VW Transporter wordt met de T7 veelzijdiger dan ooit

VW Transporter T7 veelzijdiger dan ooit
VW Transporter wordt met de T7 veelzijdiger dan ooit

De Volkswagen Transporter is al decennialang een stabiele factor in de wereld van campers en kamperen. Met de komst van een nieuwe generatie, genaamd T7, wordt de Volkswagen Transporter veelzijdiger dan ooit. Drie verschillende aandrijfvarianten en een enorm scala aan carrosserievarianten bieden de kopers volgend jaar een enorme keuze.

Maar de VW Transporter T7 is ook het de bestelwagen van het Duitse merk die in samenwerking met Ford wordt ontwikkeld en gebouwd. Zal dit het einde betekenen van de unieke, iconische ‘Bulli’ of zal de Volkswagen Transporter zich in de toekomst voldoende blijven onderscheiden?

Wat wel zeker is, is dat de Volkswagen Transporter wereldwijd een enorme schare fans heeft, die dit voertuig nog lang trouw zullen blijven. Niet alleen vanwege het feit dat de Transporter een roemrijke geschiedenis heeft die tot ver in de vorige eeuw teruggaat, maar ook omdat ze de veelzijdigheid en functionaliteit van deze bestelwagen waarderen en vertrouwen in het merk Volkswagen hebben.

Innovatie en technologie vormen de kern van de Volkswagen T7

De VW T7 is niet zomaar een update van de vorige T6.1, het is een volledig nieuwe generatie. Mede dankzij de samenwerking met Ford ondergaat deze bestelwagen een ingrijpende transformatie. De samenwerking tussen Volkswagen en Ford resulteert in een voertuig dat het beste van twee werelden combineert. Deze synergie zorgt ervoor dat de T7 uitblinkt in zowel prestaties als veelzijdigheid.

Innovatie en techniek staan daarbij voorop. Van geavanceerde infotainmentsystemen tot state-of-the-art veiligheidsfuncties, de T7 integreert de nieuwste technologieën in zijn DNA. Deze innovaties beloven niet alleen een verhoogd comfort en meer connectiviteitsopties, maar ook een efficiëntere en veiligere reiservaring.

VW Transporter T7 veelzijdiger dan ooit

Elektrificatie steeds belangrijker

Met de Transporter T7 zet Volkswagen grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Met keuzes tussen diesel, plug-in hybride (PHEV), en volledig elektrische (BEV) varianten, speelt de Duitse fabrikant in op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke reisopties. De elektrische variant is bijzonder interessant voor diegenen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, terwijl de hybride versie een perfecte balans biedt tussen het beste wat een traditionele en een moderne krachtbron te bieden heeft. Volkswagen heeft van de volledig elektrische variant zelfs vier verschillende motor- en accuconfiguraties gepland.

Solide en veelzijdige basis voor camperbouwers

Het modulaire ontwerp van de Transporter T7 biedt eindeloze mogelijkheden voor camperbouwers. De vorige generaties waren al bijzonder geliefd onder de bouwers van camperbusjes en dat zal met de volgende generatie van de Transporter niet anders zijn. De ongekende flexibiliteit, zowel qua carrosserievarianten, aandrijflijnen als inrichting maakt het mogelijk om een camperbus te creëren die perfect aansluit bij de individuele wensen en behoeften van de moderne kampeerder. Of het nu gaat om een compacte reisgenoot of een luxe huis op wielen, de Volkswagen Transporter T7 biedt een solide basis voor iedereen.

Wat brengt de toekomst?

In de nabije toekomst kunnen we nog meer innovaties van Volkswagen verwachten. Zo staat er, net als we al kennen van de huidige generatie, bijvoorbeeld ook een vierwielaangedreven variant van de T7 op de planning, die voor zover wij weten ook met een volledig elektrische aandrijflijn verkrijgbaar zal zijn. Deze zal camperbouwers ongetwijfeld inspireren om stoere ‘all terrain’ campers te ontwikkelen.

Goed om te weten is dat Volkswagen van plan is om de huidige T6-generatie van de Transporter komende zomer uit te faseren. Waarschijnlijk zal men de productielijnen tijdens de zomerstop ombouwen om na de zomer te starten met de productie van de nieuwe T7. Er zal ongetwijfeld ook een California T7 komen, maar die zal voorlopig op de Multivan zijn gebaseerd. Dat is in tegenstelling tot de Transporter een doorontwikkeling van de Transporter T6.1, die dus meer ‘Volkswagen DNA’ heeft.

https://youtu.be/y-TjQmdPD4M?si=1gJF4KLMJFaOL0fe