Sunlight introduceert eerste serie buscampers

Sunlight Cliff buscamper

Ook Sunlight voegt buscampers toe aan het assortiment

ZOETERMEER – Er rollen sinds ongeveer een jaar buscampers van het RoadCar, een dochtermerk van Pössl, van de productieband van Capron in Neustadt. Sindsdien vroegen velen zich regelmatig af of en wanneer er ook buscampers van de ‘eigen’merken (Carado en Sunlight) van de Capron fabriek zouden komen.

Een paar weken geleden konden we al melden dat de eerste ‘Vlow’ buscampers van Carado werden geïntroduceerd. Nu is het de beurt aan Sunlight, dat ook haar eerste buscampers, genaamd ‘Cliff’, presenteert.

Sunlight zal de Cliff buscamper in het volgende seizoenjaar uitgebreid onder de aandacht brengen, het Duitse merk richt zich daarbij vooral op een wat jongere doelgroep.

Net als de Vlow van Carado zal ook de Sunlight Cliff in het begin verkrijgbaar zijn in 4 verschillende indelingen, en worden deze op basis van de Fiat Ducato gebouwd. De lengte kan variëren van 5,41 tot 6,36 m, terwijl er afhankelijk van de lengte een vermogen van 115 of 130 pk beschikbaar zal zijn. De Cliff 540 en 600 zijn uitgerust met een dwars geplaatst tweepersoons bed achterin. De 601 heeft stapelbedden terwijl de 640 is voorzien van 2 enkele bedden. Alle bedden zijn voorzien van comfortabele koudschuimmatrassen. Alle indelingen, dus ook de kleine 541, zijn voorzien van een was/toiletruimte met douchemogelijkheid. De kleerkast ontbreekt in de kleinste indeling, terwijl die kleerkast in de grotere indelingen weer heel behoorlijk van formaat is. De bodems van de bedden kunnen worden opgeklapt, ook kan de afscheiding tussen slaap- en woonruimte worden uitgenomen. Daardoor kun je ook grotere voorwerpen meenemen.

De drie grootste indelingen hebben een vrij groot keukenblok met hooggeplaatste koelkast. Onder die koelkast bevindt zich een tweede kleerkast. De 540 heeft slechts ruimte voor een kleiner keukenblokje met geïntegreerde compressorkoelkast.

Voorin zien we steeds de bekende combinatie van een halve dinette waar je ook de draaibare voorstoelen bij kunt betrekken om zo een gezellige zithoek te creëren. Kopers kunnen kiezen uit de donkerbruine en beige Gold Coast en de in grijstinten uitgevoerde Tofino Beach stoffering.

Standaard zal de Cliff buscamper al behoorlijk compleet worden uitgerust, en uiteraard ontbreekt het in de optielijst aan bijna niets. Wie de Sunlight Cliff in levende lijve zal willen zien: hij staat ongetwijfeld op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel