Tentoonstelling over „70 jaar Bulli“ in VW Autostadt

„70 jaar Bulli“ in VW Autostadt

„70 jaar Bulli“ in VW Autostadt

WOLFSBURG – Dit jaar bestaat de Volkswagenbus, ook wel de T-serie van Volkswagen genoemd, maar liefst 70 jaar.

Bovendien is de serie nog steeds ongekend populair. Een feit dat Ben Pon, die ooit de eerste schetsen voor dit busje aanleverde, ongetwijfeld niet had durven voorspellen.

Dit prachtige jubileum wordt op dit moment gevierd met het allereerste „Bulli Summer Festival“ in Wolfsburg en wordt daar zondag afgesloten met een optocht waaraan maar liefst zo’n 350 voertuigen aan deel zullen nemen.

Die optocht zal eindigen bij de productiehal van Volkswagen, aan de rand van Hannover. Daar vindt van 12 tot 18 uur ook een grote Open-Air-Afsluit-Party plaats, waarbij onder anderen de band „Marquess“ op zal treden.

Tegelijkertijd is er dit weekend ook een tentoonstelling aan dit thema gewijd in het VW-belevingscentrum Autostadt in Wolfsburg. De toegang is gratis, ook voor wie niet deelneemt aan het „Bulli Summer Festival“. Ook wie daar niet aan mee doet zal dit een interessante tentoonstelling vinden. In het paviljoen vind je onder meer een brandweeruitvoering van een T1 uit 1967, en ook een T3 Microbus uitvoering zoals die nog tot 2002 in Zuid-Afrika werd gemaakt. Daarnaast ook een begeleidingsvoertuig van de Dakar-Rally, een T5 4Motion. Campers zullen ook niet ontbreken, je vindt er bijvoorbeeld een hele mooie T2.

Zondag om 11 zullen leden van de groep „Teamwork der Generationen“ vertellen over de restauratie van de Zuid-Afrikaanse T3 en om 14 uur draaoit alles om de vierwielaangfedreven versies van de „Bulli“.

Foto: © Müller, Nils Hendrik

Like dit artikel
Tweet dit artikel