Terugroepactie Thule Omnistor luifels

Terugroepactie Thule Omnistor luifels

Terugroepactie Thule Omnistor luifels

Heeft jouw camper een Thule/Omnistore luifel die is geproduceerd tussen juni 2016 en juli 2019? En betreft het hierbij model TO 8000 en TO 9200 met een geïntegreerde 220V Nice buismotor?

Dan attenderen we je graag op de terugroepactie voor deze luifel. Deze heeft Thule op gang gezet naar aanleiding van de bevindingen van een permanente kwaliteitscontrole.

Luifel kan ongecontroleerd opengaan

Er kan een defect zijn aan de buisvormige 220 Volt-motoren van de Thule Omnistor Nice Erafit of de Thule Omnistor Nice Eramat buisvormige luifelmotoren. Het defect betreft het verbindingselement tussen de luifelbuismotor en de rolas. Dat kan in zeldzame gevallen leiden tot het ongecontroleerd opengaan van de luifel. Het moge duidelijk zijn dat zo’n onbedoeld geopende luifel schade en letsel kan veroorzaken aan personen of voorwerpen die in de weg staan. Mocht de luifel zich tijdens het rijden openen, kan dit een nog veel ernstiger veiligheidsrisico. Mocht de luifel vanwege het probleem open zijn gegaan, kan hij niet meer gesloten worden, ook niet met de noodzwengel.

Controleer het productielabel

Thule productielabelOm te controleren of jouw Thule Omnistor TO 8000 of TO 9200 luifel dit probleem zou kunnen hebben, moet je het productielabel opzoeken. Aan de hand hiervan kun je bepalen of jouw luifel is geproduceerd van 1 juni 2016 tot 31 juli 2019 in de periode. Op bijgaande afbeelding kun je zien waar je het label kunt vinden.De productiedatum staat rechtsonder op het label en hoe het eruit ziet. In het voorbeeld zie je rechtsonder zes cijfers. Daar betekent 30 = de 30e, 01 = januari en 19 = 2019, wat betekent dat deze luifel werd geproduceerd op 30/01/2019.

Ook als de motor in die periode is vervangen

De luifel valt overigens ook onder de terugroepactie als de luifel achteraf werd uitgerust met een buismotor, of als de buismotor werd vervangen tijdens een onderhoudscontrole in de periode van 1 juni 2016 tot 31 augustus 2019. Controleer indien nodig de service-factuur of neem contact op met de dealer. Als de buismotor vóór juni 2016 werd vervangen, of de productiedatum van de luifel buiten de betreffende periode valt, is de luifel veilig te gebruiken en hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Luifels met handbediening vallen niet onder terugroepactie

Alle Thule Omnistor luifels met handbediening en alle Thule Omnistor luifels met een 12V motoraandrijving zijn hier niet betrokken.

Wat te doen?

Als jouw luifel tot de terugroepactie behoort, kun je het beste op deze webpagina van Thule kijken hoe je het beste contact met Thule op kunt nemen. Je kunt ook gratis de algemene Thule klantenhotline bellen op 00 800 62620000 of een e-mail sturen naar thule-recall230V@thule.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel