Ook Citroën waagt zich aan camperbusjes

Ook Citroën waagt zich aan camperbusjes
Ook Citroën waagt zich aan camperbusjes

Nu het reizen met de camper steeds populairder wordt, stapt ook Citroën in deze groeiende markt en introduceert de Citroën Holidays camperbusjes. Deze compacte en veelzijdige camperbusjes beloven niet zozeer een revolutie. Hoewel het ontwerp stijlvol en praktisch is, is het niet bijzonder origineel. Het compacte formaat biedt natuurlijk ook niet oneindig veel mogelijkheden.

Bijzonder is natuurlijk wel, dat er binnenkort ook camperbusjes bij de Citroën-dealers staan. Daarmee is de verkoop van campers niet langer voorbehouden aan specialistische bedrijven. Deze ontwikkeling is betrekkelijk nieuw en zeldzaam voor Nederland maar in Duitsland zijn er al diverse automerken die camperbusjes in de showroom hebben staan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Ford, Opel en Mercedes-Benz.

De Citroën Holidays camperbusjes zijn gebaseerd op de beproefde Citroën SpaceTourer en combineren zo het gemak van een personenauto met de veelzijdigheid van een camper. Opvallend is daarbij dat deze Spacetourer in Nederland eigenlijk alleen in een volledig elektrische versie – de ë-Spacetourer – verkrijgbaar is. Maar de Citroën Holiday busjes hebben wel degelijk een dieselmotor. Op zich is dat een logische keus omdat het rijbereik van de elektrische versie ë-Spacetourer voor veel camperaars net even te beperkt is.

Vier zit- en slaapplaatsen

Met een lengte van 4,98 meter biedt de Citroën Holidays een uitstekende balans tussen voldoende ruimte voor gebruik als camper en de nodige wendbaarheid voor dagelijks gebruik en ritten in de stad. Binnenin de Holidays vinden we een harmonieuze mix van comfort en technologie. De camperbusjes bieden vier zitplaatsen en eveneens vier slaapplaatsen. Twee op de om te bouwen achterbank, en twee in het hefdak. Dat hefdak biedt uiteraard ook de nodige stahoogte en verbetert de ruimtelijke indruk. Het interieur is voorzien van enige keukenfaciliteiten, wat in camperbusjes van dit formaat niet vanzelfsprekend is. Zo hebben ze een gootsteen, kraan, twee gaspitten en een koelkast. Optioneel is er ook een buitendouche en chemisch toilet leverbaar.

Citroën heeft bij het ontwerp veel oog voor detail gehad, het interieur van de Holidays biedt een doordachte en goed afgewerkte ‘automotive’stijl. Bovendien worden de gebruikers op hun wenken bediend met technologie en connectiviteit zoals een 10-inch touchscreen infotainmentsysteem en geavanceerde rijassistenten, die voor een veilige en aangename rijervaring zorgen.

Vanaf voorjaar 2024 in de showroom

Met de Citroën Holidays speelt het Franse automerk slim in op ‘vanlife’, een fenomeen waar ook jongeren steeds vaker voor kiezen. De camperbusjes zijn als het goed is beschikbaar vanaf voorjaar 2024, en zullen dan bij een select aantal Citroën-dealers in de showroom staan.