Starlink dankzij Probability-optie voortaan ook in de camper te gebruiken

Starlink ook in de camper te gebruiken

Starlink dankzij Probability-optie voortaan ook in de camper te gebruiken

Starlink, de internetdienst van het Amerikaanse SpaceX, is sinds kort vanaf iedere locatie te gebruiken, dus ook vanaf de camperplaats. De internetdienst heeft namelijk een nieuwe Portability-optie, waardoor je verbinding kunt maken vanaf elke locatie in Europa.

In het verleden was Starlink uitsluitend te gebruiken vanaf vooraf doorgegeven locaties en adressen. Met de nieuwe Portability-optie, die je tegen een meerprijs kunt gebruiken, behoort dit voorgoed tot de verleden tijd.

Voor de avontuurlijke kampeerder

Kampeerders die niet buiten de gebaande paden gaan hebben waarschijnlijk weinig aan Starlink. Zij kunnen immers ‘gewoon’ gebruik van mobiel internet, iets wat tegenwoordig nagenoeg overal beschikbaar is. Kampeerders die graag afgelegen gebieden opzoeken hebben deze luxe helaas niet. In dergelijke gebieden is mobiel internet zeldzaam. Dat is waar Starlink uitkomst kan bieden.

Wereldwijd operationeel

Het satellietnetwerk van Elon Musk is nog niet overal operationeel. De reden hiervoor is eenvoudig. Voor de beoogde wereldwijde dekking moeten tienduizenden microsatellieten in een baan om de aarde worden gebracht, een project waar men nog jaren mee bzeig zal zijn. Wel heeft Starlink momenteel een zo goed als volledige dekking in Europa.

Prijzig

Starlink schotelantenne ontvangerHelaas is Starlink (nog) verre van goedkoop. De kosten van een standaard Starlink-abonnement beginnen bij € 99 per maand. Met de Portability-optie komt hier nog eens € 25  per maand bij. En dan hebben we het nog niet gehad over de schotelantenne van € 639 die je hiervoor ook moet aanschaffen. Ondanks het prijskaartje lijkt Starlink een groot succes te zijn en biedt de service in veel gevallen uitkomst.

 

Tags
Like dit artikel
Tweet dit artikel