Slimme indeling met loungebank in nieuwe Joy Rider buscamper

Joy Rider buscamper

Slimme indeling met loungehoek in nieuwe Joy Rider buscamper

Bij de buscampers zien we steeds vaker modellen die afwijken van de bestaande indelingen en concepten en daardoor nieuwe mogelijkheden bieden.

De Joy Rider, gebaseerd op de Fiat Ducato, is zo’n model met een afwijkende indeling. Met zijn vernieuwende indeling en focus op ruimtelijkheid, biedt de Joy Rider een unieke kampeerervaring die zowel comfortabel als praktisch is.

Innovatief interieurontwerp

Het interieur van de Joy Rider is een meesterwerk van innovatief design. In plaats van de traditionele indeling met een eethoek, heeft de Joy Rider gekozen voor een ontspannen lounge-achtige sfeer. Het middelpunt is een bijna twee meter lange sofa, die samen met de draaibare bestuurdersstoelen en een mobiele tafel, een veelzijdige woon-, werk- en eetruimte creëert. Deze lounge kan ’s nachts in slechts enkele stappen worden omgebouwd tot een bed.

Functioneel, stijlvol keukenblok

De keuken van de Joy Rider is een toonbeeld van functionaliteit en stijl. Gelegen aan de achterkant van de camper, tegenover een smalle gang en een kast met een garderobe en koelkast, biedt de keuken voldoende ruimte voor het bereiden van maaltijden en het plaatsen van keukenapparatuur. De keuken is uitgerust met een gasvrije keramische kookplaat en een roestvrijstalen spoelbak die zowel voor de keuken als voor de badkamer kan worden gebruikt.

Efficiënt gebruik van ruimte in de badkamer

De badkamer van de Joy Rider is ontworpen met het oog op ruimtebesparing en praktisch gebruik. De badkamer kan worden afgesloten met twee klapdeuren en is uitgerust met een douche en een campingtoilet. De deuren en het doorlopende keukenblok zorgen ervoor dat de bestaande leefruimte optimaal wordt benut, vooral wanneer de badkamerdeuren open zijn.

Slimme, efficiënte opberg- en transportoplossingen

Voor grotere en omvangrijke kampeeruitrusting is er achterin, onder een van banken, een garage die bijna twee meter lang maar zeer smal is. Deze garage maakt gebruik van de ruimte achter de badkamer en de koelkast aan de bestuurderszijde. Dankzij de vilten bekleding en de standaard luchtvaartrails kunnen objecten veilig worden vervoerd.

Beschikbare modellen en prijzen

De Joy Rider is verkrijgbaar in twee modellen: de “Avantgarde” en de duurdere “Premium” versie. Beide kunnen worden aangepast aan drie verschillende lengtes – 5,41, 5,99 of 6,36 meter – en zijn gebaseerd op een Fiat Ducato Generation 8 met een 140 pk motor. De “Avantgarde” versie begint bij € 124.750, terwijl de “Premium” versie begint bij € 146.500. Een “Familie variant” met vier zitplaatsen is ook op aanvraag beschikbaar. Let op: dit zijn de prijzen in Oostenrijk. In Nederland hebben we een ander BTW-tarief én bestaat er ook nog zoiets als BPM.

Opties voor personalisatie

Bij de keuze van de kleur aan de binnenkant heeft de koper de vrije hand. In de “Avantgarde” versie is het meubilair in principe wit met grijze accenten en in de “Premium” versie is er een selectie van andere kleuren. Er zijn ook verschillende opties voor de lak aan de buitenkant, de kleur van het leer of het type campingtoilet. Voor extra comfort kan zelfs een winterpakket worden toegevoegd tegen een meerprijs.

Vernieuwend, maar geen nieuwe standaard

Hoewel de Joy Rider buscamper absoluut afwijkt van de gebruikelijke indelingen die we bij buscampers zien, zet hij nog geen nieuwe standaard. Maar met zijn innovatieve indeling, focus op ruimtelijkheid en aandacht voor detail, biedt de Joy Rider wel een unieke, comfortabele en praktische kampeerervaring. Het is een voertuig dat elke reis tot een genot maakt, zonder enig compromis.