Rocket Surf ‘n’ Sail: een zee van mogelijkheden voor de watersporters

Rocket Surf ‘n’ Sail camper voor surfers en watersporters
Rocket Surf ‘n’ Sail: een zee van mogelijkheden voor de watersporters

Een trend die de laatste jaren steeds meer doorzet, is die van campers die specifiek zijn ontworpen voor bepaalde hobby’s of levensstijlen. Denk hierbij aan campers met de mogelijkheid om mountainbikes of motorfietsen mee te nemen. Maar er zijn ook watersporters die er graag met de camper op uit trekken.

Kijk maar naar de surfliefhebbers die ieder weekend langs onze kust en bij de Zeeuwse wateren te zien zijn. Een mooi voorbeeld van een buscamper die speciaal is ontwikkeld voor watersportliefhebbers is de Rocket Surf ‘n’ Sail, die op de CMT 2024 werd onthuld. Dit voertuig belooft niet alleen een transportmiddel voor allerhande watersportspullen te zijn, maar ook een volwaardig huis op wielen voor avontuurlijke watersporters.

Buscamper voor surf- en watersportliefhebbers

Het concept achter de Rocket Surf ‘n’ Sail is even simpel als doeltreffend: een camper die volledig is afgestemd op de behoeften van watersportliefhebbers. De camper is gebaseerd op een lange en extra hoge versie van de Peugeot Boxer of Fiat Ducato, wat zorgt voor een ruim en praktisch interieur. De ontwerpers hebben duidelijk nagedacht over wat een watersporter nodig heeft: ruimte om de natte kleding te drogen, voldoende opbergruimte voor surfplanken, een comfortabele leefruimte om te ontspannen na een dag op het water, en voldoende gelegenheid om te douchen en de spullen af te spoelen.

Twee zones

Het ontwerp van de Rocket Surf ‘n’ Sail buscamper is gericht op het maximaliseren van ruimte en functionaliteit, wat duidelijk wordt door de slimme indeling in twee zones. Het voorste gedeelte van de camper is ontworpen als een ‘droge zone’, met een comfortabele leef- en eetruimte en een goed uitgeruste keuken. Deze ruimte biedt een ontspannen omgeving om te rusten en te genieten na een dag vol activiteiten.

Het achterste gedeelte van de camper, de ‘natte zone’, is volledig aangepast aan de behoeften van watersporters. Dit deel is speciaal ontworpen voor het opbergen van natte uitrusting zoals wetsuits en surfplanken. Het bevat ook faciliteiten zoals een douche, waardoor het gemakkelijk is om jezelf en je uitrusting schoon te maken na het surfen of zeilen. Deze indeling in twee zones zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte en biedt tegelijkertijd voldoende comfort en gemak voor de avontuurlijke kampeerder.

Slim opbergsysteem

Maar de Rocket Surf ‘n’ Sail valt ook op door een aantal slimme vondsten. Het ingebouwde opbergsysteem is daar een mooi voorbeeld van. Dat is speciaal ontworpen voor het opslaan van lange en onhandige sportuitrusting zoals surfplanken en zeilen. De camper beschikt ook over een uniek ‘Roof-Rack’ systeem aan het plafond, wat extra opslagruimte biedt zonder in te leveren op leefruimte.

Onder in de banken zijn zelfs kokers gemaakt om er masten van surfplanken in te kunnen schuiven. Bovendien is het achterste deel van de camper volledig waterbestendig, zodat het opbergen van natte uitrusting daar ook geen enkel bezwaar is.

De enige concessies die gebruikers moeten doen, is het feit dat er geen toiletruimte is, en dat ze er rekening mee moeten houden dat het opklapbare bed zich in de ‘natte zone’ bevindt zodat het niet handig is als er boven het uitgeklapte bed nog spullen liggen waar water vanaf druppelt.

Ideale reisgenoot

Maar wat maakt de Rocket Surf ‘n’ Sail nu echt bijzonder? Het is de manier waarop deze camper inspeelt op de levensstijl van de gebruiker. De Rocket Surf ‘n’ Sail biedt de perfecte balans tussen een scala aan gebruiksmogelijkheden voor de watersportliefhebber en het comfort wat je van een buscamper verwacht. De Rocket Surf ‘n’ Sail is daardoor de ideale reisgenoot voor iedereen die zijn passie voor watersport wil combineren met de liefde voor kamperen.