Ook dit jaar weer een Camperbeurs in Hardenberg

Camperbeurs Hardenberg

Ook dit jaar weer een Camperbeurs in Hardenberg

Vorig jaar kon de Evenementenhal Hardenberg opgelucht ademhalen. Na een gedwongen pauze van anderhalf jaar kon men eindelijk weer grotere evenementen organiseren, zoals de Camperbeurs Hardenberg.

Dit jaar gaat deze populaire beurs uiteraard ook door. Camperbeurs 2022 wordt gehouden op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september. Camperliefhebbers vinden hier dan weer alle mogelijke informatie en inspiratie voor hun volgende campervakanties, en misschien ook wel de camper van hun dromen.

Steeds populairder

Campers worden alsmaar populairder. De behoefte aan een beurs zoals Camperbeurs Hardenberg wordt daarom ook steeds groter. Zoals Linda de Boer namens Camperbeurs vorig jaar al vertelde, is de verkoop van campers naar een recordhoogte gestegen: “De vraag naar campers en het gevoel van vrijheid is nog nooit zo groot geweest als nu. Mede door corona zijn steeds meer mensen op vakantie gegaan met een (eigen) camper, omdat je dan het ultieme vakantiegevoel van vrijheid ervaart. Je bent niet gebonden aan één vaste camping of iets dergelijks. Je kan gaan en staan waar je wilt. Als een camping niet bevalt of het weer slaat om, dan kan je zo de camper weer in en rijd je naar de volgende bestemming.”

Nieuwe en gebruikte campers in alle soorten en maten

Er zijn op de Camperbeurs Hardenberg – hoe kan het ook anders met deze naam – ook heel veel campers te zien. Een groot deel van de 85 exposanten zal in Hardenberg ook een aantal campers presenteren. Nieuwe campers – er zijn waarschijnlijk ook al wat campers van modeljaar 2023 te zien – maar ook veel gebruikte campers.

Op nieuwe campers zit momenteel ook een behoorlijke levertijd. De camperfabrikanten hebben te maken met een tekort aan materialen, onderdelen én basisvoertuigen. Wie snel over een camper wil beschikken, kan daarom ook eens kijken naar een (jong) gebruikte camper. Dat kan niet alleen qua aanschafprijs maar vooral qua levertijd een interessant alternatief zijn. Bovendien zijn gebruikte campers vaak al uitgerust met een behoorlijk aantal aantrekkelijke opties. Wie liever een camper huurt: op Camperbeurs Hardenberg kun je uiteraard ook terecht voor het huren van een camper.

Ook informatie en inspiratie

Er is op de beurs ook een grote hoeveelheid informatie over het reizen met de camper zelf te vinden. Ook zijn er veel zaken te vinden, zoals allerlei praktische accessoires, die het reizen met en het verblijven in de camper nog aangenamer maken. Ook kunnen de bezoekers aan allerlei activiteiten deelnemen. Zo kun je er elektrische (vouw)fietsen uitproberen op het fietsparcours en in het Campertheater presentaties van CamperTV, Kampeermeneer en de NKC bijwonen. De Boer: “Maar Camperbeurs staat er vooral al meer dan tien jaar om bekend dat het voor ieder type en budget genoeg inspiratie biedt.”

Van 23 t/m 25 september

De dertiende editie van Camperbeurs Hardenberg wordt als vanouds gehouden in Evenementenhal Hardenberg. Bezoekers kunnen er terecht op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 september 2021 van 10 tot 17 uur.

De kaartjes voor Camperbeurs in Hardenberg zijn tijdens het evenement aan de kassa te koop, maar ook online via www.camper-beurs.nl. Daar zijn ze ook voordeliger dan aan de kassa. Wie de kaartjes via de website koopt, betaalt 9 euro voor een volwassene en 5 euro voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Aan de kassa kosten ze respectievelijk 12,50 euro en 7,50 euro.

Foto’s: © Maureen van Dijk Fotografie