Prototype Tonke Buzz is gereed

Prototype Tonke Buzz is gereed
Prototype Tonke Buzz is gereed

De Noord-Brabantse buscamperspecialist Tonke heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de ontwikkeling van de Tonke Buzz. Dit volledig elektrische camperbusje is, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, gebaseerd op de Volkswagen ID.Buzz.

Het prototype van de afgelopen zomer aangekondigde Tonke Buzz is gereed. Vorige week was het te zien tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht, waar het behoorlijk wat publiciteit trok. Dit prototype heeft overigens nog geen schuifdak, dat is pas volgend jaar beschikbaar. Evengoed was in Utrecht al heel goed te zien hoe het definitieve model er uit zal zien.

Keuken Tonke Buzz is binnen en buiten te gebruiken

De keuken van de Tonke Buzz is uitgevoerd met tweepits inductieplaat. Zoals we inmiddels gewend zijn van Tonke, is de keuken zowel binnen als buiten te gebruiken. Hiervoor heeft Tonke een slimme schuifconstructie bedacht waarmee je de keuken naar voren of achteren kunt schuiven. Ook heeft de Tonke Buzz een fraai tweelaags ladesysteem voor de koelbox en andere zaken.

Tonke heeft optimaal gebruik weten te maken van de gehele breedte van de VW ID.Buzz. Hierdoor kun je een royale slaapgelegenheid van 150 x 200 centimeter creëren.

Dankzij de slimme indeling is de Tonke Buzz ook uitstekend voor dagelijks vervoer te gebruiken, waarbij alle vijf de zitplaatsen beschikbaar zijn.

Tonke All-Electric Dag

Wie de Tonke Buzz, de Tonke EQV Touring en de Tonke EQV Nomad vorige week niet heeft kunnen bekijken op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht: zowel de Tonke Buzz als de EQV zijn vanaf 11 oktober in de showroom van Tonke te zien, zodat u ze zelf kunt ervaren en vergelijken.

Bovendien is er op zaterdag 14 oktober 2023 de Tonke All-Electric Dag. Het perfecte moment om al uw vragen te stellen aan een Tonke expert en mee te rijden met de 100% elektrische Tonke EQV. Uiteraard staan ook dan de Tonke Buzz en de Tonke EQV klaar in de showroom. Geïnteresseerden kunnen kosteloos een tijdslot reserveren.

Wie interesse heeft in de Tonke Buzz en tot de eerste groep wil behoren die hiermee de weg op gaat, kan zich ook verzekeren van een productieplaats door alvast een (fully-refundable) pre-order voor de Tonke Buzz te plaatsen.