Volkswagen ‘Bulli’ Festival met een jaar uitgesteld

Volkswagen ‘Bulli’ Festival uitgesteld 2022 2023

Volkswagen ‘Bulli’ Festival met een jaar uitgesteld

Afgelopen zomer kwam Volkswagen met het heugelijke nieuws dat het voor het eerst sinds 2007 weer een VW-busfestival ging organiseren. Dit festival, dat in teken staat van de iconische ‘Bulli’, had deze zomer van 15 t/m 17 juli plaats moeten vinden.

Als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne voelt Volkswagen zich echter genoodzaakt om het festival uit te stellen naar de zomer van 2023. Dit vanwege de grote vluchtelingenstromen die de oorlog teweeg heeft gebracht.

Hannover

Evenals Polen ontvangt Duitsland steeds meer Oekraïners die het conflict in hun land ontvluchten. Ook Hannover, waar het festival gehouden had moeten worden, vangt duizenden vluchtelingen op. Hannover is namelijk de hoofdstad van de deelstaat Niedersachsen en daarmee hét centrale contactpunt voor vluchtelingen in de deelstaat.

Volgens Lars Krause, bestuurslid Verkoop en Marketing van Volkswagen Bedrijfswagens, is het simpelweg ongepast om het festival nu te organiseren. “We willen geen feest vieren als er oorlog is in Europa en er vluchtelingen in Hannover aankomen en opgevangen moeten worden.”

Domper

Voor diegenen die zich hadden verheugd op het festival is het natuurlijk een domper. Maar, niet getreurd: volgend jaar moet het festival wél doorgang vinden. ‘Bulli-fans’ zullen dus nog even iets meer geduld moeten hebben.

Vooralsnog is de planning dat het festival van 23 tot 25 juni 2023 zal worden gehouden. Op deze dagen wordt het beursterrein in Hannover getransformeerd tot een plek waar Bulli-liefhebbers hun hart kunnen ophalen en waar duizenden VW-bussen van over de hele wereld te bewonderen zullen zijn.