Vier nieuwe campermodellen op Mercedes-basis bij Hymer

Hymer campers model 2020

Vier nieuwe campermodellen op Mercedes-basis bij Hymer

De Duitse camperbouwer Hymer gaat steeds meer campers op basis van de Mercedes Sprinter bouwen. Niet alleen in de premium modellen maar ook in de gangbaardere series zoals de Tramp.

De Hymer-campers die een Mercedes Sprinter onderstel hebben, hebben de toevoeging ‘S’ in het typenummer. De Hymermobil B-klasse is een van de populairste modellen van Hymer.

Wat dat betreft is het misschien niet zo toevallig dat Mercedes met bijvoorbeeld de bekende C-klasse, E-klasse en S-klasse overeenkomstige typeaanduidingen hebben. Het zou best wel eens kunnen dat wijlen Erwin Hymer en Daimler-baas Werner Niefer dit ooit eens zo hebben afgesproken.

Mercedes Sprinter als basisvoertuig

Hymer campers MB Sprinter model 2020Het feit dat Hymer als camperbouwer steeds meer campermodellen met de Mercedes Sprinter ontwikkelt, is natuurlijk geen toeval. Hymer profileert zich als premium merk, net als Mercedes. Bovendien biedt de Sprinter ook wat meer op het gebied van rijcomfort en assistentiesystemen dan de populaire Fiat Ducato. Verder zullen de Duitsers, die nog steeds de grootste klantengroep van Hymer vormen, wat betreft het basisvoertuig liever met een premium merk van eigen bodem rondrijden. Om aan de wensen van deze klanten tegemoet te komen, breidt Hymer haar programma in modeljaar 2020 uit met nog vier campers op basis van de Sprinter. Het betreft twee buscampers, een halfintegraal camper en speciale uitvoering in de B-klasse. De toename van het aantal campermodellen op basis van de Mercedes Sprinter wil overigens niet zeggen dat Hymer afscheid gaat nemen van de Fiat Ducato. Integendeel zelfs, want de vernieuwde Exsis wordt gebouwd op basis van de Ducato.

Hymer Tramp S 695 en S685

Hymer Tramp S campers model 2020De nieuwe, 7,40 meter lange Hymer Tramp S 695 is de nieuwe halfintegraal camper op basis van de Sprinter. De camper heeft een face-to-face indeling, die de laatste tijd weer aan populariteit wint. Bij zo’n face-to-face opstelling zien we in het midden van de camper twee langsbanken met daartussen een tafel. Het tafelblad kan worden ingeklapt om de doorgang naar de voorstoelen te vergemakkelijken. Verder kunnen de langsbanken worden omgebouwd tot twee zitplaatsen met gordel. Achterin zien we een tweepersoons eilandbed. Wie meer slaapplaatsen wil, kan optioneel een hefbed boven de zitgroep bestellen. Mensen die de voorkeur aan enkele bedden geven in plaats van een eilandbed, kunnen kiezen voor de Hymer Tramp S 685. Deze heeft achterin twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden. De Hymer Tramp S 695 heeft daardoor een geheel vlakke vloer. De stahoogte bedraagt in het gehele woongedeelte minimaal twee meter. Bij beide modellen bevindt tussen het slaap- en het woongedeelte een badkamer met een aparte douche, rechts in de rijrichting, met daartegenover een wastafel en cassettetoilet. Een stevige schuifdeur scheidt de badkamer van het bed. De keuken is ook verdeeld in twee delen. Het keukenblok met spoelbak, uittrekbare wielen en gasfornuis bevindt zich aan de bestuurderszijde, de 152 liter koelkast aan de passagierszijde.

Hymer B-Klasse ModernComfort White Line

Hymer B-klasse ModernComfort campers model 2020De vorig seizoen vernieuwde B-klasse van Hymer behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Ook deze is verkrijgbaar met een Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De B-klasse is komend seizoen nu ook verkrijgbaar in een speciale White Line-uitvoering waarbij het lakwerk van het exterieur geheel in het wit is uitgevoerd. In het interieur kunnen kopers kiezen uit de meubeldecors Grand Oak en Noce Cognac. Verder is er de keus uit een integraal of halfintegraal-uitvoering. De MTM is standaard 3,5 ton. Wie met vier personen op weg wil kan optioneel een hefbed bijbestellen en ook de MTM verhogen tot 4,5 ton. De extra uitrusting biedt alles wat je je maar wensen kunt zoals 177 pk in plaats van 143 pk onder de motorkap, lichtmetalen velgen, lederen stuurwiel, een grotere koelkast en een ingangsdeur met hor.

Vernieuwde Hymer Exsis

Hymer Exsis campers model 2020Hymer blijft ook campers bouwen met de Fiat Ducato. Dat blijkt wel uit de geheel vernieuwde Exsis-serie. Ook deze zal verkrijgbaar zijn in een integraal of halfintegraal-uitvoering. De nieuwe Hymer Exsis 580 is bijna zeven meter lang en 2,22 meter breed. Hij biedt twee tot vier slaapplaatsen en evenveel zitplaatsen. Nadere details worden bekend gemaakt op de Caravan Salon, waar de nieuwe Exsis zijn première zal beleven.

Hymer DuoCar S

Hymer DuoCar S buscampers model 2020Twee jaar geleden presenteerde Hymer op de Caravan Salon een conceptcar van DuoCar. Deze buscamper op basis van de Sprinter is helemaal ontwikkeld voor het reizen met twee personen. Dit model wordt komend modeljaar in productie genomen en dus ook het leveringsprogramma opgenomen.

Hymer Free S

HymerCar Free S buscampers model 2020De meeste Hymer(Car) buscampers worden op basis van de Fiat Ducato gebouwd. Alleen de Grand Canyon S heeft een Mercedes Sprinter onderstel. Komend modeljaar komt er een tweede buscamper op Mercedes basis, de Hymer Free S 600. Een compacte buscamper voor veeleisende camperaars die de betere rij-eigenschappen en rijassistentiesystemen waarderen. Opvallend is ook dat Hymer langzaam afscheid lijkt te nemen van de merknaam Hymercar, die het normaliter voor buscampers hanteert.