Van bestelwagen naar luxe camper: naar de oorsprong van ‘Vanlife’ in het Erwin Hymer Museum

Expositie ‘Vanlife’ in het Erwin Hymer Museum

Van bestelwagen naar luxe camper: de oorsprong van ‘Vanlife’ in het Erwin Hymer Museum

Het is een levensstijl, en misschien zelfs een beweging, die de wereld stormenderhand heeft veroverd: Vanlife. Maar hoe is deze trend ontstaan? Het Erwin Hymer Museum in Bad Waldsee biedt antwoorden met hun nieuwste tentoonstelling “How Vanlife Started”.

De tentoonstelling begint bij het begin, toen de eerste bestelwagens werden omgebouwd tot mobiele woningen. Het was een tijd van experimenteren, improviseren en innoveren, waarin de basis werd gelegd voor het moderne camperleven. De tentoonstelling toont de vroege campervans en de mensen die ze bouwden, waardoor bezoekers een uniek inzicht krijgen in de oorsprong van Vanlife.

Multimediale ervaring

De tentoonstelling is meer dan een verzameling van camperbusjes en campers. Het is ook een multimediale ervaring die de bezoekers onderdompelt in de wereld van het Vanlife. Door middel van foto’s, reisverhalen en andere tentoongestelde objecten krijgen bezoekers een gevoel van wat het betekent om “on the road” te zijn. De tentoonstelling wekt de reislust en het avontuurlijke geest van de bezoekers, waardoor ze misschien zelf de stap willen zetten naar het Vanlife.

VW Bulli

Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling is de rol van de VW-Bulli. Dit iconische voertuig heeft een grote invloed gehad op de populariteit van het camperleven. Maar de tentoonstelling gaat verder dan alleen de bekende modellen. Hij belicht ook de minder bekende pioniers van het Vanlife, waardoor bezoekers een breder beeld krijgen van de evolutie van het camperleven.

Bad Waldsee

Expositie ‘Vanlife’ in het Erwin Hymer MuseumHet Erwin Hymer Museum is gelegen bij Bad Walsee, een pittoresk stadje in het zuiden van Duitsland, niet ver van de Bodensee. De tentoonstelling “How Vanlife Started” loopt tot 10 september en is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, met verlengde openingstijden op donderdag tot 21 uur. De toegangsprijzen zijn redelijk en er zijn speciale tarieven voor kinderen, gezinnen en groepen.

Bezoekers van de tentoonstelling zijn vol lof over de ervaring. Ze waarderen de gedetailleerde en informatieve displays, de verscheidenheid aan tentoongestelde voertuigen en de boeiende verhalen die de tentoonstelling vertelt. Voor velen is het een kans om te dromen over hun eigen Vanlife-avonturen.

Must-see voor camperliefhebbers

Voor liefhebbers van camperen is de tentoonstelling “How Vanlife Started” eigenlijk een must-see. Het biedt een uniek inzicht in de geschiedenis van het camperleven en de evolutie van de campervan. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of nog droomt van je eerste camperbusje, deze tentoonstelling zal je passie voor het camperen hooguit nog meer aanwakkeren.