Twee nieuwe indelingen met enkele bedden bij Carado

Carado i 338 integraal camper

Twee nieuwe indelingen met enkele bedden bij Carado

Ook Carado heeft voor het komende modeljaar tal van verbeteringen aan haar voertuigen aangebracht. Het Duitse merk heeft in modeljaar 2020 vijf modelseries waarmee het campers voor zowel beginnende als ervaren kampeerders heeft.

Het assortiment van Carado bestaat komend seizoen uit buscampers alsmede half-integraal, integraal en alkoof campers. Naast diverse verbeteringen zijn er ook twee nieuwe indelingen.

Buscampers nu ook uit Neustadt

Ook de buscampers van Carado worden – net als de (bus)campers van zustermerk Sunlight – voortaan in de fabriek van Capron in Neustadt gemaakt. Naast enkele optische en praktische aanpassingen wordt de standaarduitrusting van de Carado buscampers uitgebreid twee Isofix plaatsen.

Uniform chassis voor Vans

De zogenaamde Vans, die onlangs aan het Carado-programma zijn toegevoegd, worden vanaf modeljaar 2020 op een Fiat-chassis gebouwd. Ze hebben nu hetzelfde basisvoertuig als de andere Carado-series. Daarnaast is de luifelbreedte van de V 337 vergroot tot vier meter.

Meer comfort

Carado rust zijn campers voortaan uit met een aantrekkelijke keukenraambekleding waarvan het design perfect aansluit bij het werkblad. De nieuwe bekleding biedt een optimale bescherming voor de zijbekleding tijdens het koken. De A 464-indeling wordt voorzien van een overtrek voor het bed van gewatteerd materiaal dat harmonieus is afgestemd op de stoffering van het voertuig. De bank in de alkoof heeft nu een zijdeur waardoor extra, gemakkelijk toegankelijke bergruimte ontstaat. Het exterieur van de integraal campers van Carado wordt voorzien van nieuwe breedtespiegels.

Nieuwe indelingen

Carado breidt haar assortiment (half-)integraal campers uit met de T 338 en I 338. Met een lengte van minder dan zeven meter bieden deze twee nieuwe indelingen allebei enkele bedden. Deze indelingen ontbraken nog bij de zeven-meter modellen van de Duitse camperfabrikant. De modellen zijn 6,96 m en 6,98 m lang en hebben dankzij hun lage rijklare gewicht en een relatief hoog laadvermogen. De T 338 kan optioneel worden uitgerust met een hefbed boven de zitgroep, de I 338 wordt standaard geleverd met een hefbed in de cabine. Verder zijn ze voorzien van een hoekkeuken en een grote koelkast en kledingkast. Deze zijn bewust halfhoog uitgevoerd om een vrije zichtlijn te garanderen en zo een royaal gevoel van ruimte te creëren. De resulterende opslagruimte kan praktisch worden gebruikt als ruimte voor de koffiezettter, een waterkoker of iets dergelijks.