Globe-Traveller Explorer 2Z: ruime buscamper met plaats voor fietsen

Globe-Traveller Explorer 2Z
Globe-Traveller Explorer 2Z: ruime buscamper met plaats voor fietsen

Voor de fervente fietsliefhebbers en avonturiers onder ons introduceerde Globe-Traveller begin deze maand op de Camper & Caravan Show in het Poolse Nadarzyn een nieuw model dat belooft het ultieme reisgezelschap te worden: de Explorer 2Z.

Deze compacte buscamper is specifiek ontworpen om comfort, flexibiliteit en avontuur te combineren in één veelzijdig voertuig. Met een lengte van 6,36 meter biedt hij net dat beetje meer. Qua inrichting is hij helemaal op twee personen afgestemd, die in deze camper relatief veel bewegingsvrijheid hebben.

Naar keuze langsbedden of een dwarsbed

De Globe-Traveller Explorer 2Z biedt achterin slaapruimte voor twee personen, die afhankelijk van hun voorkeur de keus hebben tussen een dwarsbed of twee lengtebedden. De zitgroep bestaat uit de tafel, de draaibare voorstoelen en een klein zitje. Doordat men voor dat zitje in plaats van een dwarsbankje heeft gekozen, is de doorloop naar achteren relatief ruim.

De Explorer 2Z is uitgerust met een moderne keuken, inclusief koelkast, gasstel en spoelbak, perfect voor het bereiden van maaltijden na een actieve dag. De compacte badkamer met douche, toilet en wastafel zorgt ervoor dat je je onderweg kunt opfrissen. Geïntegreerde verlichting en verwarming dragen bij aan een gezellige en comfortabele sfeer, of je nu op de weg bent of geparkeerd staat op een pittoreske locatie.

Grote garage

Wat deze camper uniek maakt, is grote, hoge garage. Je kunt kiezen voor de optionele “Bike-uitvoering” waarbij het uitschuifbaar plateau ervoor zorgt dat de fietsen veilig en gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en meegenomen.

Citroën Jumper basisvoertuig

De basis van de Explorer 2Z is de robuuste Citroën Jumper, welke beschikbaar is met verschillende krachtige motoren, waaronder de efficiënte 2.2L BlueHDi dieselmotor. Optionele tractiecontrole verzekert extra grip op uitdagend terrein, zodat je zonder zorgen wat minder goed gebaande wegen kunt verkennen.

Voor avonturiers

Niet alleen voor fietsfanaten; de Globe-Traveller Explorer 2Z is ook een uitstekende keuze voor andere outdoor-enthousiasten zoals wandelaars, klimmers en watersporters. De compacte afmetingen en doordachte functionaliteiten maken dit model een prima keuze voor iedereen die de vrijheid van het buitenleven wil ervaren.