Peugeot toont Boxer 4×4 Concept op Véhicules De Loisirs

Peugeot Boxer 4×4 Concept

Peugeot toont Boxer 4×4 Concept op Véhicules De Loisirs

Peugeot liet op de vorige edities van de Parijse beurs Véhicules De Loisirs (VDL) de stoere Rifter 4×4 Concept zien. Dit jaar liet Peugeot ook een stoere, sportieve camper zien, maar dan een maatje groter.

Ook de Peugeot Boxer 4×4 Concept is door de Franse offroadspecialist Dangel voorzien van een vierwielaandrijving. De Peugeot buscamper is dan ook bedoeld voor sportievelingen, die niet alleen op de gebaande wegen willen rijden.

Daarom heeft Peugeot de camper voor offroad rijden geschikt gemaakt. Zo heeft de Boxer een grotere bodemvrijheid, speciale BF Goodrich terreinbanden onder en sperdifferentieel op de achteras.

Milieubewust

Maar de hedendaagse avonturiers zijn ook vaak milieubewust. Ook daar heeft Peugeot rekening mee gehouden. De vloer van de Boxer 4×4 Concept is bijvoorbeeld vervaardigd van gerecycled materiaal, dat zelf ook volledig recyclebaar is. De dieselmotor van de Peugeot Boxer 4×4 voldoet uiteraard ook aan de meest recente Euro6D-TEMP norm. De Boxer 4×4 Concept heeft een BlueHDi 165 motor dieselmotor met een koppel van 370 Nm. Het vermogen wordt via een handgeschakelde versnellingsbak bak met 6 versnellingen naar de wielen overgebracht.

Sportief interieur

De Boxer 4×4 Concept heeft niet alleen een stoer uiterlijk, Peugeot heeft ook het interieur van de camper een frisse look gegeven met wit, meerdere tinten grijs en mintgroen. Helaas is er niet veel bekend over de indeling. Aan de foto’s te zien is er voorin, waarin we een tweedelige tafel zien, in ieder geval een standaard zitgroep. Deze heeft volgens Peugeot drie zitplaatsen. Achterin zal zich ongetwijfeld het bed bevinden, wat opklapbaar zal zijn zodat de avonturiers daar bijvoorbeeld ook een mountainbike in mee kunnen nemen. Eventueel kan er ook achterop de Peugeot een mountainbike mee kan worden genomen. Op het imperiaal past uiteraard een kano of surfboard.

Navigatie, carkit en multiview caramera’s

Als je op pad gaat, dan kun je vertrouwen op het standaard negen inch touchscreen met navigatiesysteem met carkit. Er zijn ook twee HD multiview camera’s om de directe omgeving in de gaten te houden.