Ventje zet belangrijke nieuwe stap met introductie van de elektrische eVentje buscamper

eVentje elektrische camperbus

Ventje zet belangrijke nieuwe stap met introductie van de elektrische eVentje

Het Nederlandse bedrijf Ventje heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in hun nog jonge bestaan. Ze hebben namelijk hun eerste elektrische camperbus op basis van de VW ID.Buzz, de eVentje, onthuld.

Deze lancering markeert een belangrijk moment voor Ventje. Dit nog jonge bedrijf heeft zich al sinds de start, zo’n vijf jaar geleden, met succes ingezet voor duurzaamheid en innovatie. Daar past een elektrische camper natuurlijk perfect bij.

Feestelijke onthulling

De onthulling van de eVentje vond plaats op 3 juni, te midden van een enthousiaste menigte van meer dan duizend Ventje-eigenaren en geïnteresseerden. De locatie was de productiefaciliteit van Ventje in Culemborg, de plek waar het allemaal begon.

Moderne techniek met knipoog naar het verleden

De eVentje is niet zomaar een camperbus. Het is een moderne interpretatie van de klassieke camperbusjes uit de jaren ’50, met de moderne, elektrische Volkswagen ID.Buzz als basisvoertuig. Dit voertuig combineert de nostalgische charme van het verleden met de technologische innovaties van tegenwoordig, wat resulteert in een camperbus die zowel vertrouwd als vernieuwend aanvoelt.

Technologie en duurzaamheid gaan hand in hand

De eVentje is een technologisch hoogstandje. Het voertuig heeft een vermogen van 150 kW (204 pk) en een koppel van 310 Nm, waardoor het vlot kan rijden met een topsnelheid van 145 km/u. De elektrische aandrijving zorgt in de praktijk voor een bereik van ongeveer 375 kilometer. Bovendien kan de accu in slechts 30 minuten van 5 naar 80 procent worden opgeladen, wat uiteraard in belangrijke mate bijdraagt aan het gebruiksgemak van de eVentje.

Comfortabel kamperen met eVentje

Het interieur van de eVentje is ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak. De keuken, geplaatst aan de achterkant van de camper, is zowel van binnen als van buiten te gebruiken. Het zitgedeelte kan worden omgebouwd van een 4-zits met tafel naar een loungebank en naar een bed. Met de vele stopcontacten, USB-laadpunten en opbergvakken, voldoet de eVentje aan de wensen van de moderne kampeerder.

Ventje: Van start-up tot marktleider

In slechts vijf jaar tijd is Ventje uitgegroeid tot de grootste producent van camperbussen op basis van de T6 en T6.1 in Nederland. Hun innovatieve en duurzame ontwerpen hebben hen de Red Dot Design Award in 2021 en de NKC Duurzaamheidsprijs in 2022 opgeleverd.

De toekomst van Ventje en eVentje

Met de lancering van de eVentje zet Ventje een nieuwe stap richting een duurzamere toekomst. Deze elektrische camperbus is niet alleen een mijlpaal voor het bedrijf zelf, maar ook een belangrijke ontwikkeling voor de gehele kampeerwereld. Het is een duidelijk signaal dat duurzaamheid en comfort hand in hand kunnen gaan in de kampeerervaring.

Duurzaam en gebruiksvriendelijk

De eVentje is een belichaming van de visie van Ventje: het creëren van duurzame, gebruiksvriendelijke en comfortabele kampeeroplossingen. Met de introductie van deze elektrische camperbus laat Ventje zien dat ze niet alleen meegaan met de tijd, maar ook voorop lopen in de transitie naar duurzamer kamperen.