer, met cassettetoilet en douchegelegenheid, aan het slaapgedeelte. De keuken bevindt zich tegenover de badkamer. Deze is uitgerust met een tweepits gasfornuis met elektrische ontsteking en een 75-liter compressorkoelkast. De bovenkastjes zijn wit, alle andere meubelfronten en wanden, zoals het keukenblok, de wanden van de badkamer en voor het bed, zijn afgewerkt met houtdecor. Verder heeft de Weinsberg Outlaw een klassieke zithoek met eettafel, bestaat uit de twee draaibare voorstoelen en een tweezitsbank. Omdat de Weinsberg Outlaw op een Fiat Ducato met een extra verhoogd dak is uitgevoerd, bieden de bovenkastjes boven de zitgroep extra veel opbergruimte.

Laadvermogen tot 1.020 kilo

In de basisconfiguratie heeft de 2,82 meter hoge camper een 120 pk sterke motor. De buscamper heeft standaard een MTM van 3,5-ton, maar is ook leverbaar met een MTM van 4,0 ton. Het laadvermogen van 520 kilo wordt dan verhoogd tot 1.020 kilo. De Outlaw-versie van de Weinsberg 630 MEG is verkrijgbaar in zowel de Carabus- als de Caratour-uitvoeringen.