Verschuifbare en draaibare fietsendrager

Wegdraaibare fietsendrager

Handige wegdraaibare fietsendrager van Roman Buck

ZOETERMEER – Als je op je buscamper een fietsdrager met fietsen hebt en je moet de achterklep open doen om bij je bagage te komen, dan heb je doorgaans een probleem. De fietsen zitten immers in de weg waardoor de klep niet open kan.

Als oplossing voor dit probleem heeft Roman Buck uit het Duitse Hertingen een verschuifbare en zwenkbare fietsendrager ontwikkeld.

Je kunt de rails waar de fietsen op staan, inclusief de fietsen, wegschuiven en wegdraaien van de drager. Op die manier kun je de achterklep van de buscamper openen zonder dat je de fietsen van de fietsendrager af hoeft te halen.

De fietsendrager is verschuifbaar doordat Roman Buck rails, waar de fietsen op staan, telescopisch heeft gemaakt. Daardoor kun je de fietsen eenvoudige, waarbij een automatisch uitklappend wieltje voor de noodzakelijke extra ondersteuning zorgt. Daarna is het een kwestie van de drager met fietsen en al opzij zwenken om de achterklep van de camper te openen. Buiten gebruik is de drager ook in te klappen, zodat hij nog maar 35 cm diep is.

Voor Volkswagen, Mercedes, Fiat en Peugeot

Buck Ideen, het bedrijf van Roman Buck, levert de fietsendrager voor de Volkswagen VW T5, T6 en Crafter, Mercedes Sprinter, Fiat Ducato en Peugeot Jumper. De drager weegt 50 kilo en kan met 150 kilo worden belast. Daarbij dient de maximale belastbaarheid (van de achteras) van de buscamper uiteraard altijd te worden gerespecteerd. De bevestiging van de fietsdrager gebeurt door middel van voertuigspecifieke adapters die je de camper kunt schroeven. De steunen van de drager worden vervolgens in die adapters geschoven geschoven en met schroeven vastgezet.

Optioneel is de drager geschikt om maar liefst liefst 4 e-bikes of 6 fietsen te vervoeren. Verder heeft Roman Buck ook een versie voor het vervoeren een scooter ontwikkeld, alsmede een variant met een grote bagagebox.

Niet goedkoop

Al met al een behoorlijk ingenieus geheel, en dat heeft uiteraard zijn prijs. De fietsendrager van Roman Buck kost inclusief de genoemde adapters, lichtbalk, 13-polige steker en montage 2980 euro. De variant met bagagebox kost 4980 Euro. Zoals gezegd is de drager optioneel ook verkrijgbaar voor het vervoer van 6 fietsen. Wie buiten wil koken, kan bij de variant met bagagebox ook een keukenblokje bestellen.

Meer informatie: www.buck-ideen.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel