Volkswagen Transporter T2 van Lego

Volkswagen Transporter T2 van Lego

Volkswagen Transporter T2 van Lego

Ongeveer 400.000 Lego-blokjes gebruikten René en Pascal om deze unieke Volkswagen Transporter T2 op ware grootte na te bouwen. Deze camper was de afgelopen dagen te zien op de reis- en vrijetijdsbeurs f.r.e.e. in München.

De Volkswagen T2a camper, die als voorbeeld voor het bouwwerk dient, werd gebouwd van 1967 tot 1971. Het is ook de camper die wereldwijd zo populair werd, dat deze echt iconische vormen aan ging nemen. Ook nu is de VW-camper nog een van de populairste campers ter wereld.

Recordpoging

De Duitser Rene Hoffmeister is een twaalf officieel gecertificeerde LEGO-modelbouwers ter wereld. Samen met zijn collega-modelbouwer Pascal Lenhard had hij slechts zes weken om deze camper te bouwen. Voor de goede orde: het bouwen van deze T2 op ware grootte, inclusief interieur en hefdak, is een wereldrecordpoging. Het tweetal telde vooraf een geheel bouwplan samen waarbij van een 3D-ontwerpprogramma gebruik werd gemaakt. Aan de hand van het ontwerp konden ze de soort Lego-blokjes bepalen en het exacte aantal daarvan berekenen. Totaal waren dat er dus ongeveer 400.000.

Helemaal compleet

Het duo bouwde de VW T2 zo compleet na als je je maar voor kunt stellen. Niet alleen de bestelwagen maar ook het hefdak, de schuifdeur en het gehele interieur werden van Lego-steentjes gebouwd. Het resultaat is een behoorlijk realistisch uitziende buscamper op ware grootte. Een bouwwerk van 5 meter lang, 1,90 meter breed, bijna 2 meter hoog en een gewicht van zo’n 700 kilo.

Foto’s: © f.r.e.e. München

Like dit artikel
Tweet dit artikel