Volkswagen introduceert Mini-Camper op basis van vernieuwde Caddy

VW Mini-Camper Caddy

Volkswagen introduceert Mini-Camper op basis van vernieuwde Caddy

Volkswagen heeft onlangs een nieuwe versie van de Caddy bestelwagen geïntroduceerd. Dit vernieuwde model is alweer de vijfde generatie.

Hoewel deze nieuwe Caddy nog amper op de markt is, heeft Volkswagen op basis hiervan al de nieuwe Caddy Mini-Camper ontwikkeld, die bovendien komend najaar al leverbaar is.

Veelzijdig

De Caddy Beach is alweer zo’n vijftien jaar in het programma van Volkswagen. Van begin af aan was het de bedoeling om de camperuitrusting, zoals de opbergvakken en het slaapgedeelte, geschikt te houden voor dagelijks gebruik en uitneembaar te maken. Dit principe volgt Volkswagen ook bij de nieuwste generatie. Het kleine broertje van de Californië is daardoor een praktische allrounder voor het jonge gezin, die je zowel als camper, vrijetijdsauto of voor dagelijks vervoer kunt gebruiken.

Slapen onder de sterren

We zullen hem ongetwijfeld op de Caravan Salon in Düsseldorf zien staan, waar Volkswagen ook al een aantal jaren de voorganger (Caddy Beach) presenteerde. De nieuwe Caddy Mini-Camper biedt volgens VW diverse nieuwe, slimme oplossingen. Zo heeft Volkswagen bijvoorbeeld een compleet nieuw concept voor het bed ontwikkeld. Dat biedt nog meer variabiliteit. Naar eigen zeggen is de compacte camper in technisch opzicht ‘state of the art’. Maar naast de moderne techniek biedt de Caddy Mini-Camper ook de nodige romantiek. Dankzij het panoramische glazen dak met een oppervlakte van 1,4 m² kun je als het ware onder de sterrenhemel slapen.

Slimme oplossingen

Het slapen onder het panoramadak maakt de compacte Caddy camper extra bijzonder. Wie liever in het donker slaapt of ‘s morgens niet door de zon gewekt wilt worden, kan alle ramen en ook het glazen dak verduisteren. Schotelelementen zoals ook in de bedden van de Californië of Grand California worden gebruikt, zorgen voor een prima slaapcomfort op het bijna twee meter lange bed.

Volkswagen gaat in haar campers prat op de slimme oplossingen. Ook bij de Caddy Mini-Camper kun je achterin de populaire campingstoelen en campingtafel van de California-modellen opbergen. De twee praktische opbergzakken kunnen worden meegenomen om thuis in/uit te laden. Ze worden in het voertuig bevestigd en dienen tevens als privacyschermen in de uitsparingen van de achterruiten.

Grote bustent

Wie behoefte heeft aan meer leefruimte, kan bij de Caddy Mini-Camper ook een grote bustent bestellen. Hiermee transformeer je de compacte camper tot een heuse campinglodge.

Nieuwe motoren

De nieuwe viercilindermotoren van de Caddy voldoen aan de Euro 6-uitlaatgasemissienormen van 2021 en zijn uiteraard voorzien van roetfilters. Voor het eerst wordt de nieuwe Twindosing gebruikt voor de TDI-motoren met een vermogen tussen 55 kW / 75 pk en 90 kW / 122 pk. Twee SCR-katalysatoren en het dubbele AdBlue-injectiesysteem dat in dit systeem wordt gebruikt, verminderen de uitstoot van stikstofoxide (NOx) in vergelijking met de vorige motoren aanzienlijk. De TDI-motoren in de Caddy van Volkswagen Bedrijfswagens behoren daarmee tot de schoonste dieselmotoren ter wereld. Daarnaast is de Caddy ook leverbaar met een turbobenzinemotor (TSI) van 84 kW / 116 pk.

Ook met Trailer Assist

De nieuwe Caddy 19 biedt ook de nodige hulpsystemen voor comfort en veiligheid. Zo is er de Travel Assist, die voor het eerst in een Volkswagen-bedrijfswagen het rijden met assistentie over het gehele snelheidsbereik mogelijk maakt. Ook nieuw in de Caddy: Trailer Assist. Dit systeem – onder meer bekend van de Crafter en de Transporter – maakt achteruitrijden met een aanhangwagen aanzienlijk eenvoudiger. Verder heeft de nieuwe Caddy ook een rijstrookassistent en parkeerhulp.

Like dit artikel
Tweet dit artikel