Schwabenmobil Florida Tango: compacte buscamper met 2 zitgroepen

Schwabenmobil Florida Tango buscamper

Schwabenmobil Florida Tango: compacte buscamper met 2 zitgroepen

De laatste tijd is er natuurlijk veel nieuws over campers die worden ontwikkeld op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter. Die zijn er niet alleen bij Hymer te zien, maar bijvoorbeeld ook bij HRZ Reisemobile.

In al dat nieuws moeten we de Volkwagen Crafter niet te kort doen. Schwabenmobil, het merk waaronder HRZ Reisemobile haar campers op basis van de VW Crafter Reisemobile op de markt brengt, heeft met de Florida Tango een apart concept.

Schwabenmobil Florida Tango buscamperBij buscampers is het eigenlijk altijd zo dat de zitgroep zich of voorin de camper bevindt, of achterin. Bij de Schwabenmobil Florida Tango kun je op beide plekken een zitgroep creëren. Standaard bevindt de zitgroep zich voorin, bij de draaibare voorstoelen. Achterin bevindt zich dan het slaapgedeelte. Hier heb je naar keus enkele bedden of een heel ruim tweepersoonsbed. Als je wilt, bijvoorbeeld bij een langdurig verblijf met slecht weer, waardoor je vaker en langer binnen zit, dan kun je het slaapgedeelte ombouwen tot een extra ruime rondzit. Ook kun je het slaapgedeelte ombouwen tot garage voor 2 fietsen.

Aan de rechterzijde is de Florida Tango, zoals gebruikelijk, voorzien van een keukenblok waarbij een groot opklapbaar paneel de werkruimte flink kan vergroten. Handig is ook de apothekerskast, centraal in het keukenblok. Tegenover de keuken bevindt zich de natte cel, die is voorzien van een cassettetoilet en uitschuifbare wastafel. Aan een zijde van de natte cel bevindt zich een legkast, aan de andere zijde een smalle hangkast.

Zoveel ruimte tref je normaal gesproken alleen bij een wat langere camper. De Florida Tango is echter net geen zes meter lang. Daarmee is deze camper van Schwabenmobil toch best wel een klein ruimtewonder te noemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel