Upgrade voor vernieuwde Dethleffs Trend camperserie

Vernieuwde Dethleffs Trend camperserie
Upgrade voor vernieuwde Dethleffs Trend camperserie

De Dethleffs Trend, reeds lange tijd een van de favorieten onder camperliefhebbers, ondergaat dit jaar een redelijk indrukwekkende transformatie. De populairste camperserie van Dethleffs krijgt voor 2024 een uitgebreide upgrade, waarbij zowel de halfintegraal- als de integraalmodellen​ behoorlijk ingrijpend worden vernieuwd.

De vernieuwing betekent ook dat er een soort herstructurering van de middenklasse-campers van Dethleffs plaats vindt. De bestaande series Pulse, Pulse Classic verdwijnen namelijk uit het programma. Die gaan, net als de huidige Trend, op in de nieuwe Trend-serie. Deze bestaat nu tien modellen: vijf halfintegraal en vijf integraal campers, waarbij kopers de keus hebben uit zowel korte als lange indelingen.

Nieuw exterieur en interieur

Het exterieur en interieur van de Trend-serie zijn compleet herzien. De campers hebben een dynamisch uiterlijk gekregen met een nieuw exterieurdesign, inclusief een aerodynamische kap en een schuin aflopende achterwand. De buitenbeplating, gemaakt van hagelbestendig GFK, en de houtvrije LifeTime-Smart opbouwtechnologie zorgen voor duurzaamheid en robuustheid​, die gepaard gaat met een lange levensduur.

Binnenin creëren de meubels met houtdecor en grijze vlakken, samen met grote dakluiken en het AirPlus-systeem, een huiselijke sfeer. Jaloezieën met verduistering en horrengaas vervangen de traditionele gordijnen, wat bijdraagt aan zowel het comfort als de privacy​. Elk model heeft zijn eigen unieke indeling, met variaties in de keuken- en badkamerfaciliteiten. De keuken is uitgerust met een praktisch kooktoestel en een ruime koelkast van 142 liter. Afhankelijk van de indeling, hebben de langere modellen een separate douchecabine en de kortere modellen een combi-badkamer​.

Fiat Ducato

Ondanks de leveringsproblemen met dit basisvoertuig bouwt Dethleffs de Trend-serie op de Fiat Ducato met een 140 pk Euro 6d Final-motor, met een optionele upgrade naar 180 pk. De standaarduitrusting is ronduit compleet, inclusief cruise control, ESP, tractiecontrole en een lederen stuurwiel, en kan verder uitgebreid worden met diverse pakketten, zoals een assistentiepakket en een chassispakket​.

Nog deze maand in de showroom

De vernieuwde Dethleffs Trend-modellen zijn vanaf de tweede helft van januari beschikbaar in de showroom van de Dethleffs-dealers, met een startprijs van €99.190​. De prijzen voor de integraalmodellen beginnen bij € 111.190.